Vyšniauskų istorijoje taškas dar nededamas

Sportas, Svarbu

Klaipėdos miesto sporto centre „Viesulas” dirbę Lietuvos antidopingo agentūros suspenduoti treneriai Bronislovas ir Ramūnas Vyšniauskai šalių susitarimu pasitraukė iš šių pareigų, tačiau pačios įstaigos vadovui Edmundui Klimui gresia tarnybinis patikrinimas.

Tokią išvadą suformulavo speciali darbo grupė, nagrinėjusi situaciją, susiklosčiusią po minėtųjų trenerių ir kelių sunkiaatlečių suspendavimo.

Pats E. Klimas tokią išvada pavadino nemalonia žinia ir mano, jog „kažkam labai norisi kažkokių veiksmų padaryt”.

Vyšniauskai savo ruožtu teigia, jog jiems atsibodo nepagrįstas spaudimas, todėl ir nusprendė pasitraukti iš sporto centro.

Ketvirtadienis buvo paskutinė Vyšniauskų darbo diena sporto centre „Viesulas”. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pageidavo politikai

Lietuvos antidopingo agentūra metų pradžioje išplatino pranešimą, jog nuo 2020 m. sausio 15 d. suspenduoti sunkiosios atletikos federacijos prezidentas ir treneris Bronislovas Vyšniauskas, sunkiosios atletikos treneris Ramūnas Vyšniauskas ir dviračių sporto treneriai Antanas Jakimavičius ir Solveiga Baleišytė.

Vasario pabaigoje Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komitetas vienbalsiai nutarė kreiptis į Savivaldybės administraciją, kad ši sudarytų darbo grupę, kuri pateiktų atsakymą, kaip turi būti elgiamasi su sporto centre tebedirbančiais B. ir R. Vyšniauskais. Šią iniciatyvą iškėlęs liberalas Edmundas Kvederis teigė, jog sulaukė nerimastingų užklausų iš miesto sporto bendruomenės atstovų, ar tokia situacija negali užtraukti sankcijų ir niekuo dėtiems sportininkams.

Po mėnesio Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvo sudaryta darbo grupė, kuriai vadovavo vicemeras Arvydas Cesiulis. Taip pat į ją buvo paskirti Vida Bubliauskienė, Švietimo skyriaus patarėja; Asta Dirgėlienė, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja; Inga Gelžinytė-Litinskienė, Savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vedėja; Eglė Mockienė, Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vyresnioji patarėja; Diana Paliūnaitė, Klaipėdos miesto tarybos ir mero sekretoriato vyresnioji patarėja; Asta Pilybienė, Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyriausioji specialistė ir darbo grupės Robertas Skurdenis, Klaipėdos miesto sporto tarybos narys.

Išvadose, kurioms pritarė visi darbo grupės nariai, rašoma, kad nors dopingo agentūra suspendavo sunkiaatlečius Irmantą Kačinską ir Žygimantą Stanulį nuo 2019 m. gruodžio 13 d., o trenerius R. ir B. Vyšniauskus nuo sausio 15 d., „Viesulo“ sporto centras į vasario 5 d. Sporto skyriaus užklausą atsakė jog „imtis radikalių veiksmų neturi pagrindo, kadangi nėra Pasaulinį antidopingo kodeksą pripažinusi pasirašiusioji šalis”. Dėl to aukšto meistriškumo grupė buvo neišformuota, suspenduoti sportininkai toliau buvo ugdomi  bei galimai siunčiami į mokomąsias treniruočių stovyklas, treneriai gavo darbo užmokestį už grupę, kuri turėjo būti išformuota. Taip skirtos lėšos, anot darbo grupės, buvo panaudojamos ne pagal paskirtį.

Taip pat akcentuojama, kad sutartyse su Ž. Stanuliu ir I. Kačinsku numatyta, jog jie įsipareigoja „laikytis garbingos sportinės kovos principų, nevartoti draudžiamųjų medikamentų ir preparatų (dopingo)“, o sporto centras gali vienašališkai nutraukti sutartį, jeigu „ugdytinis tinkamai nevykdo šioje sutartyje numatytų įsipareigojimų <…>, kitais būdais diskreditavo šalies, nacionalinės federacijos, sporto organizacijos vardą“.

Balandžio 21 d. jau buvo gautas ir pranešimas, kad abu šie sportininkai yra diskvalifikuoti iki 2021 m. balandžio 26 d. bei panaikinti visi sportininkų varžybų rezultatai, iškovoti nuo 2018 m. kovo 1 d. Tik tada „Viesulo“ sporto centro direktorius atleido iš sporto centro I. Kačinską bei Ž. Stanulį.

Darbo grupė pateikė tris siūlymus. Pirmuoju rekomendavo Klaipėdos merui pavesti atlikti tarnybinį patikrinimą dėl „Viesulo“ sporto centro direktoriaus Edmundo Klimo veiksmų skirstant ir naudojant savivaldybės biudžeto lėšas sunkiajai atletikai. Taip pat E. Klimui pasiūlyta nustatyti įstaigos vidaus tvarkos taisyklėse ir trenerių darbo sutartyse nuostatas dėl veiksmų, kai Antidopingo agentūra suspenduoja ar diskvalifikuoja sportininkus.  ir (ar) trenerius suspenduoja ar diskvalifikuoja. Trečiasis pasiūlymas skirtas Savivaldybės administracijos direktoriui, kad jis peržiūrėtų ir pakoreguotų Sportinio ugdymo organizavimo tvarkos aprašą, numatant teisę imtis veiksmų dėl suspenduotų ar diskvalifikuotų sportininkų ir trenerių įgyvendinamos programos laikino sustabdymo bei finansavimo perskirstymo.

„Už akių”

E. Klimas ketvirtadienį popiet apie darbo grupės išvadas išgirdo tik iš „Atviros Klaipėdos” žurnalisto ir pripažino, kad tai jam yra „nemaloni naujiena”.

„Man niekas nieko nepasakė. Nežinau, nemačiu sprendimo, tai negaliu nieko vertinti. Net neįsivaizduoju. Matyt, kažkam labai norisi kažkokių veiksmų padaryt. Matyt, taip reikia vertinti. Pas mus tokia komunikacija, jūsų žiniai. Niekas manęs nieko neklausė. Aš pats vakar (trečiadienį – autor. past.) parašiau merui, Savivaldybės administracijos direktoriui savo iniciatyva, kas padaryta ir viskas. O manęs niekas niekur nei kvietė, nei klausė. Kaip sakoma, už akių”, – sakė direktorius.

Pasak jo, ketvirtadienis buvo paskutinė Vyšniauskų darbo diena sporto centre. Su jais atsisveikinta šalių sutarimu, išmokant dviejų mėnesių atlyginimų dydžio kompensacijas.

„Reikalas tame, kad Klaipėdos miesto savivaldybė nėra pasirašiusi su agentūra jokių dokumentų. Tik dabar mums rašo laiškus agentūra, kad nori mums mokymus padaryti. Mes parašėm, kad tikrai sudalyvausim tuose mokymuose. Tai mes netgi oficialios informacijos iš Antidopingo agentūros niekada negavom. Gaudavo tiktai Sunkiosios atletikos federacija. Todėl neturėjau absoliučiai jokio juridinio pagrindo, kaip juos atleisti. Bet kviečiausi, kalbėjausi, kad, vyrai, čia tai negerai gaunasi. Po to, kai mes gavome oficialų pranešimą iš Sporto skyriaus balandžio 20 dieną apie tai, kad suspenduoti su aukštos klasės meistriškumo sportininkai, 21 dieną juos išbraukėme iš sąrašų ir tada pasiūlėme treneriams, kadangi mažėja jų aukšto meistriškumo sportininkų, siūlome taip daryti”, – pasakojo E. Klimas.

Anot direktoriaus, sunkiaatlečių sporto centre liks – ir sportininkų, ir trenerių, bet aukštos sporto klasės liks tik vienas.

„Kaip toliau bus  – nežinau, žiūrėsim. Manau, kad tas toks, švelniai tariant spaudimas, vyks ir toliau. Aš manau, kad ta sporto šaka bus sunaikinta”, – sakė pašnekovas.

„Nori sunaikinti sunkiąją atletiką”

Pasiliuosavau ir iš „Viesulo”, ir iš federacijos. Cirkus daro ir tiek – net federacijos sekretorė nori dikvalifikuoti. Nori sunaikinti sunkiąją atletiką Lietuvoje. Ramūnas irgi kartu išėjo, nes puola visi, nors yra žmonių, kurie supranta. Kodėl lengvosios atletikos neliečia, kitų sporto šakų? Reikia su manimi susidoroti, nes kritikavau reformas, kad sudraskė Olimpinį sporto centrą. Neturime nei masažistų, nei daktarų. Dabar vėl atstatinėja, gal atstatys už metų dviejų, bet kas beis dirbti? Masažistai, daktarai susikūrė savo firmas ir nebegrįš už tuos 800 eurų”, – sakė B. Vyšniauskas.

Pasak jo, „štanga dar nežus”, nes ir yra tikrų jos fanatikų, iš 24 šalies trenerių 17 yra jo auklėtiniai.

„Galvoju ir klubą atiduoti – tegu dirba jauni vyrai”, – sakė B. Vyšniauskas.

R. Vyšniauskas teigė iš „Viesulo” pasitraukęs dėl daryto spaudimo.

„Kai supranti, jog po to, kai atidavei profesionaliam sportui 22 metus, kiek Lietuvos, Klaipėdos vėliavą nešei, kiek ordinų, kiek jaunimo iš gatvės trauki iš blogų dalykų, jie sportuoja, viską darai iš širdies ir kažkam tai pradeda maišyti… Tegu daro, kas gali tai geriau padaryti. Kartėlis yra, kai pradeda tai juodinti ir nesupranta, kai šneka. Kiekvienoje srityje – ar sportas, ar mechanika, ar lazeriai, ar chemija, ar technologijos naujausios, šnekasi specialistai su specialistais, o kai šneka nesuprantantys, tai bereikalingas dalykas yra kariauti su tokiais malūnais”, – sakė R. Vyšniauskas.

Jis teigė ir toliau padėsiantis visiems, kurie kreipiasi ir dalinsis savo patirtimi.

Dar laukia ir teismas

Sausį Klaipėdos apylinkės teismo teisėjas Eugenijus Antanauskas paskelbė nuosprendį Vyšniauskų ir galimo seksualinio priekabiavimo skandalu pagarsėjusio dviračių trenerio panevėžiečio Antano Jakimavičiaus baudžiamojoje byloje dėl neteisėto disponavimo Dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis tam tikromis dopingo medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Prokuratūra B. Vyšniauską kaltino tuo, kad savo bei giminaičių gyvenamojoje vietoje ir sporto klubo patalpose neteisėtai laikė anabolinių ir androgeninių steroidų grupei priklausančias medžiagas, skirtas raumenų masei didinti bei jėgai auginti, turėdamas tikslą jas platinti. Per kratas B. Vyšniausko namuose ir sporto klubo patalpose buvo rasti dideli šių draudžiamų medžiagų kiekiai: daugiau nei 20 flakonų, apie 40 pakuočių, daugiau nei 80 ampulių ir daugiau nei 1000 tablečių, tarp kurių buvo ir psichotropinių. Dalis kaltinimų buvo neįrodyta.

Byloje nustatyta, kad B. Vyšniauskas neteisėtai gabeno daugiau kaip tūkstantį vienetų įvairių tablečių, kapsulių, gelių ir kt., kurios priskiriamos anabolinių ir androgeninių steroidų grupei, ir turėdamas tikslą jas platinti neteisėtai laikė bute, kol kratos metu jas surado ir paėmė policijos pareigūnai.

Jam teismas skyrė 5000 Eur baudą. Įskaičius sulaikymą, bauda sumažinta šimtu euru.

R. Vyšniauskui buvo pateikti kaltinimai dėl neteisėto psichotropinių medžiagų – šešių tablečių laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar platinti. Jis buvo išteisintas.

Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro treneris A. Jakimavičius kaltinamas dopingo laikymu, turint tikslą jį platinti ir draudžiamų medžiagų gabenimu. Dalis kaltinimų jam tai pat buvo atmesta. Nustatyta, kad jis neteisėtai laikė ir gabeno, turėdamas tikslą platinti vieną automatinį švirkštą su milteliais ir skysčiu, bei 48 ampules, kurios patenka į dopingo medžiagų sąrašą.

Už įrodytus nusikaltimus jam irgi skirta 5000 eurų baudą, taip pat dėl sulaikymo sumažinant ją šimtu eurų.

Teise apskųsti tokį nuosprendį Klaipėdos apygardos teismui pasinaudojo B. Vyšniauskas, A. Jakimavičius, ir prokuratūra. Pastaroji prašo griežtesnių bausmių B. Vyšniauskui ir A. Jakimavičiui, o R. Vyšniausko išteisinimo neskundžia.

20 Comments

  1. mikis

    nana kas cia raso apie blogas salygas gyvenimo geda jums turetu buti visi jo sportinkai aisku tie kurie norejo baige KU gyveno jie gerai ir maitino juos gerai dar ir nekiekvienas tai valgo visais buvo pasirupinta visi suziureti buvo aprengti dar it is savo algos nevienam ir batus nupirko ir mokymo priemones …

    Reply
  2. Nesvarbu

    „kiek jaunimo iš gatvės trauki iš blogų dalykų, jie sportuoja”- kas per požiūris, mażdaug sportan sueina tik iš blogų dalykų? Turiu nuvilti taip mąstančius gal pagal save. Yra ir tokių sporte, kurie priešingai-sportuoja, kad prasmingai sveikata rūpintis laisvalaikiu nuo darbų, o ne iš blogų dalykų

    Reply
  3. Karolis Juocevičius, pedagogas 50 m. darbo stažas

    Tamsta ir prijaučiantis ir tai jau gerai. Bet tai nesvarbu kur kas svarbiau yra blogi papročiai atėję iš velniai žino kur. Galvoje turiu kai ateina žmogus į darbą, o jam dėžę į rankas ir – lauk. Dar su sargyba palydi iki durų. Žmogelis 20 metų atidavė firmai, o atsisveikina ir net ačiū nepasako. Ar ne taip pat politikuotojai norėjo pasielgti su 40 metų klaipėdiečių gydymui atidavusiu gyd. Janušoniu? Lauk ir viskas. Dabar štai Vyšniauskas. Juk taip viskas paprasta, jie netrukus ir be jūsų pagalbos išeis, mėnesių ar metų reikalas. Taip yra dopingo testai yra kalti ir nekalti, yra medaliai, vardai, yra daugelio metų darbas. Tai nejau jis buvo šūdo vertas, kad išeinant rankos nepaspausti, ačiū nepasakyti? Aš gyvendamas gilioje provincijoje žinojau ir Vyšniauską, ir Janušonį, girdėjau apie jų nuopelnus, apie tai rašė spauda, rodė televizija, o dabar vien purvas, smerkimai, niekinimai. Vakar mirė žinomas pedagogas B. Burgis. Paskaitykite kaip šiandiena apie jį atsiliepia kai kurie „teisuoliai ir sąžinės švaruoliai” Baisu, ne visuomenė, o kažkoks žvėrynas. Ir iš kur jūs tokie atsiradote, kokios motinos jus gimdė ir auklėjo? Gyvenimas ne toks ir ilgas ir niekas nežino kas ir kaip bus rytoj. Prijausti reikia, bet ir užjausti niekada nereikia užmiršti. Pagaliau , visada išlikti žmogumi.

    Reply
    • Prijauciantis

      Geras specialistas reikalingas visiems. Visa kita tik praeities sukeltos emocijos

  4. Prijauciantis

    Abi vysnios gavo uz savo pasiekimus pakankamai pagal nuopelnus ir uzteks slovinti uz praeiti, tai jau istorija. Siandien matome dopingo skandalus, teismus, suspenduotus sportininkus. Tai faktai. Jei tokie svarus ir tokie mylintys sporta, tegu paskelbia visam pasauliui, kad nuo siandien jie tampa svenciausiais visoje zemeje, tegu dirba toliau is savo resursu, susiranda remeju ir kruvinu darbu irodo, kad jie tikrai myli sporta ir savo darba, kad jie svarus ir nekalti. Kad myli savo darbą, o ne Viesulo sporto centro, savivaldybes ir olimpinio komiteto pinigus. Kas buvo vakar, niekam nebeįdomu, už vakar dienos nuopelnus Lietuva pasilenke kiek priklauso. Uz siandien skandalus ismete nuo scenos. Taskas. Galim eit dirbt.

    Reply
    • Tautietis senas

      Kai žmogui per 70 jam nieko kito nelieka, tik praeitis. Ar tai taip sunku suprasti?

  5. Petras Lymantas

    Oi ne viskas gerai miesto sporte. Galite nesutikti, bet pažiūrėkite objektyviai. Kas puola? Visur tie patys viską žinantys ir viską išmanantys Petrošius, Puteikienė, Kvederis bei kiti konservatoriai. Artėja rinkimai, o jų taktika nuo senų laikų tokia, pasirenka auka ir davai dusinti iki užsmaugs. O patys į save nežiūri, be gėdos, įsitaiso į šiltas vietas, kanda gardžiausius kąsnius ir spjaudo į visas puses,kad tik nuo savęs dėmesį nukreipti ir imituoti aktyvumą. ką veikia sporto skyrius, juk jis turi diktuoti sporto politiką, numatyti gaires, sudaryti sąlygas naujoms sporto šakoms atsirasti. Ar galite pateikti pavyzdžių? Ne. Net tokios sporto šakos kaip Šiuolaikinė penkiakovė nesugebėjo atgaivinti nors pats Zadnieprovskis rūpinosi, kad j0 gimtajame mieste ši sporto šaka atgimtų. Viskas apsnūdę, visi sėdi ir vaidina vadus. Tik, kad kariuomenė labai menka ir pasyvi.

    Reply
  6. Jūrininkas

    Man įdomu, ar yra Klaipėdoje kitų sporto įvykių, išskyrus tai, kad Vyšniauskas išėjo iš darbo. Dabar, aišku, badas, bet, kad ir ankščiau nelabai kas girdėjosi. tiesa tie nelaimingi sunkiaatlečiai dar krutėjo, medalius vežė, o kur kitos sporto šakos gaunančios iš miesto pinigus, kur jų rezultatai? Nėra, net Neptūne klaipėdiečius suskaičiuoti vienos rankos pirštų per daug, dėl to perkame negrus ir mokame jiems pasakiškus pinigus už kuriuos, kaip čia rašo vienas komentatorius, bųtų galima rūmus pastatyti. Dabar kai sunkiąją atletiką suėdėte, bus lygu, lygu, kaip stepė, visi vienodi ir niekas niekam neužkliūs. Štilis ir treneriams ir funkcionieriams.

    Reply
    • Anonimas

      Teisingai paradyta5

  7. Marius

    Klaipėdos sportas valosi…tik su nauju požiūriu ir sąžininga konkurencija bus galima pradėt nauja sporto era.
    Senieji pyksta, nes auksinė gysla bus nukirsta, kuri tiek metų maitino….šaltinėlis tekės nauja vaga…
    Biudžetinėm įtaigom neturėtų vadovauti septyniasdešimtmečiai vadovai nesuprantantys ką jie ten veikia.

    Reply
    • sėdintis

      O kas sėdės tos naujos vagos gale?

    • Žinotojas

      Mariau tu ir optimistas. Pateisinu gerus norus ir naivumą, bet jei kiek nurauki apie sportą tai žinok, kad ten tiek purvo, kad ta tavo pranašaujama nauja vaga tuojau pat užsikimš, ypač kai ten savo lapas įkiš politikieriai. Ir čia ne tik sunkioji atletiką, pasidomėk kaip dirba kitos sporto šakos, kokie jų pasiekimai ir kiek pinigų jos gauna iš savivaldybės. Nėra rezultatų, todėl nėra ko ir reikalauti. O mieste sporas jau senokai įšaldytas į tokį storą ledą, kad išjudinti jį artimiausiu metu nepavyks. Va, vyšniauskas bandė, o gavo per galvą dėl dalykų kurie Lietuvoje greičiau dėsningumas, nei atsitiktinumas. Jei rašai tai žinai, kad sunkiaatlečiai toli gražu ne lyderiai pakliuvę dėl dopingo. Atsiversk dopingo komisijos puslapį ir pamatysi į kuria pusę ta tavo nauja vaga teka.

  8. Sirgalius iš Reikjaviko g.

    Žaidžiama ne sporto aikštėje, bet šalia jos. Nu bala nematė to Vyšniausko, išėjo žmogusiš darbo dar teismo procesui nepasibaigus (atrodo, kad sprendimą apskundė), bet prie ko čia Klimas? Kas po jo. Logika sako, kad Sporto skyriaus vedėja, juk be intrigųnir nuolankaus paklusnumo Vilniui nieko nedaro. Sportas mieste žemiau plintuso, jokios plėtros, idėjų, rezultatų, viskas apkerpėję, surūgę, užakę. Įdomu kiek dar tai tęsis, juk už intrigas balai neskiriami.

    Reply
  9. Gal aš ir neteisi, bet

    Valdininkija siautėja, įdomu kas vėliau atsakys už sužlugdytą sporto šaką? politikai, kuriems viskas „do lampočki” bus po rinkimų, miesto sporto skyrius, Cesiulis? Kai reiks atsakyti nė vieno jų valdžioje nebus, nebus ir kaltų. Klaipėdoje sportas ir taip apverktinas, o vadovai nieko neveikia tik kelia triukšmus ir intrigas pina. Merui reikėtų gerai įsigilinti ir pasiaiškinti ar tie žmonės sportui vadovauja, juk ne vieną milijoną mokesčių mokėtojų pinigų skiriama, o be intrigų su vyšniauskais daugiau nieko negirdėti.

    Reply
    • Uz sazininga sporta

      Cesiulis tai vienintelis is nedaugelio politiku, kuris palaiko visa sporto bendruomene, o ne griauna. Taip kad Cesiuli reikia gerbti o ne smerkti.:)
      Del sporto sakos zlugdymo kaltas pats treneris, nes jis susijes su 9 dopingo skandalais, jis pazeide sporto istatyma vykde nesazininga sporta Klaipedoje ir Lietuvoje- dabar jau Lietuva skamba kaip dopingistu stangistu krastas. Taip kad rasydami komentarus apsispreskite ar jus su dopingu ir dangstote nusikaltima kaip kaikurie savivaldybes atstovai , ar uz sazininga kova sporte.:)

    • Treneris

      Tu čia užlenkei. jei domiesi tai domėkis. o ne niekus rašyk. Kam jūs tam nabagui Vyšniauskui tuos dopingo atvejus peršate jei jau toks žinovas tai pasikelk dokumentus ir pamatysi, kad jo tik du sportininkai, neskaitant paskutinių dvejų diskvalifikuotų ne už dopingo vartojimą, o už procedūrų nesilaikymą , yra vartoję. Ir tai jam garbės nedaro, bet karti visas kates ant jo yra neteisinga.

    • Tam kur už sąžiningą sportą

      Kaip tamsta gali kalbėti apie sąžiningą sportą jei jau antru sakiniu elgiesi nesąžiningai? Gal ir pasitaisysi, bet abejoju.

  10. Vaclovas Indrašius

    Situacija daugiau nei keista. Aš visiškai nenutuokiu kas yra tas Kvederis, ką jis yra padaręs miestui, o Vyšniauskus žinau. Tad man ir kyla klausimas kodėl tas Kvederis toks aktyvus jei neklystų tai jis KUL gydytoją Janušonį iš posto vertė, dabar Vyšniauską. Ar jis tikrai toks švarus, kad kitus taip drąsiai mindo? Ir dar viena pastaba, ar iš tų komisijos narių, vertėjų , žurnalistų yra bent kartą buvę s. Atletikos salėje, kalbėję su sportininkais, treneriais? Ko gero ne. Taigi, papjauti vištą dedančia kiaušinius nesunku, bet atgaivinti jos neišeina.

    Reply
    • Aš

      Mielasis, sporto saleje buvau ji yra apgailetina tikraja ta zodzio prasme, sportininkai ten gyveno tikrai baisuomis salygomis, bet ar tai nera trenerio problema? Nes jis gaudamas “kosminius” pinigus uz sales nuoma , islaikyma, tuos pinigus skyre tikrai ne tam- as jei gauciau tokius pinigus galimai apie 50 000 eur per metus ir taip koki 10 metu jau buciau tikrai nauja sale pastates su 3 zvaigzduciu viesbuciu salia ir auksciausio lygio sporto sale sunkiaatleciams. O ka padare treneris sales savininkas?

    • Kolega

      Gerb. Nina, tai tamsta ir ateik į sunkiąją atletiką ir pastatyk tuos rūmus, kodėl sėdi muziejuje ir pinigus skaičiuoji bei purvą ant žmonių varvini pati nieko doro išskyrus pliurpimą miestui taip ir nepadariusi. neužtenka kartą galvą į salę įkišti ir tokias išvadas daryti. Jums ir į Jus panašiems viskas blogai, visur priešai, niekšai, vagys, sukčiai. Bet ar bent kartą esate pažiūrėjusi į save, ne. ne į veidrodį, o į save iš vidaus? Pažiūrėkite, gal ką ir pamatysite, opamačiusi atsitokėsite ir nepulsite ant žmonių nei per tarybos posėdžius, nei laisvu nuo pykčio metu.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Sportas

„Viesulo“ gimnastėms - visų spalvų medaliai

Gargžduose vykusiame Lietuvos meninės gimnastikos įrankių čempionate, kuriame varžėsi gimnastės iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos, uostamiesčio „Viesulo“ sporto centro gimnastės ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This