Nėštumo testai pardavinėjami kaip testai nuo COVID-19

Koronavirusas

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai skelbia pagal gyventojų pranešimus atlikę patikrinimus dėl prekybos šiuo metu rinkoje itin didelę paklausą turinčiomis apsaugos nuo naujojo koronaviruso priemonėmis ir net greitaisiais COVID-19 testais.

Tarnyba skelbia turinti duomenų, jog juodojoje rinkoje prekiaujama ir nėštumo testais, kurie būna reklamuojami kaip testai nuo koronaviruso.

Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai atliko 9 tokius patikrinimus  nubaudė 9 piliečius už komercinės veiklos pažeidimus: prekybą, neturint tam verslo liudijimų, neinformavus Valstybinės mokesčių inspekcijos arba neišdavus pirkėjui pinigų paėmimą patvirtinančių dokumentų.

FNTT pranešime teigiama, jog patikrinimo metu nustatyta, kad asmenys dažniausiai prekiavo dezinfekciniu skysčiu, kurio kainos rinkoje dabar smarkiai padidėjusios. Tokiems asmenims buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai, bet kadangi daugelis asmenų pričiupti pirmą kartą, jiems skirtos pusės dydžio minimalios baudos – 195 eurai.  Skelbiama, jog vienos Klaipėdos bendrovės direktorius bus nubaustas už prekybą dezinfekciniu skysčiu be kasos aparato ir neišduodant jokio pinigų paėmimą patvirtinančio dokumento.

Vienas klaipėdietis patikrinimo metu sulaikytas pardavinėjantis greituosius COVID-19 testus. Skaičiuojama, kad už 750 eurų jis pardavė iš viso 25 tokius testus. Pareigūnams jie teigė įsigijęs iš draugo. Klaipėdietis viename skelbimų portale buvo nurodęs, kad vieną testą parduoda už 50 Eur, tačiau susisiekus su juo sutiko pirkėjais apsimetusiems FNTT pareigūnams padaryti „nuolaidą“ – sumažinti kainą iki 30 eurų už vienetą.

Testai konfiskuoti, dėl neteisėto vertimosi komercine veikla klaipėdiečiui taip pat surašytas protokolas ir jam bus paskirta bauda.

FNTT skelbia tokius patikrinimus karantino laikotarpiu tęsianti ir toliau.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This