Naujame logistikos centre prie Jakų žiedo – 1200 darbo vietų

Svarbu, Verslas

Dar šį rudenį prie Jakų žiedo, Tilžės g. 86 esančiame sklype, turėtų prasidėti didžiulio logistikos centro, kuriame veiks ir sandėliai, ir administracinės patalpos, ir viešbutis, statybos.

Planuojama, jog investicijos į šį objektą gali siekti apie 13 mln. eurų, jame bus sukurta daugiau nei 1000 darbo vietų.

Naujas logistikos centras bus pastatytas apie 6,5 ha ploto sklype. „2L Architektai” vizualizacija

Šio objekto užsakovas ir statytojas yra mažoji bendrija „AUG Rent“.

„Planuojame ir sandėlius, ir administracines patalpas, ir viešbutį, o taip pat automobilių plovyklą, sunkiojo transporto autoservisą. Tad čia, naujajame objekte, turėtų dirbti apie 1200 žmonių. Aišku, vilkikų vairuotojai vietoje nebūna. Planuojama, kad apie 80 procentų pastatyto ploto bus mūsų reikmėms, o 15-20 procentų ploto nuomosime su mūsų veikla susijusioms kitoms įmonėms. „AUG Rent“ yra turto valdytojas, o juo naudojasi „Gedlito transportas“. Dabar veikiame Šilutės plente, nuomojamės apie 2 hektarų teritoriją. Dabar mūsų įmonėje dirba apie 300 žmonių, skaičiuojame, kad naujame logistikos centre, kuris bus pastatytas 6,5 hektaro ploto teritorijoje, bus galima aptarnauti apie 800 vilkikų“, – aiškino „AUG Rent“ direktorius ir savininkas Darius Gedgaudas.

Naujo objekto projektiniuose pasiūlymuose rašoma, jog projektas bus įgyvendinamas šešiais etapais.

Pirmu etapu numatoma 144 m ilgio ir 78 m pločio sandėlio su administracinėmis patalpomis statyba. Sandėlis turėtų būti vieno aukšto su antresole, o administracinė dalis – dviejų aukštų. Pirmuoju etapu taip pat planuojamas sargo namelis, atskirai sklype stovinti dujinė katilinė, tvora visu perimetru, transformatorinė, lengvųjų ir sunkiųjų automobilių stovėjimo aikštelės.

Antru etapu projektuojamas autoservisas su administracinėmis patalpomis (2 aukštai). Pastatas prisiblokuos prie jau esamo sandėlio iš vakarų pusės. Antru etapu taip pat numatomas vieno aukšto svarstyklių ir apžiūros pastatas.

Trečiu etapu projektuojamas penkių aukštų administracinis pastatas, o ketvirtuoju – vieno aukšto sandėlis, kuris prisiblokuos prie jau stovinčio sandėlio iš pietų pusės. Ketvirto etapo sandėlio ilgis 96 m, plotis 61 m.

Penktu etapu projektuojamos 2 aukštų administracinės patalpos, o šeštuoju, paskutiniuoju – 4 aukštų viešbutis.

Keturių aukštų viešbutyje bus ir restoranas,ir konferencijų salės, ir miegamieji kambariai. Projektuotojų vizualizacija

Skaičiuojama, jog sandėliai turėtų užimti apie 20 tūkst. kv. m ploto, autoservisas su administracinėmis patalpomis – apie 2300 kv. m, administracinis pastatas – beveik 2400 kv. m, viešbutis – apie 1700 kv. m.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog želdynai užims apie 14 proc. sklypo ploto, dalį dabar sklype esančių medžių ir krūmų numatoma iškirsti.

Į sklypą numatomi du įvažiavimai/išvažiavimai, abu jie bus šiaurinėje pusėje, rytiniame ir vakariniame sklypo kampe.

Numatomas įrengti 174 vietas lengviesiems automobiliams ir 56 sunkiajam transportui. Be to, projektuojamam viešbučiui planuojama atskira 49 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Paklaustas, kokiems poreikiams bus naudojamas viešbutis, D. Gedgaudas aiškino, kad ir jo reikia įmonei.

„Juk ne paslaptis, kad lietuvių darbuotojų praktiškai nėra, tad motelio klausimas tikrai yra spręstinas. Viešbutis yra pramoninėje zonoje, tad turi aptarnauti save, jis mums reikalingas“, – teigė D. Gedgaudas.

Jo žodžiais, naujo objekto statybos planuojamos jau šį rudenį.

„Jei Klaipėdos savivaldybė nekiš pagalių į ratus, nes dabar situacija tokia, kad vandentiekį vos ne kilometrais turime patys nusitiesti ir padovanoti miestui. Tad miesto noras padėti ar netrukdyti yra labai svarbus. Mums dabar svarbiausias klausimas yra sandėliai, nes jų reikia, kad atsirastų logistikos centras, o jie ir yra pirmas etapas. Planuojame, kad tuos sandėlius rudenį ir statysime, per metus turėtume pabaigti. O visas projektas turėtų būti baigtas per dvejus ar pustrečių metų. Norėtume, kad lenkai statytų, bet neaišku, kaip bus“, – kalbėjo D. Gedgaudas.

Anot jo, skaičiuojamos investicijos šiai dienai siekia 10-13 mln. eurų.

„Tas trikampis niekaip nejuda. Jei mes pajudinsime ledus, tai tame trikampyje tikrai išjudės ir kiti projektai“, – tvirtino D. Gedgaudas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Transportas

Baltijos žiedo rekonstrukcijai užbaigti trūksta pusės milijono

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad uostamiestyje su darbo vizitu lankęsis susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas su miesto vicemeru Algirdu Kamarausku aptarė svarbiausių ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This