Klaipėdoje – 12 naujų susirgimų COVID-19

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, per trečiadienį Lietuvoje nustatyti 37 nauji koronaviruso atvejai. Iš jų Klaipėdoje – 12.

7 teigiami mėginiai į Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratoriją pateko iš mobiliojo punkto.

Per parą uostamiestyje užsikrėtusiųjų skaičius išaugo 5 atvejais, šalyje – net 16.

Klaipėdos savivaldybės duomenimis, aštuoni iš naujųjų uostamiestyje diagnozuotų atvejų yra nustatyti klaipėdiečiams.

Per trečiadienį šalyje ištirtas rekordinis – 3860 – ėminių skaičius, o iš viso šalyje jau ištirti 48 537 ėminiai.

Šiuo metu Lietuvoje yra 1128 sergantys asmenys, mirusių asmenų – 30, pasveikusių – 178. Per parą pasveiko net 40 asmenų.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ketvirtadienį išplatino pranešimą spaudai, kuriame tvirtina, jog greitieji CIVID-19 testai (IgM/IgG) neturėtų būti naudojami šiai ligai patvirtinti ir juos naudojantys žmonės ar įmonės tai daro visiškai netikslingai, o gaunami rezultatai gali būti visiškai klaidingi.

„Visame pasaulyje nėra vieno ir aiškaus susitarimo, kaip šiuos greituosius testus naudoti. Dėl šios priežasties turime patys labai aiškiai nusistatyti, kokiais atvejais tai yra tinkamas ir naudotinas įrankis. Visus taškus šioje situacijoje turi sudėlioti specialistai, į kuriuos ir kreipėmės“, – pranešime spaudai cituojamas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Ar šie testai gali būti naudingi ligos persirgimui identifikuoti turi paaiškėti po validacijos tyrimų.

„Už jokį testą blogiau yra tik blogas testas. Todėl prieš leisdami plačiai naudoti produktą, kuris lemia klinikinius sprendimus ar žmonių elgseną pandemijos metu, turime žinoti, ar testas pateikia patikimus atsakymus. Greitieji serologiniai testai, jeigu veikia, aptinka imuninį atsaką į infekciją, kuriam susiformuoti reikia iki 2 savaičių nuo simptomų pradžios, o ne patį virusą. Dėl šios priežasties jie visiškai netinkami ir negali būti naudojami COVID-19 diagnozei patvirtinti. Vėlesnėje pandemijos eigoje, kai bus persirgęs tam tikras procentas gyventojų, testai galbūt pasidarys naudingi buvusiai infekcijai nustatyti, bet ir tai juos reikia moksliškai validuoti, nes klaidingų išvadų kaina per didelė“, – pranešime cituojamas Tumas Beinortas, Kembridžo universiteto ligoninės gydytojas.

Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba šių testų validavimui pasitelkė mokslo įstaigas, ekspertus. Galutines išvadas planuojama pateikti iki balandžio 24 d.

Be to, SAM yra kreipusis į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą, prašydama įvertinti galimybes keisti teisinę bazę, numatant, kad greitaisiais testais internetu nebūtų galima prekiauti.

5 Comments

  1. Baisu

    Niekaip negaliu suprasti kodel slepia apie uzsikretusius klaipedos uostuose, patikrinus visus darbuotojus dar ten kiek atsirastu viruso nesiotoju!

    Reply
  2. Px

    Labai luzio taskas nebkogas,uzdarykit ta uzkratu miesta,ypac laivus ,kol plaukios,nesvajkkit apie luzio taskus bambukai

    Reply
    • Nx

      Žlibaki kur tu tą lūžio tašką išskaitei? Klaipėda tau ne Nemenčinė taip lengvai neuždarysi bambuk

  3. Anonimas

    Šaunu, laikomės stabiliai, ačiū „Atvirai Klaipėdai” už išsamę informaciją, dabar jau aiškiai matyti kiek konkrečių atvejų priklauso Klaipėdos miestui. Ir lentelė jūsų gražesnė negu iš SAM puslapio :)) Šaunuoliai taip ir toliau

    Reply
    • Anonimas

      Jei ir toliau norime išlaikyti šiuos stabilius rodiklius ir net juos mažinti egzistuoja tik du teisingi elgesio maketai:
      1) Jei esi doras ir garbingas žmogus bei pilietis tai turi įsivaizduoti kad esi užsikrėtęs ir daryti viską kad neužkrėstum aplinkinių.
      2) Jei esi atsargus,baikštus ir trokštantis išlikti tai turi įsivaizduoti kad aplinkui visi užsikrėtę ir savo ruožtu laikytis duotų rekomendacijų kaip išvengti užkrato.
      Tačiau egzistuoja ir tokia žmonių grupė kuriems dzin ir viskas iki lemputės, tai tiesiog nemąstantys besmegeniai ir tešlagalviai kurie po truputi nyksta evoliucijos eigoj tik gaila kad dėl tokių nevispročių kenčia ir tos dvi teisingo elgesio grupės.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This