Dėl hospiso – nerimas ir Klaipėdos miesto socialinės paramos centre

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadovė Diana Stankaitienė teigia, jog Klaipėdos hospise susiklosčiusi sudėtinga situacija kelia nerimą ir dėl šios įstaigos globojamų žmonių, ir dėl darbuotojų.

facebook.com/klaipedaspc.lt nuotr.

Pasak jos, centras jau išsiaiškino, kad hopiso darbuotojai teikė paslaugas namuose dviem jų klientams – vėžiu ir išsėtine skleroze sergančioms moterims. Jas lankydavo trys centro socialiniai darbuotojai, kuriems jau padaryti tyrimai dėl COVID-19.

„Kaip jau yra numatyta, rytoj bus atliekami visų mūsų darbuotojų tyrimai. Esame apsirūpinę visomis apsaugos priemonėmis, bet vis tiek žmonėms neramu. Neramu ir dėl mūsų klientų, bandome aiškintis, gal dar kuriems paslaugas teikė hospisas. Turime informaciją, kad kol kas hospiso darbuotojai, kuri teikė paslaugas mūsų klientei, virusas neneustatytas. Kiek ramiau, bet negalime atsipalaiduoti”, – sakė D. Stankaitienė.

Antradienį surengtos spaudos konferencijos metu nei miesto meras Vytautas Grubliauskas, nei Savivaldybės administracijos Sveiktos priežiūros skyriaus vedėja Rožė Perminienė sakė neturintys informacijos, kiek klaipėdiečių galėjo gauti hospiso darbuotojų paslaugas namuose.

„Nacionalinis sveikatos centras yra gavęs tik sąrašus hospiso darbuotojų, kurie teikė tokias paslaugas”, – sakė R. Permienė.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė sostinėje surengtos spaudos konferencijos metu teigė, kad dar neaišku, kiek hospiso darbuotojų lankėsi žmonių namuose, nes iš įstaigos gauti duomenys esą yra nepilnaverčiai, ji vangiai bendradarbiauja.

Tuo metu klaipėdiečiai jau dalinasi žiniomis, kad dėl hospiso darbuotojos vizitų jau yra izoliavusis mažiausiai viena šeima.

Trečiadienį Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė spaudos konferencijos metu informavo, kad pagaliau sulaukta informacijos, kam hospiso darbuotojai teikė paslaugas namie – per pastarąjį mėnesį keturi darbuotojai teikė paslaugas 18 pacientų. Iš šių keturių darbuotojų koronavirusas diagnozuotas vienai, kuri lankėsi pas 17 žmonių.

4 Comments

  1. Anonimas

    Tegul paskelbia, kiek ten gulejo is tikro senelių??? Čia grynas melas, tie skaičiai…

    Reply
  2. ........

    Geras, vangiai bendradarbiauja……nu kosmosas kosmosas Klaipėda valstybė valstybėje

    Reply
  3. Gytis

    Gelbėkit ten gulinčius nelaimėlius, juk tai privati slauga, nėra pilnavertės medicininės pagalbos, ar taip leisit ramiai išmirti, kur reanimacinė pagalba, įrodymai apie tai, kad ten mirštantys

    Reply
  4. Aldona

    Pamažu šitas hospiso haosas lenda. Oi nusikalstamos veiklos ylos pro maišą lenda. Kur buvo valstybinis auditas, kontrolė? Viena lova kiek kainuos gyvybių? Kas atsakys prieš baudžiamaji kodeksą? Savininkas hospiso? Hospiso steigėjas? Ar hospiso akcininkai? Kas hospiso realus savininkas? Visur rašosi direktorius Viljaras Reigas. Bet pasisako gydytoja kaip vadovė. Ar šie žmonės vienas nuo kito mėto nekaltumą ar tai paprasčiausia blefas?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This