Jūros šventė šiemet bus, bet kitokia

Miestas, Svarbu

Didžiausias uostamiesčio renginys – Jūros šventė šiemet tikrai įvyks, tačiau kol kas nėra tiksliai žinoma nei jos data, nei forma.

„Manau, kad į viską reikia žiūrėti optimistiškai, tačiau pasiruošti pokyčiams. Dabar tikrai sakome, kad Jūros šventė bus. Tačiau situacija keičiasi labai greitai“, – teigė viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“, organizuojančios Jūros šventę, vadovas Romandas Žiubrys.

Jūros šventėje šiemet veikiausiai reikės atsisakyti tokių renginių, kuriuose neįmanoma kontroliuoti žmonių srauto bei saugių atstumų. Vienas tokių renginys yra tradicinė Jūros šventės eisena. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jūros šventės perspektyvas jis penktadienį aptarė su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku.

„Pasitarėme ir nusprendėme, kad Jūros šventė šiemet bus. Tačiau dabar tikrai labai sunku pasakyti, kaip ji atrodys. Reikia sulaukti gegužės 11 dienos, tada žiūrėsime, ar karantinas jau baigsis, ar bus pratęstas, kokias apsaugos priemones bus privaloma naudoti. Visa tai lems ir tai, kokia bus Jūros šventė“, – teigė R. Žiubrys.

Šiuo metu mąstoma apie dvi datas, kada šiemet galėtų įvykti Jūros šventė. Viena data – tradiciškai paskutinis liepos savaitgalis, o tai būtų liepos 24-26 dienos. Nauja svarstoma data, kada šiemet gali įvykti Jūros šventė, Žolinių savaitgalis – rugpjūčio 14-16 dienos.

„Data priklausys nuo to, kas ir kada bus leidžiama“, – sakė R. Žiubrys.

Jis tikino, kad šventei tikrai bus paruošta veido kaukių, dezinfekcinio skysčio, nes beveik neabejojama, kad tokių apsaugos priemonių reikės ir vasarą.

„Gali būti, kad tradicinius suvenyrus keisime į karantininius“, – juokavo pašnekovas.

R. Žiubrio žodžiais, Jūros šventėje šiemet veikiausiai reikės atsisakyti tokių renginių, kuriuose neįmanoma kontroliuoti žmonių srauto bei saugių atstumų. Vienas tokių renginys yra tradicinė Jūros šventės eisena.

„Gali būti, kad jos tikrai teks atsisakyti. Ji pritraukia daugybę žmonių – ir dalyvių, ir žiūrovų, tačiau tikrai neįmanoma būtų užtikrinti, kad žmonės laikytųsi saugių atstumų vienas nuo kito. Koncertų kol kas neketiname atsisakyti, bet, matyt, ribosime į juos patenkančių žiūrovų skaičių, gal braižysime kažkokias juostas, nurodančias vietas, kur galima atsistoti. Kol kas manau, jog didžiuosius koncertus tiesiogiai transliuosime kitose erdvėse. Sumanymas būtų toks, jog šventė turėtų vykti kuo daugiau erdvių, kad žmonių susirinktų kuo mažesnėmis grupėmis. Situacija tokia, kad į viską reikia pažiūrėti labai kūrybiškai. O Jūros šventės minimalus planas būtų tik vainikų nuleidimas jūroje, nes tikrai norime, jog tradicija nenutrūktų“, – kalbėjo R. Žiubrys.

Paklaustas, ar galima tikėtis, jog pakoreguotoje Jūros šventėje bus galima apsilankyti vienu iš renginio akcentu tapusioje mugėje, pašnekovas tikino, jog kol kas jos neketinama atsisakyti, tačiau ieškoma būdų, kaip tą mugę organizuoti.

„Prekybininkai jau dabar praranda pajamas, nes nevyksta jokios mugės. Atsižvelgiant į tai, tikrai norėtume, kad mugė Jūros šventėje vyktų. Prekybininkai taip pat kiekvieną dieną skambina, rašo laiškus ir klausia, ar mugė bus. Bandysime ją organizuoti. Galbūt reikės išplėsti teritoriją, kad būtų galima išlaikyti saugius atstumus tarp prekybininkų. Aišku, reikės prašyti, jog prekybininkai turėtų apsaugos priemonių, dezinfekcinio skysčio“, – pabrėžė R. Žiubrys.

Jis vylėsi, jog pandemija atslūgs ir klaipėdiečiai vasarą galės švęsti Jūros šventėje.

„Tikėtina, kad Jūros šventė bus lokali, tokia klaipėdietiška, nes sunkiai tikėtina, jog kviestume pas mus atvykti svečius iš kitų miestų ar šalių“, – kalbėjo „Klaipėdos švenčių“ vadovas.

Šią vasarą uostamiestyje turėjusi vykti „Europiada“ dėl koronaviruso pandemijos atidedama. Tai patvirtino Tarptautinio organizacinio komiteto prezidentas Rudiger Hess.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, šiuo metu su „Europiados“ organizaciniu komitetu ieškoma racionaliausio sprendimo dėl naujos renginio datos.

R. Hess Klaipėdos savivaldybę informavo, kad jau bendravo ir su būsimų „Europiadų“ organizatoriais – miestais Trapaniu, Kelcais ir Gota. Šiuo metu svarstoma galimybė atidėti „Europiadą“ ir šiuose miestuose vienerius metus, tokiu atveju „Europiada“ Klaipėdoje galėtų būti organizuojama 2021-aisiais, tačiau galutiniai sprendimai nėra priimti.

16 Comments

  1. Pilietis

    Žadėjo kitokia .kitokia ir gavosi .kainos prekybai kosmosas.geriau nebūtų buvę

    Reply
  2. Virginijamm

    Nu galas.Svieto pabaiga.Lipk į grabą po
    visų tų komentarų.Amen…

    Reply
  3. Anonimas

    Ko buvo galima tikėtis iš to kuris draugauja su tuo kuriam kitų sveikata nieko nereiškia? Ogi to paties – BBD jis ant jusų sveikatos. Lyg ir taip nebūtų aišku jog organizatorių saugos laikymasis niekaip nesusijes su girtų masių po-izmu. Šlykštu ir žema statyti savo gerovę kitu sveikatos atžvilgiu.

    Reply
  4. Tomas 12

    Nekelkit panikos , gudruoliai. Žmonės dirba. Pavargom nuo kovid, reikia saugiai suorganizuoti. O nepatenkintų visada atsiras. Netrukdykite žmonėms dirbti.

    Reply
  5. O dangau

    Olimpiada nukeliama, Europiada nevyks ir iš vis niekas nevyks šiais metais, o čia kaip perkūnas iš giedro dangaus, pranešimas, o dangau, Žiubrys su Meru tūsą organizuoja, balių maro metu, vamzdiec…, kas gali paneigti, kad tai ne nauji COVID-19 simptomai ?!

    Reply
  6. Teisininkas ANTANAS

    JŪROS ZVENTE REIKIA UŽMIRŠTI. GIRTUOKLIŲ ŠVENTĖ. PINIGUS SKIRKYTE SOCIALINIŲ BŪSTŲ STATYBOJE. OMES JAU BE JŪSŲ PAGALBOS ATSVESIME. MIESTO TERSEJAMS, NUODITUOJAMS PATEIKAVIMAS. OTAIP…..

    Reply
  7. Murrr

    Debilai kurie nenori šventes Jūros?Už tad tokie mulkiai bėga į Akropolius,Lidllus ir Maxes kas kelios dienos.
    Šaunuolis Meras ir Žiubrys!!!
    Jei dirba Akropolis ir kitos pardes,lai būna ir švente?

    Reply
  8. Baba

    Žmonės jums vis negerai nebūtų šventės būtų blogai bus irgi negerai ir ko jūs norite nesuprasti .Jei blogai tai ir neikite niekur uzsidangstykite langus ir sėdėkite.Saunuoliai reikia švęsti!!!

    Reply
  9. Rita

    Ribos zmoniu skaicius renginiuose ? O tai tame apribotame skaiciuje nebus serganciu? Ar kaip ten at rinks?

    Reply
  10. Klaipeda

    Svarbiausia dziazo festivalis, kad įvyktų. Daugiau Klaipėdai nieko nereikia.

    Reply
  11. Pandemas

    Rizikuosime žmonių sveikata, ekonomika, kad Žiubrys galėtų pasipelnyti? Kaip Baltarusijoj toje Klaipėdoje darosi, net gėda.

    Reply
  12. rasa

    kam tie vainikai nusibodę. sovietinių laikų atgyvena vadina švente kad valdžia pasipuikuotų prieš objektyvus kad neva šventę vusiems padarė. visus tuis pagerbimus iš programos ištrindavau. mugės neatsisakys nirs ten nuolat grūstys žioplių . gi žmonės dar nebus uždirbę kad prekyboninkus patenkintų. ar meras dotuos kad turetume už ką pirkti

    Reply
  13. Anonimas

    Kam naudinga?

    Reply
  14. Selis

    Gibona mariuse skandins

    Reply
  15. Olga

    Tikrai nuprotėjo. Protingi ir žmones saugantys organizatoriai net tokie kaip Bavarijos alaus šventė pranešė kad neįvyks o čia skysčio atvežti žada ir to lyg užtektų. Mere ar Jūs prisiimsite atsakomybę jai po šventės masiškai pradės sirgti klaipėdiečiai. Ieškosim vėl kaltų.
    Aišku R.Žiubrys suinteresuotas, nes kaip visus metus išgyvens, organizuoti.

    Reply
  16. Kolegė

    Turbūt protelis suskystėjo…
    Kokia Jūros šventė?
    Pažiūrėkit kiek susirg.čia?
    Gal galite susilaikyt visuomenės labui?
    Yra laikas šventėms,laikas išvengt infekc.atkryčių

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Šių metų kalėdinė eglutė - jau Teatro aikštėje

Kalėdinius renginius uostamiestyje organizuojanti VšĮ „Klaipėdos šventės“ pirmadienį į Teatro aikštę atgabeno šių metų kalėdinę eglutę. Ja šiemet taps Labrenciškėje, ...
2023-11-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This