Generalinė prokuratūra apie KUL tyrimą: pagrindo nepasitikėti Klaipėdos pareigūnais nėra

Koronavirusas

Gavusi ketvirtadienį paviešintą Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narių Lauryno Kasčiūno ir Agnės Bilotaitės kreipimąsi, kuriame jie nurodė abejojantys, ar Klaipėdos apygardos prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl situacijos Klaipėdos universitetinės ligoninėje (KUL) bus objektyvus, Generalinė prokuratūra pareiškė, kad „nėra pagrindo nepasitikėti Klaipėdoje dirbančiais pareigūnais”.

Ikiteisminis tyrimas yra perduotas į Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių. Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot prokuratūros, tam tikri teiginiai Seimo narių pareiškime nėra tikslūs ir galimai klaidina visuomenę.

Pabrėžiama, jog todėl teigti, kad tyrimas yra atliekamas konkretaus asmens atžvilgiu, yra nepagrįsta ir neteisinga.

Taip pat akcentuojama, kad sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos kreipimasis į Generalinę prokuratūrą nevaržo generalinio prokuroro diskrecijos pavesti išnagrinėti gautą pareiškimą ar organizuoti ikiteisminį tyrimą tam prokuratūros padaliniui, kuriam, jo manymu, tai dera atlikti pagal kompetenciją.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad kreipimąsi pasirašę politikai viešai išsako ir išankstinį šiuo metu tebevykstančio ikiteisminio tyrimo vertinimą bei šališkai pasisako šio proceso dalyvių atžvilgiu. Primenama, kad tokie precedentai jau yra sulaukę labai griežto bei kategoriško Europos žmogaus teisių teismo vertinimo kaip netinkami ir neleistini.

„Niekaip negalėčiau sutikti su tuo, kad kai teisėsauga pradeda tyrimą ir atlieka jį taip, kaip tai nustatyta įstatyme, net jei tai kažkam ir nepatinka, atsiranda pagrindas abejoti kito tyrimo objektyvumu ar net visos institucijos kompetencija bei nešališkumu. Tai nėra nei pagrįsta, nei logiška. Tačiau viešai pateikiama šališka politikų nuomonė tikrai daro žalą teisingam procesui, kaip šių metų sprendime yra pabrėžusi Strasbūro teismo septynių teisėjų kolegija. Todėl labai norėčiau, kad tokios klaidos, kurios visai visuomenei vėliau kainuoja labai brangiai, daugiau nebūtų kartojamos“, – pranešime cituojamas generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

Ikiteisminis tyrimas dėl galimai padarytų nusikalstamų veikų KUL tolesniam jo organizavimui, koordinavimui ir kontrolei perduotas į Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių. Ikiteisminio tyrimo veiksmus pavesta atlikti Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybai.

Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė nusišalino nuo šio tyrimo, nes pažįsta KUL vyriausiąjį gydytoją Vinsą Janušonį ir anksčiau buvo operuota ir yra prižiūrima šioje ligoninėje.

1 Comment

  1. klaipėdietė

    Ir kas čia tokie ,,nesikiša ” į teisėsaugos institucijų darbą ?! Konservartoriai tokie aktyvūs šiuo klausimu ,nes kiti klausimai ,nuskambėję pastaruoju metu , nuoplasnojo kaip paukščiai rudenį į šiltuosius kraštus ! Kai darbais ,kuriuos per kadenciją padarė , pasigirti negali ,tai šoka ant bangos : o gal pavyks nors p.V.Janušonį priversti atsistatydinti ir pasigirti : jog JŲ dėka buvo atstatydintas vyr. gydytojas ! Dėl GRIGEO irgi Seimo nariai sugužėjo į Klaipėdą ,nors iki to laiko didelio noro padėti miesto ir rajono gyventojams nebuvo ! Ach ,tie rinkimai – galėtų ir kiekvienais metais būti ,bent Seimo nariai ne veltui pinigėlius gautų !?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Politika

Naujasis ministras liko patenkintas Vakarų Lietuvos šaulių pasirengimu

Šeštadienį Klaipėdoje ir Priekulėje lankėsi naujasis Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas. Vizito metu vyko Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės kovinės ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This