Koronavirusas: Klaipėdos savivaldybė kalba apie akibrokštus, ministras neigia reagentų versiją

Svarbu, Temos

Klaipėdos miesto vadovai pirmadienį surengtos nuotolinės spaudos konferencijos metu informavo apie veiksmus, kurie pastaruoju metu atliekami įvairiose srityse, susijusiose su koronaviruso pandemija.

Tuo metu sveikatos apsaugos ministras neigia mero dėstytą versiją, kad Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) laboratorijoje atliktų tyrimų dėl CODIV-19 rezultatai buvo teigiami dėl reagentų.

Apie padėtį KUL savo poziciją dviejuose pareiškimuose išdėstė ir šios įmonės medikai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Dar vienas iššūkis dėl karščiavimo klinikos

Pasak uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko, karščiavimo klinika Klaipėdos psichikos sveikatos centre preliminariai, jei nebus kokių nors netikėtumų, turėtų atsidaryti šios savaitės pabaigoje.

Tačiau Savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė informavo, kad balandžio 1 d. Sveikatos apsaugos ministerija pakeitė aprašą ir nuo to laiko tokiose klinikose dirbančių medikų apsaugos priemonės yra savivaldybių rūpestis. Iki tol jie buvo aprūpinami iš valstybės rezervo.

„Pakartotinai išsiuntėme prašymą ministerijai, nes dabar trūksta tik šių priemonių. Galbūt galėtų aprūpinti iš valstybės rezervo. Kitaip turėsime viešuosius pirkimus, o didesnė problemą yra pristatymo terminai”, – sakė R. Perminienė.

Akušerijos skyriuje užsikrėtusių nėra

Kalbėdamas apie padėtį Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL), kurioje dėl pažeidimų nuo šeštadienio buvo sustabdyta daugelio skyrių veikla, meras informavo, kad atlikus 87 akušerijos skyriaus darbuotojų tyrimus, visų mėginiai dėl koronaviruso buvo neigiami. Vienas fiksuotas tik Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikei.

Pastarosios ligoninės atstovai patikslino, kad naujausias susirgimas buvo diagnozuotas vieno kardiologijos skyriaus slaugytojai, kuri, ko gero, užsikrėtė išorėje ir iki tyrimų jautėsi gerai, o dabar yra saviizoliacijoje. Tačiau šis atvejis jokių papildomų veiklos sunkumų nesukėlė, nes ligoninė turi ne vieną kardiologijos skyrių ir gali izoliuoti pacientus, juos ištirti bei pergrupuoti medikų pajėgas.

Šiuo metu iš viso Klaipėdos jūrininkų ligoninėje iš apie 1200 žmonių kolektyvo koranavirusu yra užsikrėtę 4 gydytojai, 4 slaugytojos ir 11 ūkines, administracines funkcijas atliekančių darbuotojų. Saviizoliacijoje šiuo metu yra 31 ligoninės darbuotojas, iš kurių – 11 gydytojų, 11 slaugytojų. Ligoninės Abdominalinės chirurgijos skyrius savo veiklą atnaujins balandžio 14 d.

Pasak V. Grubliausko, šiuo metu KUL gydosi 67 COVID-19 sergantys pacientai, dar 140 mėginių išsiųsta papildomam pertikrinimui Vilniuje.

Į klausimus atsakys per posėdį?

Meras tikimo, kad ketvirtadienį vyksiančiame miesto Tarybos nuotoliniame posėdyje dalyvaus ir KUL vyr. gydytojas Vinsas Janušonis, kuris turės atsakyti į visus kylančius klausimus. Taip pat bus prašoma aktyvesnio šios įstaigos Stebėtojų tarybos vaidmens, esą bus ir „monitoringo, priežiūros užtikrinimo iš politinio – miesto tarybos lygmens, kad nekiltų abejonių, jog tai nėra kelių asmenų sąveikavimas ir visos informacijos valdymas“.

„Gyvename teisinėje valstybėje, iš neteisės teisė negimsta. Visos procedūros turi būti atliktos. Kai jau jau bandė pagal nuotraukas daryti sprendimus, reikia mokytis iš svetimų klaidų. <…> Laukiame patikrinimų išvadų, kurios bus pakankamu pagrindu sprendimams dėl vienokių ar kitų veiksmų. Darbo inspekcija dar tikslinasi kai kuriuos dokumentus. Pagrindinės komisijos išvadų dar niekas nematė. <…> Teisinėje valstybėje linčo teismas nėra ta procedūra, kuri turi būti skatinama ar toleruojama. Be jokių išlygų ar išimčių visą informaciją dėmesingai vertinsime. Taryba kaip ir steigėjas, išklausydama informaciją ras atsakymus į daugelį klausimų ir sudės taškus. <…> Jokių išlygų, protekcijų, kaip ir diskriminacijos negali būti”, – apie raginimus atstatydinti V. Janušonį kalbėjo meras, ragindamas girdėti ir kitą pusę.

Vėliau surengtos nuotolinės spaudos konferencijos metu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, jog apsilankius komisijai KUL „daugelis nuogąstavimų pasitvirtino”. Esą buvo daug rizikų užsikrėsti ir personalui, ir pacientams, neeliminuota kryžminės taršos galimybė, nevaldyta galima infekcijų plėtra.

„Yra tokių nerimą keliančių dalykų, kaip nesutampantys skaičiai ir dėl užsikrėtusių pacientų bei personalo”, – teigė ministras, akcentavęs, kad vadovo vertinimas yra savivaldybės kompetencija.

KUL situacijos vertinimą pirmadienį pateikė ir prezidentas Gitanas Nausėda.

„Pasakysiu atvirai, paskutinę savaitę ir mėginu užsiimti tų aštrių kampų šalinimu tarp Klaipėdos miesto savivaldybės ir Sveikatos apsaugos ministerijos. Mėginame kalbėtis su pačia savivaldybe, spręsti tas problemas, kurios buvo kilusios ir kitose srityse, kad ir dėl karščiavimo klinikos vietos, aprūpinimo reikalinga įranga. Ten viskas, atrodo, išsisprendė. O Klaipėdos ligoninės klausimas yra tikrai komplikuotesnis. Spėjau susipažinti su Sveikatos apsaugos ministerijos grupės išvadomis. Jos yra rimtos, priekaištai ir kritika yra skambanti tikrai įtikinamai. Ir manau, kad tiesiog savivaldybė pati turėtų įvertinti, ar išreiškus šią kritiką nereikėtų imtis tam tikrų organizacinių priemonių šios ligoninės atžvilgiu. Taip, suprantu, ligoninė turi specifinį pavaldumą ir tai galbūt tapo pirminiu ginčo objektu vis dėlto tarp Sveikatos apsaugos ministerijos ir savivaldybės, bet dabar matome, kad konfliktas tapo toks gilus, o problema tokia didelė, kad, ko gero, jau vien tik apsiriboti pašnekesiais apie tai, ką būtų galima pagerinti, deja, negalima, nes statistika yra tikrai neguodžianti. <…> 43 medikai užsikrėtę šitoje ligoninėje, 31 pacientas. Tai yra nepateisinama”, – sakė šalies vadovas.

O Klaipėdos miesto tarybos narė, opozicijos atstovė Nina Puteikienė pirmadienį parengė sprendimo projektą, kuriam pritarus miesto Taryba įgaliotų Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską nušalinti V. Janušonį nuo pareigų ir pradėti tyrimą „dėl jo veiklos/neveiklumo užtikrinant saugų paslaugų teikimą ligoninėje COVID-19 epidemijos metu”.

„Dėl infekcijų kontrolės pažeidimų uždaryta didelė dalis ligoninės skyrių, ligoninė nebegali teikti paslaugų pilna apimtimi, jos funkcijos perduodamos kitoms gydymo įstaigoms. Tai rodo, kad ligoninės vyr. gydytojas Vinsas Janušonis COVID-19 epidemijos metu nesugebėjo užtikrinti darbuotojams saugių darbo sąlygų, o pacientams – kokybiškų ir prieinamų sveikatos priežiūros paslaugų ir tuo pačiu sukėlė pavojų daugelio asmenų gyvybei ir sveikatai. COVID-19 infekcija išplito visoje ligoninėje, darbuotojai nebuvo aprūpinti apsaugos priemonėmis, susirgo 36 medikai (balandžio 6 d. duomenimis), išsami informacija neteikiama nei jos darbuotojams, nei visuomenei, darbuotojai persekiojami už tai, kad atskleidžia tikrąją situaciją. Teikiamo sprendimo projekto tikslas ir uždaviniai – atkurti Klaipėdos universitetinės ligoninės veiklą pilna apimtimi, sukuriant saugias darbo sąlygas medikams ir gydymosi – pacientams, atkuriant ligoninės kolektyvo pasitikėjimą ir saugią psichologinę darbo atmosferą. Atlikus tyrimą – spręsti Klaipėdos universitetinės ligoninės vyr. gydytojo Vinso Janušonio galimybes toliau eiti šias pareigas”, – rašoma politikės parengtame aiškinamajame rašte.

Medikų žodis

Iškart po savivaldybės spaudos konferencijos žiniasklaidą pasiekė laiškas, kurio autoriumi įvardijama Klaipėdos universitetinės ligoninės medikų bendruomenė.

„Klaipėdos universitetinės ligoninės medikų bendruomenė su siaubu stebi, kaip prisistatinėjantys KUL profsąjungos nariais žmonės įveda destrukciją mūsų visų darbuose. Visi gudrūs stovėti po medžiu visuotinio gaisro metu ir, susikišus rankas į kišenes, skaityti moralus tą gaisrą gesinantiems. Kas įdomiausia, kad pastebima profsąjungos suaktyvėjimo tendencija prieš politinius rinkimų sezonus. Nesąžininga ir nekorektiška, kai KUL profsąjungos FB paskyroje yra šlovinami ir reklamuojami konservatorių partijos miesto tarybos nariai, atnešę keletą popierinių kaukių. Kai gerieji žmonės vežė dėžėmis kombinezonus, respiratorius, maistą. Suvalgius rėmėjų atvežtas vaišes, taukuotais pirštukais, matyt, nesinorėjo rašyti padėkos geros valios žmonėms. Nes nebuvo gauta „zadanyja” iš užsakovų. Apie profsąjungos fb profilio titulinį puslapį net nekalbėsim. Pradinukas padarytų mažiau gramatinių klaidų. Neišsilavinimas bado akis. Pažiūrėkite foto patys. Laisvės TV kalbėjęs ir atviravęs gydytojas Audrius Muižys vis pamini apie bendravimo kultūrą. O pats tuo metu savo asmeninėje FB profilio nuotraukoje viešina Karlsonui po užpakalį nardantį personažą su rusiška leksika. Suprantame, tai tik detalės. Bet pacientai dažnai mums rašo į socialinius tinklus, tad svetima gėda dėl tokio žemo lygio ir nepagarbos gydytojo statusui.

Atskira tema ir apie poną D. Burdulį KUL profsąjungos pirmininką. Apie kurį jau seniai sklando legendos, kaip Seimo nario žmonos Naglio Puteikio sumanymų bendrininką. Visada bendraujama tik per spaudą ir kadre šmėžuojant Klaipėdos miesto tarybos narei Ninai-Nikai Puteikienei. Į visa tai mes anksčiau žiūrėdavome su atlaidžia šypsena. Turi žmonės laiko ne darbui, o užklasinei raiškai. Tegul. Bet esant pandeminei situacijai, tai kelia rimtą susirūpinimą. Nes vyksta varžytuvės net tarp profsąjungos narių, kas šmaikščiau sugebės apdrėbti purvais mūsų ligoninę. Situacija sunki visose gydymo įstaigose, Ukmergėje, Santaros klinikose, Kauno klinikose. Klaidų padarė ir mūsų vyr. gydytojas Vinsas Janušonis. Nes niekas neturėjo tokios patirties pandemijos suvaldyme. Niekas!!! Bet prašyti nušalinti vadovą darbuotojų vardu yra mažų mažiausiai nekorektiška. Tad kviečiu visus kolegas dirbti ir gelbėti pacientų gyvybes, už ką mums ir moka mokesčių mokėtojai, o ne politikuoti ir tapti žaisliukais rinkimų į Seimą ringe. Likite sveiki, likite dori ir sąžiningi”, – rašoma laiške.

Vėliau buvo atsiųstas ir oficialus KUL jungtinės profesinių sąjungos atstovės kreipimasis ir Klaipėdos merą ir miesto Tarybos narius.

„COVID-19 pandemijos akivaizdoje pastarąsias savaites viešojoje erdvėje nuolat pateikiami neva VŠĮ Klaipėdos universitetinės ligoninės atstovaujančios profesinės sąjungos pirmininko teiginiai apie tai, kad neva ligoninės darbuotojai yra neaprūpinti asmeninėmis apsaugos priemonėmis, administracija netinkamai vykdo savo pareigas ir neužtikrina gydytojų bei pacientų saugumo.

Ligoninės aprūpinimas apsaugos priemonėmis vyksta lygiai taip pat, kaip ir visų kitų Lietuvos ligoninių, gydančių pacientus, sergančius COVID-19 infekcija. Medicinos apsaugos priemonių trūkumas jaučiamas visame pasaulyje ir jų išdavimas, naudojimas ir ribojimas reglamentuojamas teisės aktų nustatyta tvarka, kurių reikalavimai yra ypatingai sugriežtinti pandemijos metu.

Kadangi tokio masto reiškinys valstybėje nutinka pirmą kartą, su šiuo iššūkiu susidoroti sunku visiems, nei vienas nesame apsaugoti nuo vienokio ar kitokio pobūdžio klaidų. Būtina koncentruotis ne kaltųjų paieškose, o tiesioginių pareigų atlikime.

Skambiai viešumoje prisistatančios profesinės sąjungos, neva, vienijančios 300 Klaipėdos universitetinės ligoninės narių vadovo D. Burdulio teigimu, jis atstovauja visos ligoninės darbuotojų nuomonę. Turimais patvirtintais duomenis, D. Burdulio atstovaujamą profesinę sąjungą sudaro 8 nariai kartu su juo, ne 300, kaip klaidingai teigiama viešumoje. Todėl nesuprantamas toks D. Burdulio aktyvumas pandemijos akivaizdoje, nors prieš tai aktyviai nedalyvavo priimant ligoninei gyvybiškai svarbius sprendimus. D. Burdulio asmeninė nuomonė neatitinka objektyvios ligoninės medikų nuomonės, tai taip pat nėra Klaipėdos universitetinės ligoninės darbuotojų profesinių sąjungų nuomonė. Tokie politinio pobūdžio D. Burdulio pareiškimai yra neatsakingi, įneša sumaištį, kenkia darniai sutelktai kovai prieš COVID-19 virusą.

VšĮ Klaipėdos universitetinės ligoninės darbuotojus atstovauja dvi profesinės sąjungos – Lietuvos gydytojų sąjungos skyrius (130 narių) ir Klaipėdos universitetinės ligoninės slaugos ir jiems prilygintų specialistų profesinė sąjunga (572 nariai), kurių pagrindu yra sudaryta Jungtinė profesinių sąjungų atstovybė.

Jungtinė profesinių sąjungų atstovybė 702 profesinių sąjungų narių vardu atsiriboja nuo bet kokių D. Burdulio, kuris net nėra medikas ir nedirba su COVID-19 sergančiais pacientais, politinių insinuacijų.

Informuojame, kad negailėdami jėgų atlikome ir atliksime savo pareigas, išliksime vieningi, palaikome VšĮ Klaipėdos universitetinės ligoninės administraciją ir vieni kitus. Būkime sveiki”, – rašoma rašte, kurį pasirašė Vida Šereikienė ir Vytautas Grykšas.

Reagentai visgi nekalti?

Pasak mero, abejones sukėlę reagentai, kuriuos pristatydavo Sveikatos apsaugos ministerija ar jai pavaldžios įstaigos, KUL laboratorijoje buvo pakeisti dar kovo 27 d. Dėl dabar naudojamų šveicariškų kokybės nusiskundimų esą negirdėta.

Anot V. Grubliausko, senasis laboratorijos aparatas vis dar yra sustabdytas, neveikia, tačiau jo kol kas ir nereikia, nes sekmadienį pradėjusi dirbti nauja tyrimų įranga pilnai dar nėra apkrauta.

Tuo metu A. Veryga pakartojo, kad įranga Klaipėdoje „pavedė” ir tai esą gali atsitikti bet kam.

„Pačioje laboratorijoje iškilo klausimų dėl to, kad buvo užfiksuota daug teigiamų tyrimų ir kilo klausimų pačioje laboratorijoje dirbantiems žmonėms, ar tai nėra kažkokia klaida ar gedimas. Paaiškėjo, kad būtent taip ir yra”, – teigė ministras.

A. Veryga sakė, kad patikslinti tyrimų rezultatai yra nesusiję su reagentais.

„Kitų tokių atvejų aš nežinau. <…> Klaipėdoje, kai atsirado daug rezultatų, patiems kilo klausimų, kilo problemų su įranga. Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovas informavo, kad ji bus remontuojama. <…> Laboratorijos dirba su skirtingomis sistemomis, nereikėtų to sieti su reagentais”, – teigė A. Veryga.

Pasak ministro, jis remiasi Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos, kuri yra atsakinga už visų laboratorijų darbo koordinavimą, duomenimis.

Užsakytos priemonės – jau Vilniuje

Pasa V. Grubliausko, savivaldybės Kinijoje užsakyti 30 000 respiratorių FF2 su vožtuvais jau yra Vilniuje, kur vyksta išmuitinimo procedūros. Yra užsakyta dar tiek pat šių apsaugos priemonių, jų tikimasi sulaukti po poros savaičių.

Klaipėdos miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų Operacijų centras iš anksto numatė, kaip bus paskirstytos lauktos apsaugos priemonės. Didžiąją siuntos dalį numatyta skirti didžiausiems infekcijos židiniams, kur nukreipiami infekuoti pacientai arba galimai COVID-19 užsikrėtę asmenys – Klaipėdos universitetinei ligoninei, greitosios medicinos pagalbos stoties medikams, taip pat medikams, dirbantiems savivaldybės įsteigtame mobiliajame patikros punkte.

Respiratorių bus skirta ir kitoms savivaldybei pavaldžioms įstaigoms – Vaikų ligoninei, pirminės sveikatos priežiūros centrams, Socialinės paramos centrui, Vaiko ir šeimos gerovės centrui, senelių globos namams, slaugos ligoninei, Kūdikių namams. Dalis jų bus skirta netrukus Klaipėdoje pradėsiančiai veikti Karščiavimo klinikai. Taip pat respiratoriais bus aprūpinti savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai.

Teigiama, kad Klaipėdos savivaldybė inicijavo ir naują medicininių apsaugos priemonių užsakymą – perkama po 50 tūkst. vienkartinių kaukių ir pirštinių.

Keltų keleivių nesumažėjo

Pasak V. Grubliausko, bent savaitgalį keltų keleivius tikrinę medikai ir jų saviizoliacija besirūpinę specialistai dirbo tokiomis pačiomis apkrovomis ir tempu kaip ir prieš dvi savaites.

„Sumažėjimo ryškaus dar nesimato”, – kalbėjo meras, turėdamas omenyje, kad kitomis linijomis, nei Klaipėda-Kylis, anot premjero pareiškimo, turėjo būti leidžiama grįžti tik įsigijusiems bilietus iki balandžio 1-osios.

„Dėl balandžio 1-osios keltų bilietų niekur nebuvo parašyta, tik pasakyta. Žmonių lyg ir neturėtų būti, bet jie grįžta. Visgi susitvarkėme, išsiųsti visi ir patalpinti, kur reikia. Lengvas akibrokštas, kad nuo šio savaitgalio savivaldybėms atiteko pareiga užtikrinti tolimųjų reisų vairuotojų saviizoliaiciją, kai iki tol už tai buvo įmonės atsakingos. Gerai būtų žinoti iš anksto, kad galėtume planuoti resursus. Kas bus, jei viena iš didesnių įmonės panorės? Tikėsimės daugiau akibrokštų nebesulauksime”, – sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Skelbs dezinfekcijos kainas

G. Neniškis savo ruožtu patikino, kad savivaldybė neplanuoja kompensuoti daugiabučių dezinfekcijos išlaidų, nes tokių galimybių esą neturi.

Jis patikino, kad girdimi pranešimai apie skirtingas dezinfekcijos paslaugų kainas, tad visa tokia informacija bus surinkta ir patalpinta savivaldybės puslapyje.

„Bendrijos pačios sprendžia, ką pasirinkti, administratoriai irgi renkasi tinkamiausią variantą. Galbūt nuo kainos ir kokybė priklauso, tą irgi reikėtų įsivertinti. Noriu pabrėžti, kad dezinfekavimas yra tam, kad medikai mažiau turėtų darbo. Prašau supratingumo, niekas neišgaus, kas ir kiek dezinfekuoja, bet sąmoningumas turėtų būti”, – sakė G. Nenikišs, pabrėžęs, kad Savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos sprendimas dėl laiptinių dezinfekcijos yra privalomas ir turi būti vykdomas be jokių gyventojų apklausų.

Vienos iš bendrijų gyventojai dalinasi, kokius pasiūlymus gavo jų pirmininkė, surengusi apklausą. „Pigiausias – UAB „Be sienų” – 135 Eur per mėnesį už trijų laiptinių valymą + dezinfekciją; „Pastatų priežiūros” pasiūlymas – 138 Eur vienas kartas už trijų laiptinių valymą + dezinfekciją, kas sudaro 552 Eur per mėnesį (4 kartai); UAB „Švaros uostas” pasiūlymas – 157,5 + PVM vienas kartas už trijų laiptinių valymą + dezinfekciją, kas sudaro 762,3 Eur per mėnesį (4 kartai); „Būsto aplinka” pasiūlymas – 363 Eur vienas kartas už trijų laiptinių valymą + dezinfekciją, kas sudaro 1452 Eur per mėnesį (4 kartai). Už laiptinių valymą + dezinfekciją teks mokėti patiems namo gyventojams, nemokamai „Būsto aplinka” vieną kartą dezinfekuoja tik nustačius koronaviruso atvejį laiptinėj”, – rašo šio namo gyventoja.

3 Comments

  1. Taip

    Maniau, kad Atvira Klaipėda tikrai atvira, pasirodo mero ir Janušonio ranka pasiekė ir šią žiniasklaidos priemonę.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Gerbiamasis, gal galėtume detaliau papasakoti, kur tos mero ir vyr. gydytojo rankos? Matyt, mano regėjimas visai nusilpo ir reikia pabandyti užsisakyti stipresnius lęšius…

  2. Apie teisę

    O VIP aptarnavimo Grubliauskas taip pat atsisakys? Ir gydysis be protekcijų? Kada ligoninę kaip II lygio įstaigą perduos ministerijai, kaip priklauso pagal įstatymą? Kaip ten ta nauja frazė, kur Grubliauskas išmoko? Iš ne teisės teisė negimsta. Tai ko Verygą puldinėjat, jei patys KUL steigėjai esat?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This