Per karantiną – ypatingas dėmesys atliekoms

Verslas

Jau trečią savaitę šalyje įvestas karantinas koreguoja kiekvieno klaipėdiečio gyvenimą – nuo socializacijos iki tokių buitinių dalykų kaip atliekos. Karantino metu daugybė žmonių namuose praleidžia beveik visą laiką – tai keičia ir susidarančių atliekų kiekius.

Atliekų tvarkymo ekspertai atkreipia dėmesį, kad siekdami kokybiškos ir laiku teikiamos konteinerių aptarnavimo paslaugos, gyventojai turėtų atsakingai palikti automobilius kiemuose ir, svarbiausia, neužstatyti jais atliekų konteinerių.

Daugiau atliekų ir daugiau iššūkių

Svarbu, kad automobiliai neužstotų privažiavimų prie konteinerių. Palmiros Mart nuotr.

Atliekas Klaipėdoje tvarkanti įmonė „Ecoservice Klaipėda“ pastebi, kad iššūkių netrūksta.

„Daugybė piliečių lieka namuose, todėl natūralu, kad ir konteineriai šalia individualių būstų ar daugiabučių prisipildo greičiau, o pats atliekų surinkimo procesas tampa sudėtingesnis. Automobilių prigrūstuose kiemuose laviruoti su didele atliekų surinkimo mašina tampa vis sudėtingiau. Pasitaiko atvejų, kai prie užpildytų konteinerių tiesiog nėra galimybių privažiuoti“, – pranešime cituojamas „Ecoservice Klaipėda“ atliekų surinkimo administravimo direktorius Laimonas Žemaitis.

Siekdamos operatyviai sureaguoti ir priimti geriausius sprendimus, kaip šias problemas išspręsti, ekspertų komandos renka informaciją ir analizuoja susidariusią situaciją.

„Šiuo metu kalbamės su Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro ekspertais. Vienose probleminėse Klaipėdos miesto vietose matome galimybių pastatyti daugiau konteinerių – pridėsime dar 10 vienetų, o kitose planuojame dažninti grafikus. Jeigu prieš karantiną konteinerius aptarnaudavome 3 kartus per savaitę, šiuo metu į tą pačią vietą važiuosime 4-5 kartus per savaitę“, – teigia L. Žemaitis.

Dezinfekuoja konteinerius

Koronaviruso pandemija pakeitė ir konteinerių plovimo bei dezinfekavimo planus. Įprastai „Ecoservice Klaipėda“ pavasarinį konteinerių plovimą atlieka apie balandžio vidurį, kai vidutinė oro temperatūra pakyla bent iki +8 laipsnių, tačiau reaguojant į viruso plitimą ir siekiant jį sustabdyti, šiais metais plovimo ir dezinfekavimo darbai pradėti anksčiau. Per balandžio mėnesį bus išplauti ir dezinfekuoti visi Klaipėdoje esantys mišrių komunalinių atliekų ir rūšiavimo konteineriai – apie 4500 vienetų. Šiuo metu kompanija jau išplovė ir dezinfekavo daugiau kaip 15 proc. konteinerių ir darbus pabaigti planuoja balandžio antrojoje pusėje.

Konteinerių plovimas ir dezinfekcija yra papildoma priemonė, siekiant sumažinti galimybę virusui ir toliau plisti. Atliekų konteineriuose atsiduria daugybės žmonių atliekos – tų, kurie neturėjo jokių galimybių užsikrėsti ir tų, kurie yra priverstinėje saviizoliacijoje ar gydosi nuo COVID-19 viruso namuose.

„Ecoservice“ teigia, jog ir Klaipėdoje, ir visoje Lietuvoje ėmėsi būtinų saugumo priemonių, kad apsaugotų savo darbuotojus, kurie kasdien išvažiuoja į gatves. Ekipažai Lietuvoje aprūpinti dezinfekciniu skysčiu, pirštinėmis, kaukėmis. Taip pat po kiekvienos darbo dienos automobiliai yra dezinfekuojami.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau mažiau nei 400 sergančiųjų COVID-19

Per savaitgalį Lietuvoje patvirtinti tik aštuoni nauji COVID-19 atvejai – vienas šeštadienį ir septyni sekmadienį, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Visi ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This