Dezinfekuoti laiptines gali ir patys gyventojai

Miestas

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos sprendimu valyti ir dezinfekuoti daugiabučių namų laiptines galės ir patys gyventojai.

Siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą uostamiestyje, balandžio 2 d. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus specialiu įsakymu miesto daugiabučius gyvenamuosius namus administruojančioms įmonėms, butų ir kitų patalpų savininkų bendrijų pirmininkams, jungtinės veiklos sutarties pagrindu veikiantiems asmenims nurodyta periodiškai organizuoti bendrojo naudojimo patalpų valymą, dezinfekuoti daugiabučių namų laukujų durų rankenas, telefonspynes, laiptų turėklus.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos sprendimu valyti ir dezinfekuoti daugiabučių namų laiptines gali ir patys gyventojai. Palmiros Mart nuotr.

Minėtame įsakyme nustatytas periodiškumas, kaip dažnai turi būti organizuojamas bendrojo naudojimo patalpų valymas ir dezinfekavimas („pagal faktinį poreikį, bet ne rečiau kaip kartą per savaitę“), tačiau nepasakyta, kas turėtų atlikti valymo/dezinfekavimo paslaugas.

Pranešama esą tai sukėlė nemažą sumaištį tarp gyventojų. Pastarieji pagrįstai baiminasi, kad jiems teks sumokėti už namo valdytojų galimai atsainiai pasirinktas dezinfekavimo paslaugas teikiančias įmones, kadangi šias paslaugas teikiančių įmonių, kaip ir kainų amplitudė, – gana didelė.

„Jeigu gyventojai susitaria su namo administratoriumi, kad patys pasirūpins laiptinės valymu ir dezinfekavimu, namo administratorius neturėtų primygtinai „piršti“ kokios nors įmonės paslaugų, už kurias turės susimokėti visi gyventojai. Tačiau namo administratorius privalės užtikrinti, kad neliktų nedezinfekuojamų laiptinių, kadangi tai yra reali grėsmė plisti koronaviruso infekcijai“, – Klaipėdos miesto savivaldybės pranešime cituojamas administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Be to, paaiškėjo, kad didelė dalis daugiabučių namų savininkų yra įsigiję laiptinių valymo paslaugas. Jiems, kaip pastebi savivaldybės administracijos vyr. patarėja Inga Kubilienė, tiesiog reikia pasirūpinti papildomomis valymo priemonėmis – dezinfekciniais skysčiais. Anot jos, galima laiptinių dezinfekciją daryti ir ūkio būdu, ir ne visais atvejais tai, matyt, bus mažiau efektyvu, nes gerų tvarkymosi pavyzdžių buvo dar iki tol, kol priimtas minėtas įsakymas.

Viešoje erdvėje pasklidus informacijai, kad kainos už daugiabučių laiptinių dezinfekavimą ženkliai skiriasi, Klaipėdos miesto savivaldybės administracija nusprendė padėti gyventojams – atliko apklausą, kokia įmonė ir už kiek atlieka minėtas paslaugas.

Pranešama, jog ši informacija bus paskelbta savivaldybės interneto svetainėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This