Šeštadieninių susirgimų COVID-19 viršūnėje – Klaipėda, joje ir trys mirtys

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, per šeštadienį Lietuvoje nustatyti 59 nauji koronaviruso atvejai.

Iš jų net 41 buvo nustatytas Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) laboratorijoje – visi šie mėginiai buvo atvežti iš mobiliojo punkto.

*Laboratorijos teikia bendrą iš gautų ėminių nustatytą koronaviruso infekcijų skaičių. Į šį skaičių įeina tiek naujai nustatytieji atvejai, tiek pakartotiniai.

Šeštadienį skelbta, kad uostamiestyje, Jūros g. 11 esančiuose privačiuose globos namuose „Klaipėdos Hospisas”, užsikrėtė 30 pacientų ir 10 šios įstaigos darbuotojų.

Šiuo metu Lietuvoje yra 1298 COVID-19 susirgę asmenys.

Per parą pasveiko keturi asmenys – tokių žmonių šalyje jau yra 242.

Prieš vidurdienį Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad Lietuvoje patvirtintas 34-asis mirties nuo koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejis. Žmogus mirė naktį į sekamdienį KUL, jis priklausė rizikos grupei. Vėliau patvirtinta ir apie 35-ąją ligos auką – minėtojų globos namų klientą, sirgusį vėžiu.

Vėlų sekmadienio vakarą SAM informavo, kad pavakarę KUL mirė dar vienss koronavirusu infekuotas žmogus. Mirusysis priklausė rizikos grupei. Jis – 36 viruso nusinešta gyvybė.

20 Comments

  1. Ona

    Debilai jūs debilai. Juk senoliu slaugos ligoninėje žmonės ir vėžiu serga ir kitom ligom. Bet gyvena daug metu. Ir po priežiūra gali dar gyventi. Bet nepamirškite. Eutanazijos nėra. Bet ne ta esmė. Esmė jei nužudytu bent viena… Tai pasodintu…O dabar viruso pagalba nužudys visus be jokios atsakomybės. Ir ką atsakys …senoliai buvo rizikis grupėje…. Bet esmė ne ta. Atnešė žudymo ginklą išnaikinti. Tai ir išnaikins. Faktas debilas darbdavys, nes leido dirbti slaugytojoms kurios dirba po du tris darbus.

    Reply
  2. Anonimas

    Senolis sirgo vėžiu!!! Juk ne be pagrindo gulėjo hospise. Negi visiems kabinama korona??? Žmogus ,ko gero, nesuspėjo įsisirgti. Nesvarbu, kad testas teigiamas. Ką, nuo kitų ligų nžbemirštama???

    Reply
  3. Xxl

    Meras ant triubos užmiršo maske už sudėti, todėl Klaipėdoje tiek daug covi19

    Reply
  4. Anonimas

    Užsienio spauda atkreipė dėmesį į vieną įdomų faktą – sergančių mažiau šalyse, kurioms vadovauja moterys. Matyt, jos jautresnės ir mažiau toleruoja morozus.

    Reply
  5. ar čia sutapimas

    tik Klaipėdoje į valdžią atėjo konservatoriai ir prasidėjo…

    Reply
  6. Nusivylusi Lietuvos pilietė

    Kodėl nėra vaistinėse apsaugos priemonių? Kaip eilinis gyventojas gali apsisaugoti , ogi niekaip. Kodėl išleistas nutarimas, bausti, kad be kaukių. O pirštinių kur galima gauti velgi nėra. Kas dėl to kaltas. Valstybės tarnautojai tik postringauja.

    Reply
    • Nelson

      Nu taj galejo kalejmose zonose siut dar vietu rast pinigus siuncia i italija ispanija cia geraj bet patis basi vajkshtoja nupirktu siuvimo mashinu ir apsirupintu o. Teip nera ir baust galima nors ka zmogus nera nupirkt ka jam neejt i parduotuve badaut. Pas mus viskas ne keip pas zmoniu.

  7. Artūras

    Seniai viską meluoja,savo akimis teko stebėti,sergu vėžiu tenka leistis chemiją,tai kaleime žmonės geriau jaučiasi,būni ir nežinai ar ką neparsiveši…

    Reply
  8. Rita

    Susirgo 1 žmogus -paskelbė karantiną, susirgo virš 1000 – sušvelnino karantiną, kai susirks dauguma – panaikins karantiną, bet nebebus kam dirbti

    Reply
  9. Rita

    Susirgo 1 žmogus – paskelbė karantiną, susirgo virš 1 000 – sušvelnino karantiną, susirgs dauguma – panaikins karantiną, bet nebebus kam dirbti

    Reply
    • Onutė

      Su ugnimi žaidžia

  10. Medikė

    Neaišku kas ką apkrėtė.Ateina senukus aplankyt iš užsienio grįžę giminaičiai su neaiškiu užkratu.Slaugos ligoninėse medikai visai be saugos priemoniu.Be to,kai išskirstė pacientus iš KUL slaugos skyriaus ,visur pradėjo sirgti ir senoliai ir medikai.Ne viskas skelbiama.Deja.

    Reply
    • Jūratė

      Tai kas gi trukdo skelbti? Kalbėkit bent anonimiškai, gydytoja.

    • Rita

      Per karantiną lankymas draudžiamas

    • Ele

      Ką čia paistot, juk draudžiamas lankymas. Parašyta kas ką apkrėtė.

  11. Anonimas

    Čia, spėju, iš keltų paleistų besispjaudančių budulių ” žiedeliai”. Matyt, tie ne-žmonės ne vieną apspjovė.

    Reply
  12. Alma

    Apkrete 30 senelių ir negu nebus nubausti
    Čia kas genocidas ?

    Reply
  13. Anonimas

    Per anksti karantiną sušvelnino, bent jau Klaipėdoje. Prisidirbs, dar blogiau bus negu buvo.

    Reply
    • Tomas

      Nemokate suvokti gautos informacijos. Iš 41 atvejo net 40 yra aiškiai lokalizuoti. Kas kur prisidirbo? Kas Klaipėdoje ypatingai švelnino karantiną nei kitoje Lietuvos dalyje? Parduotuvėse visi su kaukėmis, gatvėse tokių bent 90 proc. Visi laikosi atokiau nuo kitų žmonių. Pasiūlymas visiems mažiau dezinformuojančių ir nekonkrečių komentarų rašykite ir elkitės patys atsakingai, apie neatsakingai besielgenčius praneškite 112.

    • Anonimas

      Tomai jei tau būtų 57-eri ir tu sirgtum bronchinę astma tavo nuomonė būtų visai kitokia, o kaukes gali susikišti ten kur saulė nešviečia, jos prieš virusą tolygu smėlio bėrimas per tinklinę tvorą, o dar jei vaikštai iškišęs nosį. Tik respiratorius galėtu padėti, deja jų pirkti niekur nerandu.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Meras apie iniciatyvą dėl Vaikų ligoninės: „Protu nesuvokiamas dalykas“

Reaguodamas į Seimo Sveikatos reikalų komiteto rekomendaciją prie Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) prijungti Klaipėdos savivaldybės valdomą Vaikų ligoninę, trečiadienio rytą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This