Dar viena Klaipėdos regiono globos įstaiga veiklą vykdo nelegaliai

Regionas

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Klaipėdos departamentas pranešė, kad kovo pradžioje gavus kreipimąsi  dėl leidimo-higienos paso globai ir slaugai Kretingoje kuriamuose Pajūrio senelių namuose išdavimo atlikus vertinimą buvo nuspręsta dėl aptiktų rimtų trūkumų leidimo neišduoti ir  nurodyta juos pašalinti. Tačiau gegužės 5 d. patikrinus, ar buvo pašalinti trūkumai, paaiškėjo, kad nuo balandžio 29 d. čia jau yra apgyvendinti 8 žmonės.

Jie buvo atvežti iš Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos departamento. Tad veikla patalpose Geležinkelio g. 27, Kretingoje, buvo vykdoma be leidimo-higienos paso, kurį privaloma gauti prieš pradedant veiklą. Be to, Pajūrio senelių namai nepateikė licencijos globos ir sveikatos priežiūros veiklai.

NVSC specialistų teigimu, aptikti pažeidimai akivaizdžiai neatitinka būtinųjų saugos reikalavimų – darbuotojams nėra skirtos tinkamos asmeninės apsaugos priemonės, jie nėra pasitikrinę sveikatos ir neišklausę mokymų sveikatos klausimais. Taip pat nėra tikrinama darbuotojų, įeinančių į Pajūrio senelių namus kūno temperatūra, t. y. nevertinama jų sveikatos būklė ir kt.

Administracija taip pat nepateikė dokumentų, patvirtinančių, kad vienam iš globotinių, prieš atvykstant į Pajūrio senelių namus, buvo atliktas tyrimas koronaviruso infekcijos nustatymui, o tai yra sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimo pažeidimas.

NVSC Klaipėdos departamentas teigia, jog nedelsiant ėmėsi būtinųjų veiksmų šioje įstaigoje, skirtų koronaviruso infekcijos rizikos valdymui. Šiuo metu svarbiausias tikslas – kad paslaugos žmonėms būtų teikiamos saugiose patalpose, kuriose dirbtų sveikatą pasitikrinęs ir tinkamai apmokytas personalas.

Balandžio pabaigoje buvo nustatyti nelegalūs slaugos namai Priekulėje. Prieš tai paaiškėjo, kad Klaipėdos hospisas turėjo leidimą tik vienai palatai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Veidai

Dėl aviacijos inžinerijos pajūrį iškeitė į Kauną

Aviacija Kauno technologijos universiteto (KTU) transporto inžinerijos doktorantą Mindaugą Dagilį privertė iškeisti Kretingą į Kauną. „Nuo antros klasės gyvenau Klaipėdoje, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This