Dalis užsikrėtusiųjų COVID-19 miršta nuo trombozės?

Koronavirusas

Gydytojai teigia, jog nemaža dalis pacientų, užsikrėtusių koronavirusu, miršta nuo trombozės, praneša The Daily Mail. Net 20-40%  pacientų susidaro trombai, net ir naudojant antikoaguliantus – vaistus, mažinančius kraujo krešėjimą.

Pacientų kraujo krešėjimo lygis nulemia daugelį mirčių dėl koronaviruso. Pacientas gali būti išrašytas iš ligoninės kaip pasveikęs, atsikratęs viruso, tačiau namuose jis miršta dėl susiformavusio kraujo trombo.

Virusas turi spyglius – baltymines ataugas, kuriomis prisisiurbia prie kūno ląstelių. pixbay.com iliustracija

Medikai ne kartą trombus aptiko infekuotojų kojose, o mažytes kraujo sankaupas – visuose plaučiuose, sukeliančias plaučių arterijos emboliją.

Tai susiję su paties viruso struktūra. Jis turi spyglius – baltymines ataugas, kuriomis prisisiurbia prie kūno ląstelių. Prisijungiama per receptorius. Tam tinkantys receptoriai yra plačiuose, bet jų galima rasti ir kraujagyslėse.

Išvada: širdies-kraujagyslių sistemos pokyčiai, kraujo krešumo bei kraujyje esančio D- dimerų lygio padidėjimas. D-dimerai yra fibrino skilimo produktas – tai nedideli baltymo fragmentai, atsiradę kraujyje, suirus trombui. Būtent tai ir yra galimo trombų kiekio rodiklis.

Vadinasi, infekuotiesiems jį būtina nustatyti. Juoba kad daugumai koronavirusu užsikėtusių pacientų gydytojai nustato padidėjusį D-dimerų lygį.

Versta iš meddaily.ru

11 Comments

  1. Asta Žiauberienė

    Man po vakcinos labai dideli D-dimerų kiekis,bet visi daktarai užsispyrę ir gerų skystį ančių vaistų nerašo.Sako,ai čia nieko tokia Nuo normos padidėję 8 kartus.

    Reply
    • Anonimas

      Man po antros kovid vakcinos padidėjo nuo 437 po pirmos
      Opo antros vakcinos dabar yra2340, o norma , nuo 0-500, D-dimerų .kur kreiptis dėl konsultacijos

  2. Taigi

    Kadangi miršta pagrinde seni ar turintys kitų rimtų chroniškų sveikatos problemų, tame tarpe ir širdies, tai kas įrodys, kad tai koronos darbas, o ne įprastas trombų susidarymas, nuo kurio kasdien miršta dalis tokių žmonių, mirdavo ir iki koronos, bet niekas isterijos dėl to nekėlė.

    Reply
  3. Pasaka

    Kuo tolyn tuo grazesne pasaka Lt pilieciams yra sekama. Jau vemti vercia… is kur toks sk. Mirciu, jau tiek pasaulis burbula pucia.

    Reply
  4. Daiva

    Dabar jokiu tyrimu niekas nedaro ir mirciu tikrai bus daugiau.Laukiam koronos o visi kiti jei isgyvensit tai pasiseke.Musu valstybeje nera logisku sprendimu.Jiems kaukes skystis ir baudos.Juk reikia pasipinigauti.

    Reply
  5. O

    Dabar tyli daktariukai, kad pirmom savaitėm kažkokie gudragalviai buvo sumaste sergantiems skysciu neduoti, apriboti. Dar aukštos temperaturos. Kur čia nebus trombu

    Reply
  6. Anonimas2

    Jei pacientui jau anksčiau buvo išrašyti kraują skystinantys vaistai, vadinasi jis jau iki tol jo kraujas buvo per tirštas. Kraują skystinančių vaistų dozė turi būti koreguojama kas mėnesį atliekant kraujo tyrimą, nes apskritai šią dozę būna sunku nureguliuoti. Galbūt trombai ne dėl koronaviruso, o dėl netinkamos kraują skystinančio vaisto dozės. Sunku patikėti!

    Reply
  7. Anonimas

    As jau duodu krauja o jus ka padaret kad pasulis butu geresnis ka??? Komentuotojai jobani!

    Reply
  8. Netirino

    netiėtos , staigios mirtys nuo trombozės jau prasidėjo ir niekas jų netikrino, apsimetė, kad nėra koronos. TAIGI PPARVEŽTA JAU GEROKAI PRIEŠ KAZIO MUGĘ IR KREPŠINIO VARŽYBAS ŠKE. MŪSŲ PONANAMS SENIAI NERŪPI, BET MIRŠTA IR JAUNI.

    Reply
  9. .

    Jeigu kraujyje susidaro trombai, tai ar ne butu logiska, dali is paciento kraujo nuimti ir atgal suleisti neinfekuoto kraujo, ir tai kas diena kartoti?

    Reply
    • Anonimas

      Taip ir daroma. Sunkiu atveju.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This