Nuteisti dar du Klaipėdoje siautėję nepilnamečiai

Kriminalai ir nelaimės

Ketvirtadienį Klaipėdos apylinkės teismas nuotoliniu būdu paskelbė nuosprendį dviejų uostamiestį terorizavusių nepilnamečių byloje. Abu 15-mečiai vaikinai atsipirko švelniomis lygtinėmis laisvės atėmimo bausmėmis. Jie pagarsėjo kaip mažesnius vaikus prie Klaipėdos „Sendvario” progimnazijos terorizavusios gaujos nariai: vienam iš jų tai jau ne pirmas nuosprendis už analogiškus nusikaltimus.

Vaikinai nuteisti už plėšimus, pasikėsinimus apiplėšti bei vagystes, įvykdytas uostamiestyje praėjusiais metais gegužės – rugsėjo mėnesiais.

Vienas iš jų sprendimo laukė už grotų, tačiau po nuosprendžio paskelbimo iš suėmimo paleistas. Palmiros Mart nuotr.

Tiesa, šįkart vaikinų grobis nebuvo didelis – per kelis kartus jiems pavyko tik iš vienos parduotuvės nugvelbti 4 pakelius cigarečių, o iš prekybinio kiosko – „Redbull“ gėrimo, šokoladinių batonėlių „Snikers”, „Mars”, „Twix” ir saldainių už 19,90 eurų.

Praėjusių metų gegužės 28 d. vieno iš nuteistųjų laiptinėje užpulta moteris sugebėjo apsiginti – plėšikėliui taip ir nepavyko iš jos rankų ištraukti rankinės, kurioje buvo nemažai vertingų daiktų.

Nuo abiejų užpuolikų rugsėjo 17 d. sugebėjo pasprukti ir du mažamečiai, iš kurių, pagrasinus juos įmesti į šiukšlių konteinerį, reikalauta pinigų.

O štai kitam prie „Sendvario” progimnazijos rugsėjo 24 d. užpultam nepilnamečiui labiau nepasisekė: nors iš jo elektroninės cigaretės užpuolikams ir nepavyko pagrobti, jis buvo sumuštas, suduodant ne mažiau 20 smūgių į įvairias kūno vietas. Pargriautą vaikiną kartu su teisiamaisiais spardė dar du tos pačios gaujos nariai, neturintys 14 metų, tad jų patraukti baudžiamojon atsakomybėn nebuvo galimybės. Tik pašalinio praeivio pasirodymas įvykio vietoje išgelbėjo nukentėjusįjį nuo dar didesnių nemalonumų.

Už šiuos nusikaltimus teismas abiem nepilnamečiams skyrė lygtines laisvės atėmimo bausmes: vienam, jau kartą teistam, bausmės vykdymas atidėtas trejiems metams, antram, teisiamam pirmą kartą – 1,5 metų. Tačiau abu metus laiko privalės būti namuose nuo 21  iki 6 val., mokytis arba dirbti, arba registruotis Užimtumo tarnyboje bei dalyvauti paskirtose socialinio ugdymo ar reabilitacijos priemonėse.

Vienas iš jų sprendimo laukė už grotų, tačiau po nuosprendžio paskelbimo iš suėmimo paleistas.

Bendrovei priteistą 367 eurų civilinį ieškinį bei 5 proc. palūkanas nuo jo turės padengti nuteistųjų tėvai.

Minėtas nuosprendis neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Du nepilnamečiai dėl kanapių platinimo ir laikymo susitiks teisme

Teismui perduota uostamiesčio teisėsaugos pareigūnų tirta baudžiamoji byla, kurioje du nepilnamečiai kaltinami neteisėtai disponavę narkotinėmis medžiagomis. Į teisiamųjų suolą sės ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

Švietimas

Sudėliojo ugdymo įstaigų aplinkos atnaujinimo prioritetus

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas patvirtino miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų lauko žaidimų aikštelių ir įrengimų atnaujinimo 2024–2027 m. eiliškumo ...
2024-01-30
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Dėl vagystės sulaikyti du nepilnamečiai ir vienas mažametis

Per praėjusią parą Klaipėdoje užfiksuotos net trys vagystės. Sulaikyti trys įtariamieji nepilnamečiai, du iš jų atsidūrė areštinėje. Ketvirtadienį apie 11 ...
2024-01-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This