Klaipėdos meras apie KUL: „Jei situacija nesikeis, reikės keisti tuos, kurie pakeisti nesugeba“

Koronavirusas, Svarbu

Po padidinamuoju stiklu atsidūrusios Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis turi proga pagerinti situaciją, o politikai, ką daryti toliau, spręs jau po Velykų. Taip penktadienį vykusioje spaudos konferencijoje informavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Matyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, ketvirtadienį nuotoliniu būdu posėdžiavusi miesto Taryba labai karštai nagrinėjo situaciją KUL, V. Janušoniui uždavė daugybę klausimų. Posėdžio pabaigoje buvo sutarta, jog galbūt penktadienį rinksis miesto tarybos frakcijų seniūnai ir tarsis, kokia tai galėtų būti darbo grupė ir kokie būtų jai keliami uždaviniai, nes tarybos nariai diskutavo, jog reikia kurti iš ekspertų sudarytą darbo grupę, kuri įvertintų patikrinimų KUL išvadas ir sudarytų veiksmų planą.

„Frakcijų seniūnų susirinkimo penktadienį suorganizuoti nepavyko, nes du seniūnai jau išvažiavę iš Klaipėdos, tad, matyt, jis vyks jau po Velykų. Savivaldybės administracija vakar girdėjo vis diskusiją, todėl ji jau pradėjo ruošti tam tikrus apmatus, koks turi būti tas veiksmų planas“, – teigė V. Grubliauskas.

Jis tvirtino, jog išvada po ketvirtadienį vykusio karšt ir dalykiško miesto Tarybos posėdžio yra aiški.

„Pirmiausia turi būti pašalinti visi nurodyti trūkumai, kurie yra rimti ir jų nemažai. Tai turi būti padaryta kiek įmanoma greičiau ir nediskutuojant. Turi būti atlikti visi veiksmai, kad KUL pradėtų veikti visa apimtimi ar bent jau skyrius po skyriaus. Akivaizdu, kad vyriausiasis gydytojas ketvirtadienį apie save, savo įstaigą išgirdo tiek, kiek dar niekada nebuvo girdėjęs. Situacija turi keistis iš esmės. Jei situacija nesikeis, tada reikės keisti tuos, kurie situacijos pakeisti nesugeba“, – tvirtino V. Grubliauskas.

Jis pabrėžė, jog „niekas neturi noro kažką pridengti, proteguoti ar apginti, bet situacija vertinama labai rimai, dalykiškai.

„Vakar diskusijoje buvo daug teisingų ir racionalių argumentų, V. Janušonis turi daug rimtų įpareigojimų, turi daryti daug darbų, kol yra tos įstaigos vadovu“, – kalbėjo Klaipėdos meras.

V. Grubliauskas teigė, jog kaip ir visi, laukia, koks bus prokuratūros atsakymas, ar ji nuspręs pradėti tyrimą dėl po patikrinimų suformuotų išvadų.

„Nuo to priklauso ir mūsų tolimesni veiksmai. Labai noriu padėkoti visiems medikams, kurie nesislapstydami išsakė savo išgyvenimus, rūpesčius, padėjo praskleisti nežinomybės užsklandą, kuri tvyrojo. Linkėčiau, kad šitas ažiotažas kiek įmanoma greičiau atslūgtų, kad kuo greičiau įstaiga pradėtų veikti normaliu režimu, kiek įmanoma taip veikti tokiomis karo sąlygomis. Mano patarimas V. Janušoniui – tiesiog elementariai atsiprašyti viso kolektyvo, kaip tai galime padaryti kiekvienas, ir turbūt viešai ir garsiai pasakyti, kad privalome atversti naują tarpusavio supratimo ir bendradarbiavimo puslapį. Jei to nebus, o tokių signalų bus ir ateityje, tai abejonių visiškai nebekils dėl neišvengiamų pokyčių. O dabar operatyviai ir dalykiškai turi būti padaryti visi namų darbai“, – konstatavo V. Grubliauskas.

Sveikatos apsaugos ministerija pirmosiomis balandžio dienomis pranešė, kad sulaukus skundų iš medikų bendruomenės ir pacientų dėl galimai nesilaikomų saugos reikalavimų KUL, kurioje gydomi koronavirusu užsikrėtę žmonės, „imamasi papildomų priemonių siekiant stabdyti galimą koronaviruso plitimą šioje gydymo įstaigoje“.

Beveik vienu metu ligoninėje vyko trys patikrinimai, po kurių buvo pranešta apie rimtus KUL veiklos apribojimus. Kol kas gautos tik vieno patikrinimo išvados, kurias meras vadina negalutinėmis.

8 Comments

  1. Kūl`as...

    …Panašėja, kad… Seniai laikas! VJ garsėja kaip konfliktiškas žmogus…
    Norėjo suėsti gerai dirbantį Klaipėdos ligonių kasų direktorių, – neišdegė…
    Dabar paskui save į… morgą bando tempti kilmingą žmogų miesto merą…
    VJ – nuodingas kaip tarantulas!…

    Reply
  2. Se

    1. Kaip suprasti – penktadienį du seniūnai jau buvo išvažiavę iš Klaipėdos? Išeitų – kada nori, tada dirbama savivaldybės taryboje?
    2. Kokias funkcijas atlieka savivaldybės Sveikatos apsaugos skyrius ? Rinkti susigalvotas ataskaitas, kurti beprasmė instrukcijas ir žaisti kompiuterinius žaidimus?

    Reply
  3. Jonas

    Grubliauskai, tik dabar atsibudai, kai pamatei, jog ir tau kliba kėdė. Visą laiką aikštingai puolei visiems į akis gindamas V. Janušonį, dabar jau kitaip prašnekai. Užmiršai, kaip su R. Taraškevičiumi stengeisi padėti V. Janušoniui nušalinti Klaipėdos TLK direktorių Bumblį nuo pareigų, kaip rašei tiesos neatitinkančius raštus. Gerai tai, kad teismas Klaipėdos TLK direktorių Bumblį atstatė- už tokius šmeižimus neprisiimi atsakomybės?
    Manau, kad už tokius V. Grubliausko veiksmus- kaip Klaipėdos TLK direktoriaus šmeižimą V. Janušonio naudai, esamą situaciją Klaipėdos Universitetinėje ligoninėje, kuri baigia griūti, niekas neremontuota nuo sovietinių laikų- reiktu Grubliauską šalinti iš mero pareigų. Ar toks mechanizmas numatytas?

    Reply
  4. klaipeda

    labai gerbiu p. Grubliauska sioje pozicijoje, tikriausiai kitoje situacijoje reiketu elgtis kitaip, bet dabar reikia susitelkti i problemas, ju sprendimus, nekreipti demesio i politika. Politika nera teise, jei teisiskai buvo grubus pazeidimai, reiskia reikia pakeisti vyr gydytoja, bet karantino atveju turi buti irodymai. As suprasciau jei zmogus ne nesistengia sprest problemu, bet dabar puse laiko praleidzia peripetijoms su tarybos adapteriais puse su covid kova. Tai ka tu gali pasiekt? Duokit politikai profam dirbt, tebunie tai janusionio paskutinis, bet ispudingas darbas ir labai butu gerbtina toki zmogu ne atleist , o isleist su moraline padeka. Garantuoju, kad per ateinancius 10 m. nerasit ligonines vadovo maziau nei 50 m. kuris vadovautu istaigai taip istikimai, kaip sis.

    Reply
  5. Antanas

    Kas nedirba, tas ir nekliūva, jei yra užsakymas rašyti skundus, tai jų bus, galimai kažkam pažadėtos pareigos, verkiant reikia skundų. Matau didelį SAM tendencingumą KUL atžvilgiu. Vietoje pagalbos vyksta pastovūs tikrinimai, vandens drumstimas. Galimai turi V. Janušonis nuodėmių, bet jos žemiškos. Janušonis tragiškai nepakantus kyšininkams, to galimai kai kurie žmonės negali dovanoti. Patekti pas Janušonį dėl gydymo problemų gali visi mirtingieji,išklauso nusiskundimus ir visada imasi priemonių, jei to reikia. Manau, kad prokurorai turėtų pasidomėti ir SAM veikla ir jos skaidrumu pandemijos laikotarpiu. Man, kaip piliečiui , atrodo, kad kai kurie SAM veiksmai neatitinka sveiko proto kriterijų.

    Reply
    • Smulkmenos

      SAM patikrinusi KUL nurodė: gimdyves perkelti į palatas su WC, įtariamus susirgus virusu iškyrstyti į palatas po vieną, į onkologinį skyrių patekti iš rūsio liftu, kad nesikirstų srautai. Dar kažkiek skyrių uždarė. Nurodė terminą iki kada tai reikia padaryti. Spauda rašė, kad vienas įtariamas užsikrėtęs pabėgo iš ligoninės, nes buvo palatoje ne vienas ir manė, kad gali užsikrėsti.

  6. Na

    Gal galima paviešinti kokie seniūnai išvažiavo?

    Reply
  7. G

    Dar vakar patys seniūnai nusprendė, kad posėdžiaus šiandien, o šiandien mat: „Frakcijų seniūnų susirinkimo penktadienį suorganizuoti nepavyko, nes du seniūnai jau išvažiavę iš Klaipėdos”.
    Pirma, seniūnai internetu bendraut negali? Kaip tik dabar dirbant nuotoliniu būdu tokios „atmazkės” nebegalioja.
    Antra – gi karantinas, kur išvyko? pas gimines, kol miestų neuždarė?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Nuvarginta reformų Klaipėdos ligoninė žengia į naują pertvarką

„Jeigu visi entuziastingai pasitiktų, tai aš išsigąsčiau”, – taip į klausimą, kaip Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) naujos struktūros ir valdymo ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje - jau mažiau nei dešimt sergančiųjų COVID-19

Pirmadienį šalyje patvirtinti 25 nauji koronaviruso atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po penkių parų ...
2024-05-07
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 nusinešė dar vieną gyvybę

Gegužės 1-ąją, nedarbo dieną, Lietuvoje patvirtintas tik vienas pirminis COVID-19 atvejis, nurodo Valstybės duomenų agentūra. Savaitinis naujų susirgimų skaičius šalyje ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This