Klaipėdoje – net 28 nauji COVID-19 atvejai ir mirtis

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, per penktadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 75 nauji koronaviruso atvejai.

Iš jų beveik 40 proc. – 28 – buvo užfiksuoti uostamiestyje: 27 Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje ir dar vienas privačioje „Medicina practica” laboratorijoje.

Lietuvoje šiuo metu iš viso yra 771 patvirtintas ligos atvejis.

Klaipėdietė žurnalistė Agnė Bukartaitė šeštadienį savo „Facebook” profilyje pasidalino žinia apie mamos, buvusios ilgametės medikės, Stanislavos Bukartienės netektį.

„Skyrius buvo uždarytas karantinui, bet COVID-19 to nepakako. Jis randa landas, ypač, jei jų yra, puola ir nepaleidžia pačių silpniausių”, – rašė žurnalistė.

Vėliau šią mirtį patvirtino ir Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Anot jos, buvusi medikė buvo gydoma ir priklausė rizikos grupei. Tai – dešimtas mirties nuo koronaviruso (COVID-19) atvejis šalyje.

Portalas 15min.lt skelbia, kad Klaipėdoje dislokuotame didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione užfiksuotas COVID-19 atvejis – apie jį šeštadienio ryte pranešė portalo skaitytojas, o popiet informaciją patvirtino kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento Karinių viešųjų ryšių skyrius.

Šeštadienio vakarą SAM pranešė ir apie vienuoliktą mirtį nuo koronaviruso (COVID-19). Žmogus buvo gydomas Kauno klinikinėje ligoninėje ir taip pat priklausė rizikos grupei.

14 Comments

  1. Jų daug

    Klausimas saulei ir kitiems nykstukams jums maišo kad jaunimas ir vaikai lauke randasi???? Nevisi žmonės pasiduoda tai psihozei kurią sukuria tokie kaip jus ,nori būti stukacium eik y politika nori padėti žmonėms nesikiskit y mūsų gyvenimą .Pasakyciau daugiau bet kas kalba tiesa tuos zudo

    Reply
    • Jomajo

      Nori gyvent kaip tau norisi, važiuok į mišką. Pusprociam turėtų daeiti, kad liga plinta žmonių susuburimo vietose. Ir kuo mažiau bus tokių vietų, tuo mažiau bus užsikrėtimo atvejų ir greičiau praeis karantinas. O jai vaikai nusibodo ir nebegalite susitvarkyti, rasim globėjus.

  2. Anonimas

    Visiems turėtų būti aišku viena. Tas virusas yra ne tiek pavojingas kiek paprasčiausia auklėjamoji rykštė nemokšoms. Pažiūrėkime ar mes apskritai būtume sirge? Vieni tautiečiai kurie neturi atsakomybės parvežė, kiti ai dzin…išplatino…kiti nemokšos vadovauti…ai dzin… Galiausia turime mirtis ..ai dzin… Tas virusas neturi landų. Tas virusas mėgsta nešvarias rankas ir netvarką darbovietėse, tarp žmonių. Todėl vyksta visuotinis žmonių samoningas skaudus sumažinimas.

    Reply
    • Vytautas

      Pritariu 100%

    • liuda

      geras ir protingas-tikslus pastebėjimas

    • Medeinė

      Kokias nešvarias rankas, jei oru plinta? Kol kas sako, kad oro-lašeliniu, bet manau, laiku patvirtins, kas ir taip aišku, kad plinta oru. Skirtingais duomenimis ore gali išbūti nuo 30 min iki keleto valandų. „Plaukite rankas ir viskas bus gerai” – čia žmonių durninimas, bandymas visus nuraminti.

  3. Saulė

    Nemoka tvarkyti ir tiek. jau karantino piemom savaitėm Poilsio parkas knibždėjo pilnas vaikų su tėvais ir paauglių. Visi be kaukių. Ne tik aš bet ir kiti gyventojai skambindavo policijai. Net vakar lankantis parke, mačiau dešimt paauglių ant riedutininkų kalnelių. Be kaukių. Merui siūlau duoti komandas viešam tvarkos skyriui, kuris budėtų panašiose vietose, juolab kad į policiją ir į jų pačių skyrių nuolat skambinama. Suprantu, kad aktualiau baudas rinkti, nes tai materialiai apčiuopiama. Išvada viena – nemoka mieste tvarkytis, valdyti situacijos.

    Reply
    • Anonimas

      Ar meras turi valdyti mieli zmones dabar jaubpatys turite ir visada tirejote valdytis ir buti samoningais, kaip vaiku darzelis pasake neiti i aiksteles tai ir neikyte, o vaikscioti saugiu atstumu galima ir be kaukes

    • Tom

      Saule, pasidomekit kiek zmoniu per tuos paskutinius 3men zuvo nuo persalimo. Ir kokia tai buvo amziaus grupes vidurkis.
      Siulyciau maziau ziureti televezija ir atmerkt akis.

    • Anonimas

      O ką pati veikei parke?

  4. Nesvarbu

    Jeigu būtų laiku uždarę galimybę grįžti keltais ir t.t. arba būtų bent prievarta karantinavę grįžusius budulius, tokių rezultatų nebūtų. Bet juk V.G. mėgsta budulius, pats panašus į tokius.

    Reply
    • Emigrantas

      ?

    • W

      Būtų per prievartą uždarę, pirmas būtum cypęs- policinė valstyyyyybė!

  5. Emigrantas

    Vertėtų grįžtantiems sudaryti judėjimo grafikus , į klaipėdą – laivams, keltams, baržoms, aviaciją – privatūs malunsparnių užsakymai. Ir ne tik iš Kilio. Juk mūsų dar daug brangiųjų, ir kiek dar afrikos ir lot amerikos džiunglėse…. juk jau turėtų būti pasitenkine, laiks namučio, laukiam, zuikučiai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This