Klaipėdos universitetinės ligoninės medikai prašo padėti juos apginti nuo vyr. gydytojo

Mums rašo

Virginija Jurgilevičienė
2020-04-10

Komentarų: 9

Lietuvoje Klaipėda, o ypač Klaipėdos universitetinė ligoninė (KUL), atsidūrė dėmesio centre, kai ligoninės vyr. gydytojas Vinsas Janušonis atsisakė palikti savo postą.

Klaipėdos miesto taryba, o tiksliau, Grubliausko komiteto frakcija, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariai bei Liberalų sąjūdis, kurį sudaro 4 atstovai yra tos nuomonės, kad brastoje arkliai nekeičiami, t.y. V. Janušonio atstatydinti netikslinga. Vietoj to Tarybos nariai pasiūlė ištiesti pagalbos ranką – sudaryti darbo grupę, kuri patartų, kaip pagerinti darbą.

Balandžio 9 dieną, kai vyko Tarybos posėdis nuotoliniu būdu, Virginijus Partaukas prie merijos atsinešė plakatus.

Centro partijos-Gerovės Lietuvos atstovė Nina Puteikienė paruošė sprendimą dėl V. Janušonio nušalinimo. Deja, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas N. Puteikienės paruošto klausimo neįtraukė į darbotvarkę. Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijos reikalavo, kad V. Janušonis iki š.m. balandžio 15 d. atsistatydintų kaip praradęs pasitikėjimą.

Mes, Klaipėdos visuomeninkai, manome, kad šiuo atveju negalioja patarlė apie arklių keitimą brastoje. Ši patarlė tiktų, jei dėl išorinių ar vidinių priežasčių netinkamai buvo pasiruošta koronaviruso įveikimui. Atėjo papildomi pinigai, reikalingos medžiagos – darbas tęsiamas dėl koronaviruso įveikimo.

Šioje ligoninėje yra ir dar kita problema – netinkamas psichologinis klimatas. Medikai, kaip kariai stovi priešakinėse linijose, kovoja su koronavirusu, o užnugaris (vyr. gydytojas) renka parašus, smūgiuoja jiems į nugarą. Dėl to medikams tenka kovoti dviem frontais: su koronavirusu ir vyr. gydytoju. Kodėl šito nesupranta Klaipėdos miesto taryba?

Ji turėjo priimti sprendimą, t.y. atleisti vyr. gydytoją arba kitaip sakant uždaryti vidinį frontą. Deja, medikams kariauti su dviem priešais ir toliau liepė šios frakcijos: „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ – vadovė Vaida Žvikienė , opozicinė Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio frakcija, kuriai vadovauja Saulius Budinas ir didžiausia opozicinė frakcija Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, kuriai vadovauja Arvydas Vaitkus.

Susidariusios situacijos rimtumą suprato jokiai frakcijai nepriklausanti Nina Puteikienė ir Tėvynes sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratų frakcija, kuriai vadovauja Aidas Kaveckis. Jis pasakė, jog prieš 7 metus dėka vieno KUL chirurgo buvo išgelbėta gyvybė. Dabar jis sulaukė skambučio, chirurgas prašė jam padėti.

Antras frontas, kuriam vadovauja vyr. gydytojas Vinsas Janušonis, yra baisesnis už koronavirusą.

Ir Klaipėdos visuomeninkai nutarė pasisakyti dėl KUL vyr. gydytojo V. Janušonio.

Balandžio 9 dieną, kai vyko Tarybos posėdis nuotoliniu būdu, Virginijus Partaukas prie merijos atsinešė plakatus. Viename iš jų buvo parašyta, kad vienas iš Tarybos narių mūšio lauką prilygino Šiaurės Korėjai. Kitame plakate V. Partaukas priminė, jog kreipėsi į STT su skundu dėl UAB „VILOJA“ steigėjų galimai korupcinių ryšių, kurie šiandien aktualūs laimint postus. Tuo laiku Klaipėdos STT išsigando, skundo netyrė.

Lietuvos Prezidentas praregėjo, dėl to Klaipėdos miesto visuomeninkai viename iš plakatų prašė Grubliausko ir CO pakeisti nuomonę dėl V. Janušonio bei jiems nustoti vaidinti aklus ar kvailus.

Prašome nemenkinti Klaipėdos universiteto ligoninės ir miesto autoriteto – uždaryti antrą frontą, t. y. atleisti V. Janušonį.

Autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos pozicija.

9 Comments

  1. Jurgis

    Buvau visai kitos nuomonės dėl VŽS frakcijos pirmininko p. Vaitkaus. Maniau, kad jis blaiviai mąstantis, todėl per mero rinkimus už jį ir balsavau, balsavau už Valstiečius ir per seimo rinkimus. Labai konkrečiai dirba Premjeras Skvernelis, SA Ministras A. Veryga. Bet matau, Klaipėdos valstiečiai su A. Vaitkumi priešakyje dirba priešingai. Jų darbas pakiš koją Valstiečiams per seimo rinkimus. Ponas A. Vaitkus prarado mano pasitikėjimą, nematydamas kas dedasi KUL, ar nenori matyti, dirba ta pačia linkme su Grubliausku, su V. Janušoniu.

    Reply
  2. Antosė

    Įgrūsti į palatą su sergančiais virusu ir klausimas išsispręs…..

    Reply
  3. Virginija Jurgilevičienė

    Kuo liberalai, o šiuo atveju, grubliauskininkai ir gentviliniai yra panašūs – turi stora nemąstymo odą. Juos Klaipėdoje tokiais būti reikalauja ir valstiečiai. Todėl šios politinės jėgos ėmė vaidinti aklus dėl KUL vyr. gydytojo? Jiems sakoma, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje veikia keletas frontų. Per koronaviruso epidemiją tokia situacija yra negalima. Nelaukiant koronaviruso epidemijos pabaigos būtina atleisti vyr. gydytoją. Neišgirsti A. Kaveckį, kai jis paviešino chirurgo prašymą, tai valdančiųjų ir prie jų prisijungusios opozicijos yra visiškas dugnas. Žmogus turi chirurgo specialybę, jam tikrai jokios intrigos neįdomios, jam svarbiausia normalios sąlygos darbui. A. Kaveckis vaizdžiai papasakojo apie vidinį frontą. Neįvertinti situacijos sudėtingumą gali tik tie, kurie vaidina aklais, o kai kalba apie visuomeninkus, naudoja žodį klaunai. Atsibuskite, kas darosi su jumis, kai prašoma įvertinti situaciją ir priimti sprendimą, tai skaitai tik žodį klaunai. Taigi, klauno žodį naudojantys, išgirskite, kad nušalinti nuo darbo reikia dabar, o ne po koronaviruso epidemijos.

    Reply
  4. Nežinomas

    Senai buvo laikas tą senuką pakeist. Bet kadangi yra stiprus užnugaris, miesto meras, kuris irgi ne savo vežime sėdi, niekaip neišeina.

    Reply
  5. Pamąstymui

    Kai į frontą liniją metamos tik tokios pajėgos kaip šie du klounai, reiškia konserv-puteikių pajėgos silpnos. Manau, Taryboje visi supranta, kad Vinsas Janušonis turi pasitraukti, ir tikiu jam bus pasiūlyta pasitraukti kai baigsis pandemija. Konserv-puteikių pajėgos savanaudiškai siekdamos pigaus populiarumo nori sukelti chaosą, kurio metu dar labiau bandytų kelti sumaištį tai save populiarindami. Dirbti jie nemoka, bet sumaišties metu būtų ant bačkos ir šauktų, tai būtų pastebimi. NEPAVYKO, tai dabar bezdės -stenės. Fui negražu.

    Reply
  6. Jolanta

    Jau buvo paskelbti naujo vyr gyd rinkimai. Buvo nuostabių kandidatų. Rinkimai kažkaip buvo atšaukti.

    Reply
  7. Povilas

    Janušonis yra tarybinė atlieka ir laikosi kad ji palaiko Grubliauskas ,senai jau jam i pensija

    Reply
  8. Gėda merui ir tarybai

    Užuojauta Jums, brangūs medikai. Turite kariauti du karus. Merui jau nesvarbu, puikiai žino, kad paskutinė jo kadencija. O veidai Taryboje taip pat matyti nuo amžių amžinųjų. Negi pavesi savo seną korišą. Laikykitės medikai. Vis tiek ateis teisybės valanda. Norėtusi sovietiniam ligoninės vadovui palinkėti ko nors blogo. Bet nelinkėsiu. Tiesiog baisiuosi, kad su tokiais vadovais žmonėms tenka dirbti. O miesto valdžia jį palaiko.

    Reply
    • Inbare

      Palaikau

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This