Naujas Uosto direkcijos vadovas – Algis Latakas

Svarbu, Uostas ir jūra

Trečiadienio rytą Susisiekimo ministerija pranešė, kad naujuoju jai pavaldžios Uosto direkcijos vadovu tapo Algis Latakas. Pirmasis šią žinią dar antradienio vakarą paselbė portalas ve.lt.

60 metų A. Latakas yra inžinierius ir verslo konsultantas. Jis su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu praėjusiuose savivaldos rinkimuose bandė patekti į miesto Tarybą – rinkėjų buvo pakeltas iš 11 į 10 vietą, bet to neužteko, kad taptų deputatu.

Vilniaus inžinerinis statybos institute 1985 m. inžinierius mechaniko specialybė įgijęs vyras 2006 m. ISM (BMI) dar baigė vadybos studijas. Savo privačių ir viešųjų interesų deklaracijoje A. Latakas buvo nurodęs, kad dirba UAB „Adveritum” direktoriaus pavaduotoju, yra UAB „Lieta” akcininkas (jam priklauso 98,5 proc. akcijų).

Vienintelis „Averditum“ akcininkas ir vadovas yra buvęs „Achemos grupės“ prezidentas ir ilgametis viceprezidentas Arūnas Laurinaitis.

A. Latakas yra dirbęs koncernui „Achemos grupė“ priklausančios Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco“) gamybos direktoriumi.

Susisiekimo ministerija skelbė, kad Uosto direkcijos vadovo konkurse dalyvavo trylika kandidatų. Į šias pareigas A. Latakas galės būti paskirtas po įstatymų numatytos patikros.

Skelbti konkursą minėtoms pareigoms užimti prireikė po to, kai buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis dar praėjusių metų kovą, tuoj po savivaldos rinkimų,  iš pareigų atleido tuometinį Uosto direkcijos vadovą Arvydą Vaitkų. Jis kaip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos kandidatas dalyvavo rinkimuose į miesto mero postą, o rinkiminės kampanijos finansiniai rėmėjai buvo uostui įmonių vadovai ir akcininkai. A. Vaitkus, tapęs miesto Tarybos nariu, per teismus bandė sugrįžti į pareigas, tačiau to padaryti jam nepavyko.

13 Comments

  1. Leonas

    Džiaugiuosi. VISI AT-9/1 Mechaninės Technologijos fakulteto grupės kursinis. Alytus

    Reply
  2. Antanas

    Saunuolis,tokiu Lietuvai daugiau.

    Reply
  3. Justina

    NIEKAS NEGATYVAUS NERAŠO APIE SEB. NAUSĖDA YRA SEB STATYTINIS. ŽURNALISTAI NUPIRKTI SEB.

    Reply
  4. UOSTO DIREKCIJA INFORMUOJA:

    Gerb. A. Latakas tam ir yra paskirtas naujuoju vaitkumi, kad įgyvendintų savo rinkiminį šūkį – „Sieksiu, kad Klaipėda taptų didžiausiu turistų traukos centru visame regione”. Koroče, Klaipėdos uostas jau nuo vakar nebekraus viduryje miesto nei geležių, nei cemento, nei anglių, nei baltarusiškų trąšų, nebeterš miesto ir nebenuodys klaipėdiečių. Netikit?

    Reply
  5. Tomas

    Opa, Achemietis ir valstietis, senos kartos priešpensijinis visų užkaborių žinovas. Neblogas derinys skaidriam ir nešališkam konkursui į tokios Lietuvos strateginės įmonės vadovo postą.
    Nereikia nei užsienio šalių uosto valdymo žinojimo, nei stažuočių, nei tikros patirties vadovaujant panašaus lygio įmonėms.
    Lietuva sugeba lipti ant to paties grėblio. Seimui vadovauja kolūkio pirmininko sūnelis, prezidentauja aukštas ir gražus banko klapčiukas-konsultantas.

    Reply
  6. Virgilijus

    NU KLAIPEDA LAIKYKIS GAUSI TERSALU. ARSENO IR KITŲ.

    Reply
  7. Protingas žmogus

    Bet bus valdomas iš Rūgpienių (oi, iš Naisių) kaimo.

    Reply
  8. Birutė

    Sėkmės! Kai visi galai vandeny būna nelengva! Povandeninės srovės ten labai stiprios, bet net neabejoju Jūsų kompetencija, Laimėjot ne Jūs, laimėjo Klaipėda, laimėjo Lietuva!

    Reply
  9. s

    jo….. niekas nesikeiciai visi jie vienodi, socializmo nepanaikinom….

    Reply
  10. MB

    Super.
    Sveikinimai nuoširdžiausi.

    Reply
  11. Tegyvuoja žalstiečiai

    Tai yra klaiku. Negi nebuvo gabesnių kandidatų? Gal ir buvo, bet jie ne kažkieno draugeliai…

    Reply
    • Gaila Lietuvos

      Butent, as vienas is ju buvau kandidatu- Lietuvai ir Klaipedai nereikia Pasaulio Juru Pramones Atstovu kurie gime Lietuvoj, o igyjo aukstas kvalifikacijas uzsienyje ir galetu labai daug indelio idet i uosto tobulejima, deja as buvau ivertintas net puse balu nesurinkes:))) Mano nuomone tai taip baisu ir izulu, kad jei galeciau siandien referenduma surengciau nuverst ta visa ….. kruva!!!

  12. Justina

    VITES KVARTALO TERSEJA IŠRINKO.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This