COVID-19 keičia pasaulį. Ar jame liks ir „Atvira Klaipėda”?

Svarbu

Tikriausiai jau niekas neabejoja, kad kovą ir Lietuvoje pradėjęs plisti koronavirusas pakeis ne tik mūsų šalį, bet ir visą pasaulį. Tačiau kalbama ne tik apie gresiančius ekonominius sunkumus, naują krizę, bet ir apie tai, kad pasaulis gali keistis į gerąją pusę.

„Jau dabar jis padarė nuostabų dalyką: sustabdė lėkimą, kuris daugelio buvo laikomas laimės sinonimu, o iš tiesų tebuvo jų kančių priežastimi”, – rašo dr. Povilas Aleksandravičius, Mykolo Romerio universiteto Humanitarinių mokslų instituto docentas.

Iš tiesų, lėkimas sustojo daugelyje gyvenimo sričių, bet ne žiniasklaidoje. Lygiai taip pat ir mes – lėkėme į lauke ir virtualiai rengiamas spaudos konferencijas, klausėme, skambinome, rašėme.

Žydrūno Naujoko nuotr.

Kartu stengėmės informuoti ne tik apie tą nelemtąjį virusą.

P. Aleksandravičius rašo, kad karantinas sugriaus mūsų ekonomiką ir tai atneš daug kančių, nes daug kas neteks darbo. Tad ir aš pagalvoju, o kas gi bus su „Atvira Klaipėda”, nes ir ekonominio pakilimo metais mus rėmė tik koks 0,04 proc. skaitančiųjų.

Vien per kovo mėnesį skaitytojų padaugėjo 86 tūkstančiais – arba beveik 60 proc. O žmonių skirta paramos suma ir toliau nelabai skiriasi nuo ankstesnių mėnesių – sulaukėme 475,74 Eur. Tad remiančiųjų procentas tikriausiai sumažėjo perpus.

Savaime suprantama, kad daugelis jau ėmė arba netrukus ims labai pasverti, kur išleisti kiekvieną eurą. O verslas, tikėjęs „Atviros Klaipėdos” idėja, dabar gali būti priverstas rūpintis savo darbuotojų išsaugojimu ir išlikimu.

Visgi visada stengiuosi išlikti optimistu. P. Aleksandravičius svarsto, kad galbūt virusas žmonijai duoda paskutinį šansą pakeisti gyvenimą. Galbūt kartu keisis į požiūris į žiniasklaidą ir tai nulems, kokia ji išliks povirusiniame arba nuolat su šiuo virusu turėsiančiame gyventi pasaulyje. Jei norite, kad jame liktų ir „Atvira Klaipėda” – skirkite jai tik vieną eurą per mėnesį.

Pabaigai, kaip visada – tradicinė paramos ir išlaidų ataskaita.

VšĮ „Klaipėda atvirai“ kovą iš viso sulaukė 657,74 Eur paramos, iš kurios 457,74 Eur pervedė fiziniai asmenys. 200 eurų pervedė juridiniai asmenys už paskelbtus „banerius“.

Kovo mėnesio išlaidos

Atlyginimas žurnalistams (pagal individualios veiklos sąskaitas) – 1043 Eur

Bankinio krepšelio ir kortelių skaitytuvo mokesčiai – 24 Eur

Mobilusis ir interneto ryšys – 65,33 Eur

Mokesčiai finansų įstaigoms už paramos administravimą – 21,24 Eur

„Gmail” saugyklos nuoma – 1,99 Eur

Mokestis už SMS paramos administravimą – 37,57 Eur

Kuras – 60,58 Eur

„Sodros” mokesčiai – 813,74 Eur

Gyventojų pajamų mokestis – 672,58 Eur

Atlyginimas redaktoriui – 1271,25 Eur

Buhalterijos paslaugos – 50 Eur

Atlyginimas už vasario-kovo mėnesių straipsnius projektui „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” – 662,42 Eur.

2 Comments

  1. Do

    Nebūčiau prieš vieną-kitą reklamos banerį. Aišku, su saiku.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Banerius įsileidome nuo pernai vasaros, kaip alternatyvią paramos formą toms įmonės ar įstaigoms, kurios nori prisidėti prie AK gyvavimo, bet paramos skyrimas jiems dėl vienų ar kitų priežasčių yra netinkama forma. https://www.atviraklaipeda.lt/2019/06/20/atvira-klaipeda-uzdaryti-ar-keisti/
      Taip gautą paramą kas mėnesį irgi paviešiname.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This