Mažėja nelegalių prekiautojų apsaugos priemonėmis

Koronavirusas

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), karantino laikotarpiu aktyviai tikrinanti prekiautojus apsaugos nuo COVID-19 priemonėmis, pastarąją savaitę pastebi nelegalios prekybos atvejų mažėjimą. Teigiama, jog ypač mažėja priemonių nuo koronaviruso pardavėjų internetinėje erdvėje.

„Jeigu prieš savaitę tokių naujų skelbimų populiariuose skelbimų portaluose atsirasdavo po kelis šimtus per dieną, tai dabar jų jau kelintą dieną sparčiai mažėja, o kai kuriose šalies apygardose naujų bandymų realizuoti medicinines priemones jau keletą dienų visai nebefiksuojama, seni skelbimai po FNTT patikrinimų iš internetinės erdvės masiškai išimami”, – FNTT pranešime spaudai cituojamas tarnybos direktorius Antoni Mikulskis.

Jo teigimu, pagal gyventojų pranešimus ir savarankiškai atlikti patikrinimai visoje šalyje leido vos per kelias dienas surašyti 30 administracinių nusižengimų protokolų bei išimti iš rinkos galimai nekokybiškas priemones.

Tarnybos direktorius dėkoja pilietiškiems gyventojams, kurie visą karantino laikotarpį aktyviai informuoja apie galimai neteisėtą prekybą medicininėmis priemonėmis nuo COVID-19 bei teigia, jog minėtų patikrinimų sėkmę lėmė ir aktyvus bendradarbiavimas su kitomis institucijomis – policija, Valstybine mokesčių inspekcija, Sveikatos apsaugos ministerija.

Tarnyba primena, kad asmenims, pirmą kartą nubaustiems už neteisėtą vertimąsi komercine veikla, gresia pusė minimalios baudos (195 eurai), o griežčiausia įmanoma sankcija – 1 100 eurų bauda. Tas pats nusižengimas, padarytas antrą kartą, baudžiamas, skiriant iki 2 400 eurų siekiančią baudą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Poilsio ir pramogų komplekse - galimi finansiniai nusikaltimai

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai vadovauja Finansinių nusikaltimų ir korupcijos tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnų atliekamam ikiteisminiam tyrimui dėl galimai apgaulingai tvarkomos ...
2023-10-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdiečiai įtariami nesumokėję beveik 412 tūkst. eurų PVM

Po pareigūnų atliktų kratų grindų dangą pardavinėjusios uostamiesčio įmonės akcininkas ir direktorė sulaukė įtarimų dėl mokesčių vengimo ir keletą metų ...
2023-05-31
Skaityti daugiau

Transportas

FNTT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Palangoje nusileidusio lėktuvo

LRT paskelbus apie apie Danijoje registruoto orlaivio, nusileidusio Palangos oro uoste, ketinimus skristi į Rusijos Federaciją ir galimą tarptautinių sankcijų ...
2023-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This