Kas laukia jaunimo šią vasarą?

Mums rašo

Daugeliui jaunų žmonių teko atsisakyti savo vasaros planų dėl pasaulinės pandemijos. Trumpalaikiai vasaros darbai užsienio kurortuose, tarptautinė savanorystė, kelionės po įvairius pasaulio kampelius – šią vasarą to tikrai nebus. Tačiau neverta nukabinti nosies, vasaros tikrai nereikės praleisti rymant prie lango.

Organizatorių nuotr.

„Dalinkis vasara“ kampanija jauniems žmonės siūlo tokias vasaros galimybes, kuriomis galima pasinaudoti nekertant šalies sienų arba net neišeinant iš namų.

Šiuo laikotarpiu galima daugiau susikoncentruoti į tobulėjimą karjeros srityje, geresnį savo šalies pažinimą ar pagalbos suteikimą tiems, kuriems labiausiai to reikia. Šią vasarą tarptautinė savanorystė persikelia į nuotolinę savanorystę, o vietoje vasaros darbų Kipre, Maltoje ar Ispanijoje siūlomi darbai Lietuvos pajūryje.

Panašu, kad šią vasarą masiniai renginiai, tokie, kaip muzikos festivaliai ar bėgimai, nevyks. Tad ir savanorystė juose nebus galima. Tačiau tai puikus metas priminti jauniems žmonėms apie galimybes savanoriauti įvairiose jaunimo ir visuomeninėse organizacijose bei atsivėrusias nuotolines galimybes.

„Dabar kalbėti apie vasaros planus man atrodo svarbiau nei atrodė prieš metus ar dvejus. Po mėnesio tarp keturių sienų ir su minimaliu socialiniu kontaktu, be jokių garantijų, kada viskas baigsis, tikrai gali apimti niūrios nuotaikos. O planuoti savo vasarą šiandien gali tapti priežastimi peržengti savo komforto ribas ir išbandyti tai, ko niekada nedarei. Nors ir be kelionių į užsienį, be festivalių ir masinių sporto renginių – vasara vis tiek ateis. Šios kampanijos metu siekiame, kad jaunų žmonių vasara, nepaisant jokių aplinkybių, praeitų maksimaliai kokybiškai visomis prasmėmis, kad jų patirčių koronaviruso krizė neapribotų“, – pranešime cituojama jaunimo informacinių paslaugų vadovė Silvija Telksnytė.

„Dalinkis vasara“ kampanijos metu iki pat birželio pabaigos bus dalinamasi vasaros planais.

Kiekvienas, užsukęs į Eurodesk Lietuva portalą www.žinauviską.lt  bei Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas“ (KLAS) „Facebook” „Instagram” paskyras šiomis temomis ras įdomios ir vertingos informacijos, pasiūlymų ir patarimų.

Jeigu iš siūlomų vasaros planų neapavyks išsirinkti, jaunimas raginamas kreiptis į  Eurodesk Lietuva atstovus Klaipėdoje ir užduoti jiems klausimus. Atstovai gali padėti susidaryti individualų vasaros planą pagal kiekvieno poreikius. Konsultacijos vyksta ir nuotoliniu būdu, todėl drąsiai užduoti rūpimus klausimus galima jau dabar.

INFORMACIJA

Eurodesk yra Europos jaunimo informacijos tinklas, veikiantis 36 Europos šalyse ir teikiantis išskirtinę europinę informaciją, skirtą jaunimui ir dirbantiems su jaunimu. Eurodesk pagrindas yra informacija apie mobilumo galimybes (savanorystė, studijos, stažuotės, darbas, praktikos ir t.t.).  Eurodesk atstovai Klaipėdoje: KLAS, Asmenybės ugdymo kultūros centras, Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka. 

„Dalinkis vasara“ – tai kasmet Eurodesk Lietuva kartu su regioniniais partneriais organizuojama informacinė kampanija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This