Dauguma tarpmiestinių vežėjų laikosi karantino reikalavimų

Transportas

Susisiekimo ministerija praneša, kad Lietuvos transporto saugos administracija balandžio 15–22 dienomis  autobusų stotyse tikrino, ar yra laikomasi karantino metu nustatytų reikalavimų -užtikrinamas keleivių saugumas, atliekama būtina dezinfekcija. Tarp tikrintųjų papuolė ir Klaipėdos bei Gargždų autobusų stotys.

Iš viso buvo patikrinta virš 130 vietinio, tarpmiestinio ir tolimojo susisiekimo autobusų. Didžioji jų dalis laikėsi karantino metu nustatytų keleivių vežimo saugumo reikalavimų.

Patikrinimo metu buvo žiūrima, ar tarp vairuotojo ir keleivių yra atitvara, ar keleivių sėdimosios vietos išdėstytos šachmatiniu būdu, ar tolimojo ir priemiestinio susiekimo autobusuose yra perpus mažiau keleivių nei sėdimųjų vietų, ar įrengtos keleiviams skirtos dezinfekcinės priemonės bei pakankamai dezinfekuojamos transporto priemonės po kiekvieno reiso.

Daugiausia pažeidimų nustatyta dėl reikalavimo įrengti atitvarus tarp vairuotojo ir keleivių bei draudimo keleiviams sėstis dviejose sėdimų vietų eilėse už vairuotojo. Kai kurie autobusai nebuvo pakankamai išvėdinti, išlaipinus keleivius nepakankamai išdezinfekuoti, kai kuriuose trūko informacijos keleiviams apie COVID-19 prevencijos priemones. Vis dėlto didžioji dalis patikrintų vietos, tarpmiestinių ir tolimojo susisiekimo autobusų laikėsi karantino režimo reikalavimų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Transporto saugos administracija nepagrįstai nuskriaudė „Gargždų geležinkelį“

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) išplėstinė teisėjų kolegija išnagrinėjo bylą dėl Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) sprendimo, kuriuo nuspręsta UAB ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

ELTA

Siūlo liberaliau vykdyti laivų ir valčių techninę apžiūrą

Vidaus vandenų transporto priemonių techninės apžiūros funkcijos turėtų būti praktiškai perduotos atestuotoms įmonėms vietoje dabar tai darančios Lietuvos transporto saugos ...
2023-12-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This