Klaipėdos savivaldybė – kaip šuo ant šieno

Mums rašo

Antanas Janušonis, Lietuvos gydytojų sąjungos Klaipėdos miesto filialo pirmininkas
2020-04-25

Komentarų: 15

Klaipėdos miesto tarybos nario Arvydo Vaitkaus pateikta informacija parodo, kaip Klaipėdos savivaldybė finansiškai rūpinasi savo pavaldumo gydymo įstaigomis.

Kaip matote, 2019 m. savivaldybės kasoje liko nepanaudotų lėšų 16 mln. O Vaikų ligoninei ji negali nupirkti už 450 000 eurų kompiuterinio tomografo, negali skirti lėšų remontui ir vyr. gydytojas privalo ieškoti rėmėjų, prašyti išmaldos, kad finansuotų remontą. O kompiuterinį tomografą finansuojame mes patys, iš savo atlyginimų.

Klaipėdos vaikų ligoninė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Savivaldybė tas lėšas matomai pasilieka premijoms, galimybių studijoms, o nuo studijų nubyra ir jiems.

Savivaldybė Sakurų parko kūrimui 900 000 eurų turi, Šviesų festivaliams 300 000 eurų turi, galimybių studijoms  už 0,5 mln. eurų dėl Klaipėdoje tramvajaus, metro tinkamumo irgi turi, nors gavosi šnipštas – Klaipėdos transportininkai ir be studijų, be 0,5 mln eurų seniai sakė, kad tokio transporto Klaipėdai nereikia. Neaiškios kilmės, kokybės Klaipėdos logotipui 30 000 eurų irgi yra, o savo pavaldumo Vaikų ligoninei pinigų nėra. Remontas ligoninėje vyksta iš labdaros ir neaišku kada baigsis. Klaipėdos jūrininkų ligoninėje ir Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje remontai, rekonstrukcijos, aparatūros pirkimai finansuojami iš Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) fondų. Todėl remontas buvo ir pasibaigė, darbas vyksta normaliai.

Kadangi Klaipėdos savivaldybės toks požiūris į savo pavaldumo ligonines, tuomet kam reikalingas toks steigėjas? Šios ligoninės tikrai geriau bus finansuojamos, jeigu dalininku šių ligoninių būtų ir SAM. Kontrolė būtu normali.

Klaipėdos savivaldybė dejuoja, kad atlikti remontus universitetinėje ligoninėje finansiškai negali, mat tik pagrindinio korpuso remonto kaina 9 mln. O kiek dar kainuotu remontai akušerinio, infekcinio, onkologinio korpusai, naujos medicinos įrangos atnaujinimas?

Savivaldybė pati išlaikyti tokių ligoninių negali, o prisileisti SAM nenori. Mat, jeigu jau SAM finansuotų, tuomet ji privalo būti ir dalininku, dalyvauti tų įstaigų valdyme. Gaunasi kaip šuo ant šieno – savivaldybė pati nesugeba, bet neprileidžia ir kitų.

15 Comments

  1. Pranad

    Kai antra kadencija grįžo meras nevykėlis aš supratau kad mūsų miestas ilgam išliks stagnacijai ir korupcijai.

    Reply
  2. Klaipeda

    Nesuprantu ko cia cackinasi su tom ligoninem, Lietuvos vyriausybe kodel nepaima tu ligoniniu i savo rankas kokia cia klaipeda kaip autonomija atskira federacija kaip rusijoje, juokinga ziureti visur visi susitvarko nu pasmus tai kazkoks kosmosas. Vienu zodziu mafija nemirtinga klaipedoje, neikibsi.

    Reply
  3. Stasys

    Reikia kuo greičiau keisti miesto savivaldybę. Tiesiog išrinkti normalius vadovus, o ne kluonus

    Reply
    • Vytautas

      Kodėl anksčiau neišrinkote

  4. Anonimas

    Tai yra nesąmonė, kad kažkokiam aborigenams švieseles ir blizgesius suteikiantys Samarkando vartai su brangių prekių muge ir debilinančiais ” bumčikais” savivaldybei yra svarbiau nei ligoninės. Toks požiūris demonstruoja klerkų negeranoriškumą ir žemą lygį.

    Reply
  5. Antanas

    Jo, sakurų parko tikrai reikia, Klaipėdoje dar reikėtų 16-sios divizijos ir jos ilgametės vadės muziejaus. Šlovingos tradicijos. O kad ligoninės yra miesto pavaldume-tai gerai, kitaip vaikų ligoninė būtų seniai suvalgyta, O KUL vadovautų koks nors daktariūkštis iš Pizdžių. O tas pūtimas į Verygos dūdą galimai nusdamdytas. Municipalinė ligoninė yra miesto gerbūvio rodiklis.

    Reply
    • Nejuokinkt

      Koks miesto gerbūvio rodiklis ? KUL ? 🙂 O kokį gerbūvį jaučia miestiečiai ? Gal pas specialistus pirmumo eile priimami ? Man labiau patiktų , jei susirgus netektų papulti į KUL , man nepatinka greitosios vežimo grafikas .

    • Ten

      Geras gerbuvis, kad tik ten dauguma paslaugų apmokestinta .

    • Antanėli, antanėli...

      Užmiršote paminėti dar vieną ģerbūvio rodiklį – trečia poliklinika. Reikia uždaryti visas privačias bei SAM med paslaugų teikimo vietas ir pasilikti tik aukščiausio gerbūvio standarto įstaigas – KUL ir 3-ią polikliniką

    • Vygantas

      Būk toks malonus Nejuokinkit, pasidalink paslaptimi į kurią ligoninę neduokdie norėtum PAPULTI ?

  6. Tai ka tik Rumpiškės kvartale savivalda

    Visus medžius iškirto. Taip plau na Es pinigus 5.5 miliono….eurų Medžiu kertejai
    Grubliauuuskas Švedas ir Javaitienė

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis paliatyviosios pagalbos vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This