Dezinfekuoja ir autobusus, ir gatves

Verslas

Uostamiesčio savivaldybės valdomas Klaipėdos autobusų parkas (KAP) praneša, kad nuo praėjusios savaitės uostamiesčio savivaldybės pavedimu pradėjo gatvių ir šaligatvių dezinfekavimą natrio hipochlorito vandeniniu tirpalu bei sustiprino miesto maršrutinių autobusų dezinfekciją.

Akcentuojama, kad nors laistomas preparatas pasižymi chloro kvapu ir gatvėje praeiviai gali jį užuosti, dezinfekcinio skysčio koncentracija yra nedidelė ir žmogui nekenksminga.

„Šiuo metu mieste važinėjantys mūsų bendrovės autobusai yra valomi ir dezinfekuojami trimis etapais“, – teigia Imantas Paliakas, KAP Eksploatacijos departamento direktorius.

Įmonė aptarnaujamų maršrutų galinėse stotelėse – Turgaus stotelėje (prie „Saturno“), prie BIG prekybos centro ir Vingio gatvės pabaigoje – budi KAP Valymo tarnybos darbuotojai, kurie vairuotojų poilsio pertraukėlės metu dezinfekuoja autobusų salonus, ypač tas vietas, kurias dažniausiai liečia keleiviai: turėklus, rankenas, porankius.

Taip pat viso autobuso salono dezinfekcija vykdoma prie Klaipėdos autobusų stoties – čia Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos pasamdyta įmonė nuvalo rankenas, stiklus, purškiamais antibakteriniais preparatais apdoroja sėdynes ir grindis.

Teigiama, kad KAP autobusai nuolat valomi ir dezinfekuojami bendrovės specializuotoje plovykloje – tiek pertraukų metu, tiek po reiso, grįžus į bendrovės teritoriją. Čia jie nuplaunami, salonai išvalomi ir dezinfekuojami, vėdinami. Vėdinti autobusus vairuotojams nurodyta ir galinėse stotelėse.

Anot pranešimo, KAP vairuotojams yra suteiktos asmeninės apsaugos priemonės (kaukės bei rankų dezinfekcijos skystis), taip pat išdalintos paviršių dezinfekcijos priemonės.

KAP, pernai laimėjęs konkursą eksploatuoti savivaldybės įsigytas 4 vakuumines gatvių šlavimo mašinas, prieš Velykas pradėjo pagrindinių miesto gatvių ir pėsčiųjų takų dezinfekavimą natrio hipochlorito vandeniniu tirpalu.

„Įprasto darbo – gatvių šlavimo ir kietųjų dalelių susiurbimo – nesustabdėme, tik pagal savivaldybės patvirtintus maršrutus sukame po miestą papildomus reisus purkšdami dezinfekcinį skystį ant važiuojamosios dalies ir šaligatvių“, – aiškino I. Paliakas.

Anot jo, nors laistomas preparatas pasižymi chloro kvapu ir gatvėje praeiviai gali jį užuosti, dezinfekcinio skysčio koncentracija yra nedidelė ir žmogui nekenksminga.

KAP aptarnauja apie 40 procentų uostamiesčio didžiųjų autobusų maršrutų. Kitą rinkos dalį užima ir didžiaisiais autobusais
keleivius veža dvi privatiems asmenims priklausančios bendrovės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Klaipėdos pirtį ketina perduoti buvusiam Autobusų parkui

Klaipėdos miesto meras teikia Tarybos sprendimo projektą, kuriuo siūloma UAB „Vildmina“, valdančią senąją miesto pirtį, Trilapio g. 6,  reorganizuoti prijungiant ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Miestas

„Nešvariausiam” miestui tvarkyti ieškoma naujų sanitarų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė apie 4 milijonų eurų vertės viešojo pirkimo konkursą dėl bendrojo naudojimo teritorijų (šaligatvių, autobusų sustojimo aikštelių, aikščių, ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

Transportas

„Klaipėdos paslaugos” pirks taršius naudotus autobusus

Nors Klaipėdos savivaldybė tarp 2023–2027 metų veiklos prioritetų įrašė, kad netaršių autobusų dalis jos valdomoje UAB „Klaipėdos paslaugos” sudarys 100 procentų, ...
2023-10-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This