Pasikeitė reagentai – „pasveiko” nuo COVID-19?

Koronavirusas, Svarbu

Vėlų sekmadienio vakarą Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pranešė, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) pradėjo veikti naujasis tyrimų aparatas, kuriuo bus galima daryti iki 1000 tyrimų per dieną.

„Bet kiek jų bus daroma realybėje – klausimas reagentų ir terpių „tiekėjams” iš sostinės”, – savo „Facebook” paskyroje rašo meras.

Matyno Vainoriaus nuotr.

Jis taip priminė šeštadieninę KUL laboratorijos uždarymo istoriją.

„Viso net D E Š I M T pirmame tyrime, kuriame korėjietiškais reagentais buvo patvirtinti, kaip teigiami, po DVIEJŲ papildomų patikrinimų kitais reagentais pripažinti NEIGIAMAIS. Išvadas darykite patys, nes pirmasis papildomas tyrimas darytas su tuo pačiu aparatu, bet jau kitu vokišku reagentu, o trečiasis – jau su naująja įranga ir šveicarišku reagentu. Tiek žinių tuo klausimu, lauksime didžiųjų ekspertų vertinimo, kur čia tas šuo pakastas… Bet kuriuo atveju – viso net DEŠIMT žmonių du kartus papildomai ištyrus pasveiko… net nesirgę ir tikrai gyvens ramiau”, – rašo meras.

Jis taip pat informavo, kad pasveiko ir namo iškeliauja jau septintasis KUL gydytas COVID-19 liga sirgęs pacientas. Apie pasveikimo atvejį pirmadienį patvirtino ir Sveikatos apsaugos ministerija. Šiuo metu Lietuvoje pasveikusiais laikomi 8 žmonės.

Tuo metu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį surengtos spaudos konferencijos metu pareiškė, kad tokie rezultatai yra nesusiję su reagentais.

„Kitų tokių atvejų aš nežinau. <…> Klaipėdoje, kai atsirado daug rezultatų patiems kilo klausimų, kilo problemų su įranga. Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovas informavo, kad ji bus remontuojama. <…> Laboratorijos dirba su skirtingomis sistemomis, nereikėtų to sieti su reagentais”, – teigė A. Veryga.

9 Comments

  1. Klaipėd_100

    Klaipėdos savivaldybės valdomose ligoninėse blogiausia padėtis kaip ir visame mieste. Bet męs patys renkame tokią valdžią…

    Reply
  2. Supykusi med. Darbu

    Mielas Merė žiūrėkit kokia vyksta betvarkė ligoninėje ne gydo žmonių apart covid 19 nėra kitų ligų. Žmonės serga ne tik šituo virusų o daktarai tik covid 19 žino gėda ir baisu kas darosi ligoninese

    Reply
    • Jonas

      Pasimokyk gramatikos.

    • Kuk

      Mieloji, gydo visus. Nekas nieko ne skirsto. Tik praneša kiek serga kovit, čia statistika. O ligoniai kaip buvo gydomi, taip ir yra. Niekas nesikeičia. ? Nėra žmonės paliekami mirtį, be baimės! ?

  3. Nera

    Koki 1000 jei 04.03 tyrimu rezultatu dar nezinom. Laukiam….. o šiandien jau 04.06 vakaras ……

    Reply
  4. Anonimas

    Nepulsim supanikave i tuos punktus tikrintis ir serganciu nebutu.Kaip ir kiekviena pavasari gripas pasiautetu ir viskas.Ligonines pustustes,o susirge gydosi namuose,tai kas pasikeite,ogi tik tas,kad sedim namuose,nes privalom.

    Reply
  5. Kuk

    O kaip Veryga nusiplaus savo mundura, jei neapjuodins ką nors!? O čia pasitaikė gera proga. Ir atsakys už Verygos nuodėmės KUL vyr gydytojas.

    Reply
  6. Reagentas

    Nebus reagentų, nebus ligonių. Statistika plokštės. Valio korona nugalėta.

    Reply
  7. Simona

    Ar vėl Veryga atsiųs komisiją į KUl.? Juk taip negali būti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This