Onkologijos centras Klaipėdoje: nėra nei ligonių, nei darbuotojų

Svarbu, Sveikata

Skandalui supurčius Klaipėdos hospisą, kai kurių klaipėdiečių akys nukrypo į dar vieną uostamiestyje veikiančią socialiai jautrią įstaigą, kurioje pagalba teikiama onkologiniams ligoniams.

Klaipėdiečiai „Atvirą Klaipėdą“ paragino pasidomėti, ar viešojoje įstaigoje Šv. Pranciškaus onkologijos centras negali kilti tokia sudėtinga situacija, kokia nutiko Klaipėdos hospise, kuriame koronavirusu užsikrėtė dauguma slaugomų pacientų.

Šv. Pranciškaus onkologijos centras. onkocentras.lt nuotr.

Juo labiau, kad Onkologijos centras neturi higienos paso.

„Taip, mes neturime jokio higienos paso, nes mūsų veiklai jis ir nėra reikalingas. Mes teiravomės, ar jo reikia, bet mums jo nereikia. Mes nesame jokia sveikatos priežiūros ar medicinos įstaiga, nesame ir viešbutis. Mūsų pagalba onkologiniams ligoniams yra tokia psichologinė palaikomoji greta tos, kurią jie gauna kaip gydymą. Mes esame toks savotiškas dienos centras onkologiniams ligoniams ir jų artimiesiems – pas mus jie gali rasti psichologinę, dvasinę pagalbą ir paramą“, – aiškino Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorė Aldona Kerpytė.

Onkologijos centras teikia ir apgyvendinimo paslaugas, tačiau jos skirtos tik onkologiniams ligoniams ir tai nėra slauga.

„Jei pas mus nori atvažiuoti žmonės iš kitų Lietuvos miestų, jie gali už tam tikrą mokestį pas mus ir pagyventi, kad gautų visą savaitės programą. Arba dar kitas reikalas yra, jei žmogus, pavyzdžiui, iš Mažeikių gydosi Klaipėdoje, bet jam nereikia gulėti ligoninėje, tai jis apsistoti gali pas mus. Tačiau apsigyventi gali tik onkologiniai ligoniai, kitų nepriimame, nes taip būtų sudrumsta ramybė“, – aiškino A. Kerpytė.

Ji pabrėžė, kad Šv. Pranciškaus onkologijos centras šiuo metu neveikia – veikla nutraukta nuo karantino pradžios.

Kai karantinas prasidėjo, mūsų įstaiga iškart užsidarė, nes juk mes visi esame rizikos grupėje. Dabar įstaigoje nėra nei klientų, nei darbuotojų. Tikrai būtų labai rizikinga dabar priiminėti žmones, todėl visi iškart karantinavomės. Juk mūsų žmonės yra onkologiniai ligoniai, dažnas jų turi ir kitų ligų, o ir amžius jau yra rizikos grupės. Be to, ir prieš karantiną buvo sumažėję žmonių, nes visi jau saugojosi, stengėsi kuo mažiau bendrauti su kitais“, tvirtino A. Kerpytė.

Ji teigė, jog dabar pagalba onkologiniams ligoniams, kiek įmanoma, suteikiama nuotoliniu būdu – telefonu ir internetu.

„Viena mūsų bendruomenės narė buvo užsikrėtusi koronavirusu, laimė, ji pasveiko. Tačiau visi mes tai priėmėme kaip įspėjimą saugotis, todėl ypač saugomės. Esame namuose ir laukiame karantino pabaigos“, patikino Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorė.

Šis centras šiemet švęs 15-os metų metų jubiliejų, o Klaipėdoje jis duris atvėrė prieš septynerius metus.

7 Comments

  1. Romas

    Laba diena, man malonu atvaziavusiam is Mazeikiu ir serganciam labai sunkia kasos veziu, o tuo labiau isoperuotam, neturianciam, nevairuojanciam masinos. Dar reikia pries para pasitikrinti nuo koronos , nors jau trylikta karta tikrinuos ir atsakymas buna neigiamas, kaip taisykle is ryto atvaziaves su marsrutiniu autobusu iki universitetines ligonines. Atsakymas buna velai vakare, o onkologines ligonine jau nebeprima tik is ryto antros dienos. Tai vienas isganymas permiegoti jusu centre. Labai esu dekingas jums, kad galesiu permiegoti jusu centre, uz prieinama kaina.Galesiu toliau primineti chemitarapijos kursa universitetines ligonines onkologines ligonines 3 korpuse. Esu dekingas gydytojai Vaidai Gedaminskienei, kad mane nukreipe pas jus.

    Reply
  2. Progresas

    Yra Corona, nėra onkologinių ligų. Progresas „ant akių”

    Reply
  3. Ona

    Nuo kada tokioms įstaigoms nereikia higienos paso?

    Reply
  4. tai

    apgyvendinimo patalpoms jau nebereikia higienos paso?

    Reply
  5. Klaipėdietis

    Man tai labai įdomi, kam tada pusė klaipėdos bėgo per Vilties bėgimą ir už tai dar pinigus mokėjo dėl šito centro , kuriame 0 vėžiu sergančių žmonių ir 0 darbuotjų ir net licenzijos jokios nėra. Visiems pūtė miglą į akis. Nu labai šaunu!!!!!

    Reply
    • Anonimas

      Dziaukites, kad nesusidurete su tokia liga ir neteikejo pagalbos. Jei kada teks, tai patys ten begsite. Patikekit!

  6. VMI

    Ot firma, jiems nieko nereikia, tik atvažiuok, duok pinigėlių ir iš važiuok, atia! Niekam ne atsiskaitau niekam mokesčių nemoku.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This