Už plėšimus ir vagystes nuteisti trys penkiolikmečiai

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Šių mokslo metų pradžioje daug rūpesčių Sendvario progimnazijos mokiniams, jų tėveliams be pedagogams kėlusi, mokyklos prieigose siautėjusi agresyvių nepilnamečių gauja tuo nepasitenkino, o savo juodus darbelius vykdė ir kitose uostamiesčio vietose.

Išklausyti nuosprendžio atėjo tik vienas 15-metis, nes kiti du yra suimti. Palmiros Mart nuotr.

Vienas iš paauglių, kuris įvardijamas kaip gaujos vadeiva, nepasimokė ir patekęs už grotų: paleistas iš jam skirto suėmimo, jis ir toliau mieste su draugais plėšikavo.

Trečiadienį popiet Klaipėdos apylinkės teismas trims nepilnamečiams už įvairiose miesto vietose praėjusių metų pavasarį įvykdytus plėšimus, pasikėsinimus juos įvykdyti bei vagystes skyrė gana griežtas bausmes. Tačiau jų išklausyti atėjo tik vienas – mat kiti du dienas leidžia už grotų: Lukas jau nuteistas už ankstesnius nusikaltimus, o Tomas suimtas šiuo metu irgi teisme nagrinėjamoje kitoje panašioje byloje.

Už praėjusių metų kovo – gegužės mėn. įvykdytas net 6 nusikalstamas veikas reali laisvės atėmimo bausmė skirta tik Lukui. Paskirtą 2 metų ir 2 mėn. laisvės atėmimo bausmę subendrinus su dar neatlikta bausme pagal ankstesnį nuosprendį, jam už grotų teks praleisti 3 metus ir 5 mėn.

Teisėjo Gintaro Stonkaus nuomone, paauglys „nepadarė išvadų, demonstruoja nenorą laikytis įstatymų”, jis nusikalto, vos tik išėjęs į laisvę bei nepasibaigus lygtiniam teistumui, todėl jauno žmogaus palikti laisvėje teisėjas teigė nematantis galimybių. Juoba kad ir jo nusikaltimai gana sunkūs – 15-metis apiplėšinėjo už save jaunesnius vaikus, buvo padegęs drabužius prekybos centre, apvogęs daržovėmis prekiavusią moterį, siautėjo su kitais, gadindamas gyventojų automobilius. Tiesa, pastarasis epizodas į bylą neįtrauktas dėl mažareikšmiškumo. Jo padarytą žalą vienai nukentėjusiajai teismas įpareigojo sumokėti globos namams, kuriuose jis gyvena.

Tuo metu Tomas ir Andrejus atsipirko lygtinėmis bausmėmis: pirmajam už 3 nusikaltimus bausmės vykdymas atidėtas 3 metams, antrajam, kuris buvo teisiamas tik dėl vieno pasikėsinimo įvykdyti plėšimą epizodo –  dvejiems metams. Teismas abu nuteistuosius taip pat įpareigojo būti namuose nuo 21 iki 6 val., mokytis arba dirbti bei dalyvauti specialiose reabilitacijos programose.

Teisėjas vylėsi, jog šiuo metu Tomui skirtas suėmimas kitoje byloje „galbūt pakeis jo nuostatas”, o lygtinis teistumas bus kaip įspėjimas ateity nenusikalsti.

Tuo metu Andrejus po teismo sprendimo „Atviros Klaipėdos” žurnalistę tikino ateity nusikaltimų nebedarysiąs, o jam skirta lygtinė bausmė esą būsianti gera pamoka.

Dviem iš nuteistųjų tai ne paskutinis nuosprendis – šį penktadienį byloje dėl įvykių prie Sendvario progimnazijos jau bus sakomos baigiamosios kalbos, po kurių neilgai trukus paaugliai turėtų išgirsti dar vieną teismo verdiktą.

Trečiadienį paskelbtas Klaipėdos apylinkės teismo sprendimas neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Irenijus Zaleckis užsidirbo dar vieną teistumą

Klaipėdos apygardos teismas nepalengvino buvusio Klaipėdos savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjo Irenijaus Zaleckio dalios –  pirmos instancijos nuosprendis baudžiamojoje byloje, ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This