Atsisakius seno automobilio – kompensacija už autobuso bilietą, dviratį ar elektrinę transporto priemonę

Transportas

Aplinkos ministerija skirs kompensacines išmokas gyventojams, atidavusiems sunaikinti savo senus taršius automobilius ir įsigijusiems metinį viešojo transporto bilietą arba elektrinį mopedą ar motociklą, elektrinį ar paprastą dviratį, elektrinį paspirtuką.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiam tikslui iš Klimato kaitos programos numatyta 5 mln. eurų.

Kompensacijos bus skiriamos pagal nustatytą tvarką. Jos aprašo projektas yra pateiktas derinti suinteresuotoms institucijoms ir visuomenei. Pastabų ir pasiūlymų laukiama iki gegužės 6 d.

Norintieji gauti šias kompensacines išmokas turi žinoti, kad jų priduotas sunaikinti taršus automobilis, M1 klasės transporto priemonė, turi atitikti nustatytus kriterijus. Jo savininkas iki prašymo pateikimo kompensacijai dienos ne mažiau kaip 12 mėnesių turi būti šio automobilio valdytoju. Automobilio techninė apžiūra privalo būti galiojusi iki 2019 m. spalio 17 d. arba iki 2020 m. kovo 13 d. Taip pat automobilis iki prašymo pateikimo dienos ne mažiau kaip 12 mėnesių buvo registruotas Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registre. Pareiškėjas, pridavęs šį savo automobilį sunaikinti, turi gauti Eksploatuoti netinkamos transporto priemonės sunaikinimo pažymėjimą ir jį išregistruoti iš minėtojo registro.

Šiuos kriterijus atitikusio ir sunaikinto taršaus automobilio savininkas galės gauti iki 310 eurų kompensaciją už metinį viešojo transporto bilietą, iki 400 eurų – už paprastą dviratį arba elektrinį paspirtuką, iki 700 eurų – už elektrinį dviratį, iki 1 tūkst. eurų – už elektrinį mopedą ar elektrinį motociklą.

Pažymima, kad bus galima įsigyti ir kelis metinius viešojo transporto bilietus ar kelias minėtąsias mažataršes judumo priemones. Kompensacinės išmokos dydis bus apskaičiuojamas pagal faktiškai patirtas išlaidas, neviršijant nustatytų maksimalių sumų.

Kvietimą teikti prašymus šioms kompensacijoms paskelbs Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra. Planuojama, kad prašymus šiai agentūrai bus galima teikti tik elektroniniu būdu nuo gegužės 15 d.

Ketinantieji prašyti kompensacijos jau dabar gali įsigyti metinį viešojo transporto bilietą ar nurodytas mažataršes judumo priemones ir saugoti jų įsigijimo dokumentus.

1 Comment

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Senajame turguje - nemokamas parkavimas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kasdien nuo 8 iki 15 val. Senojo turgaus automobilių stovėjimo aikštelėje automobilius vienai valandai galima palikti ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Transportas

Dėl avarijos Šilutės plente - kilometrinės spūstys

Trečiadienio pavakare Klaipėdoje, Šilutės plente, įvyko avarija. Jos metu nukentėjo lengvasis automobilis, kuris, sukdamas iš šalutinės g., panašu, rėžėsi į ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Transportas

„Juodojoje dėmėje“ - pirmi pokyčiai

„Per 4 dienas įgyvendinome visą priemonių paketą: įrengti greičio mažinimo kalneliai prie Sausio 15-osios g. perėjos; sankryžoje įrengtas „Stop“ ženklas“; ...
2024-03-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This