KUL gydytojas: „Prieš mane taikomas mobingas”

Svarbu, Sveikata

Audrius Muižys, Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos į uostamiesčio mero sudarytą darbo grupę, turinčią teikti pasiūlymus dėl padėties šioje gydymo įstaigoje, deleguotas gydytojas, ketvirtadienį kreipėsi į miesto Tarybos narius dėl patiriamo spaudimo.

Gydytojas ortopedas-traumatologas informavo, kad nuo gegužės yra perkeltas dirbti į Priėmimo skyrių ir nebeturi galimybės aktyviai operuoti. Medikas mano, kad taip prieš jį taikomas mobingas (tikslinis, sisteminis, ilgesnį laiką pasikartojantis elgesys kolektyvuose, kurio dažniausias tikslas yra pažeminti, apjuokti kurį nors narį, sumažinti jo vertę, atitolinti arba net atskirti narį nuo kolektyvo; tai – patyčių atmaina, psichologinis teroras).

„Sužinojau tai tik 04 30, kai pats užklausiau traumatologijos skyriaus vedėjo, gavau atsakymą, kad skyriuje nebedirbu. Nei kažkokių įsakymų, nei pareiginių instrukcijų negavau. Užklausus dėl minėtos situacijos, gavau atsakymą, kad turiu vadovautis darbo grafikais, t.y. PATS lakstyti po ligoninę ir ieškoti, kur yra mano galiojantis darbo grafikas. Gal jis Ūkio skyriuje? Beje, paprašiau pavaduotojo darbo sutarties kopijos, nes jos neturiu, personalo skyrius ir pats pavaduotojas pasakė kreiptis į vyr. gydytoją”, – rašo gydytojas.

Jis taip pat pateikė iš KUL vyr. gydytojo pavaduotojo Eugenijaus Zalagėno gautą paaiškinimą dėl tokios situacijos. Jame rašoma, kad „dėl skubios ir neatidėliotinos pagalbos ligoninės korpuse Nr. 1 veiklos atnaujinimo buvo reikalingas Nacionalinio visuomenės sveikatos centro patikrinimas ir pritarimas” ir todėl nebuvo tiksliai žinomas veiklos atnaujinimo laikas ir darbo grafikų sudarymas bei jų pateikimas darbuotojams vėlavo.

„Darbuotojų darbo vietos paskiriamos vadovaujantis Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministro 2020 m. kovo 4 d. įsakymu Nr.V-281 „Dėl sveikatos priežiūros paslaugų dėl koronaviruso (COVID-19) organizavimo tvarkos aprašo patvirtinimo” ir po to sekančiais jo papildymais. Konkrečią darbo vietą darbuotojui nurodo darbo grafikas”, – rašoma jame.

Apie galimą mobingą KUL buvo prabilta pernai lapkritį, kai Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga paviešino laišką, atėjusį į anoniminę ministerijos dėžutę. KUL vadovybė vėliau dėl jo, kaip dėl šmeižto, kreipėsi į prokuratūrą. Pastaroji pradėjo ikiteisminį tyrimą.

A. Muižys taip pat su politikais pasidalino kažkurio iš kolegų atlikta pasisakymų miesto Tarybos posėdyje, kuriame buvo nagrinėjama situacija KUL, analize. Su ja galima susipažinti čia. 

„Keistokas laiškas keistu metu”

Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos meras

Laiško dar nespėjau perskaityti, bet apie jį jau girdėjau. Laiškas kaip laiškas – žmogus išsako savo nuomonę, savo poziciją, savo potyrius. Nesiimu vertinti, kaip jam atrodo, bet aš manau, jog jei esi gydytojas, visose pozicijose esi gydytojas – ar priėmime, ar kažkokiame kitame skyriuje. Bandyti viską nurašyti ant persekiojimo, mobingo ar susidorojimo čia yra tam tikros politinės akcijos atspalvis. Bet gerbiu kiekvieną nuomonę. Matyt, ką žmonės jaučia, tą ir rašo. Tai reikia gerbti. Nežinau, ar reaguos į tai darbo grupė. Man šiek tiek keistokas tas laiškas pasirodė, nors ir nespėjau pilnai jo perskaityti – turiu dar krūvą visų dokumentų, kuriuos ir į namus parsinešiau paskaityti. Keistoku metu parašytas, keistoko turinio. Man jis kelia tam tikrų abejonių. Tai, kad jis neanonimiškas – žingsnis į priekį. Žmonės nebesislepia, nebebijo. Tai yra pasiekimas ir jau visiškai kitoks vertinimas gali būti. O žmogaus pozicija, kad ir kokia ji bebūtų, privalo būti išklausyta ir išgirsta, bet ar iš to daryti išvadas apie kažkokius sisteminius dalykus? Aš nesiryžčiau. 

„Reikia dėti ant stalo viską”

Arvydas Vaitkus, miesto Tarybos narys, darbo grupės vadovas

Nenorėčiau vertinti, nes kai su savo nuomone išeinu, kai kurie žmonės daro iš to politiką. 

Dabar vieni grupės nariai turi vieną, kiti – kitą informaciją. Ir nepaprasta vesti posėdį, kai sakoma, jog ten ir ten yra toks nusiskundimas, tokia ir tokia replika. Reikia dėti ant stalo viską – sutarėme, kad visi, kas ką turime, susiųsime sekretoriatui. Sekretorė konsoliduos ir išsiųs visiems, kad visi matytume, kas ką turi.  

Šiandien vyko dar vienas darbo grupės posėdis. Jame dalyvavo ir profesorius Vinsas Janušonis. Jis atsakė į visus iškeltus klausimus, replikavo į gautas replikas. Visi turėjo idealias galimybes viską išsiaiškinti. 

Kitas, baigiamasis posėdis vyks gegužės 18 dieną. Per tą laiką turime konsoliduoti visus gautus pasiūlymus. Aš asmeniškai turiu ne vieną siūlymą, kai kuriais atvejais ir strateginius. Ta ekstremali situacija išgrynino tai, ką ne kartą iki tol esame kalbėję. Mano siūlymas dar sausio mėnesį buvo daryti studiją, kuri atsakytų į klausimus dėl perspektyvos 30-50 metų kuriant ligoninių miestelį ir užtikrinant pačią geriausią paslaugą ligoniui, kuris visada būtų atvežamas į konkretų tašką. Tų minčių yra labai daug. Apsivienijimo klausimas yra vienas iš tokių strateginių klausimų, ką parodė ir karščiavimo klinikos steigimo pavyzdys. Šis pandeminis periodas parodė, kad ta vienybė turi būti garantuota, o ne tik kliautis geranoriškumu skirtingo pavaldumo įstaigų. Turi būti aiškus strateginis junginys.  

INFORMACIJA

Klaipėdos savivaldybė ketvirtadienį paskelbė pranešimą, kuriame informuoja, jog KUL stebėtojų taryba (pirmininkė Savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė) analizavo situaciją šioje gydymo įstaigoje – aptarta ligoninės veikla atnaujinus skubios pagalbos teikimą, pasiruošimas atnaujinti planines paslaugas, ligoninės finansavimo situacija.

Po pakartotinio Nacionalinio visuomenės sveikatos centro patikrinimo atnaujinus skubios pagalbos teikimą, šiuo metu ligoninėje jau gydoma beveik 100 pacientų, kuriems reikalinga skubi pagalba. Taip pat ligoninėje sudarytos trys darbo grupės, kurių užduotis – pasirengimas planinės pagalbos atnaujinimui ir tokios pagalbos teikimo tvarkos nustatymas. Šalyje švelninant karantiną ir atnaujinant planines paslaugas gydymo įstaigose, kiekviena įstaiga individuliai sprendžia, kada pradėti teikti ne tik skubią, bet ir planinę pagalbą. KUL vadovas Vinsas Janušonis prognozuoja, jog šioje gydymo įstaigoje prie planinių paslaugų teikimo būtų galima sugrįžti kitą savaitę.

Ligoninėje taip pat sprendžiamas klausimas dėl paslaugų atnaujinimo, kurios buvo teikiamos skyriuose, įsikūrusiuose Infekcinių ligų korpuse. Šiuo metu čia gydomi COVID-19 užsikrėtę pacientai. Jų jau mažėja, tačiau korpusą, tikėtina, reikės laikyti paruoštą ilgesnį laiką, todėl ieškoma būdų, kaip laikinai performuoti įstaigą, kad būtų galima sklandžiai atnaujinti ir anksčiau čia teiktas paslaugas.

Šiuo metu ligoninėje gydomi 34 COVID-19 sergantys pacientai, o piko metu ligoninėje buvo gydyta apie 70 pacientų vienu metu. Nors sergančiųjų mažėja, tačiau išplėtus testavimo apimtis šalyje ir Klaipėdoje, įstaigos laboratorija vis dar dirba intensyviai, nes čia tiriami ir iš mobiliųjų punktų atvežti mėginiai. KUL laboratorijoje jau atlikta daugiau nei 14 850 tyrimų.

Stebėtojų taryba analizavo situaciją ir dėl ligoninės finansavimo situacijos, parengtų investicinių projektų finansavimo galimybių. KUL vadovas informavo, kad Sveikatos apsaugos ministerijai yra išsiųstas priešprojektinis pasiūlymas dėl Infekcinio korpuso pertvarkos, pateiktas investicinis projektas dėl medicininės įrangos ir asmens apsaugos priemonių įsigijimo, investicinis priešprojektinis pasiūlymas dėl gama kameros su kompiuteriniu tomografu įrengimo. Prašomų investicijų vertė – daugiau nei 18 mln. eurų. Šiuo metu taip pat tęsiami klinikinės diagnostinės laboratorijos įrengimo darbai, finansuojami iš savivaldybės biudžeto ir pačios įtaigos lėšų.

Savivaldybė planuoja ir ilgalaikę ligoninės atnaujinimo programą. Savivaldybėje sudaroma darbo grupė dėl KUL modernizavimo ilgalaikės programos iki 2030 m. parengimo. KUL stebėtojų taryba į šią grupę deleguos ir savo atstovus.

52 Comments

  1. Teofilis

    Keistas V. Grubliausko pamąstymas- jeigu esi gydytojas, visose pozicijose esi gydytojas. Taip, kad visose pozicijose esi gydytojas, tai niekas nekvescionuoja. Bet yra gydytojų specialybės- tarumatologas, neirologas, neurochirurgas, reumatologas, kardiologas, būtinosios pagalbos gydytojas ir kt. Kiekvienas dirba pagal savo specialybę. Traumatologas negali dirbti už pilvo chirurgą, torakalistą, veido žandikaulių chirurgą, neurologą ir tt. Grubliauskas apie mediciną mąsto kaip gydytojai dirbo prieš 300-400 metų, kai vienas gydytojas atlikdavo visų sričių gydymą. Medicina žengia šimtamyliais žingsniais į priekį, atsiranda naujos specialybės, kaip būtinosios pagalbos gydytojai, kurie būtent ir dirba būtinosios pagalbos centre, kurio Klaipėdoje dar nėra, ES senbūvėse valstybės taip dirbama jau 30-40 metų, Estai- 20 metų, Taip jau dirbama Vilniuje, Kaune, Šiauliuoise, Panevežyje, o Klaipėda vis dar žengia sovietiniu keliu. Kadangi Klaipėdiečiai tūri tokį merą, taip suprantantį apie mediciną, todėl Klaipėdiečių tokia padėtis ir yra medicinos paslaugų požiūriu. Klaipėdos medicina stagnuoja.

    Reply
    • profesoris

      o lietuvos aliagydytojai neismano savo darba, todel visa lietuva kaip kiaulius nurasineja pas psichiatrus, per visokisu klaidinimus, susitarimus tarpu savi ir taip toliau, lietuvoje del tokiu aliagydytoju suvartojama 20 kart daugiau kai kuriu psichotropiniu nei latvioje ar estioje.

  2. Stanislovas

    Tokių ligoninių buvimas tik savivaldybių pavaldume grynas nonsensas. Tokia ligoninė, kaip Klaipėdos Universitetinė ligoninė, turėtu būti ir SAM pavaldume. Tuomet finansavimas būtu ir iš SAM. Bet Klaipėdos savivaldybė labai to nenori, priešinasi, nes tuomet SAM dalyvautu ir šios ligoninės valdyme, tuomet V. Janušonis šios istaigos vadovu jau nebebūtu. Labai įdomus V. Janušonio bei Klaipėdos savivaldybės noras, kad SAM skirtų šiai ligoninei lėšas, o tvarkysis pati savivaldybė, kaip jai geriau.
    Pagrindinė priežastis, kodėl Klaipėdos savivaldybė priešinasi Būtinosios pagalbos centro statybai, universiteto lygmens medicinos centro kūrimui Klaipėdoje jungiant ligonines- tai V. Janušoniui šio posto išsaugojimas. Tokia veikla Klaipėdos savivaldybė stabdo medicinos paslaugų progresui Klaipėdoje. Tai nukenčia ligoniai. Grubliauskas prieš rinkimus labai daug kalbėjo, kad jo pagrindinis darbas nukreiptas žmonėms. Bet tokie jo veiksmai rodo priešingai, jis dirba ne žmonėms, bet V. Janušoniui.

    Reply
    • Anonimas

      Jeigu Grubliauskas , kaip jis teigia, dirbtų žmonėms, tai leistų statyti ne komercinius objektus, ypač tokius kurių niekam nereikia ( pvz. PC ant kiekvieno kampo), o tikrai labai reikalingus senelių namus ir kitus nepelno siekiančias įstaigas.

    • Klp

      Proto bokšte, pasidomėk kaip dirba kitose ES šalyse, kaip tik ligoninės valdo savivaldos, nori atiduoti KUL ministerijai? Ar suvoki kas bus jei tai nutiks? Klaipėdoj galėsim tik pirštus operuotis, jokių būdu negalima jungti ligoninių, kiek žmonių liktų be darbo ir tt. Tik visiški asilai gali norėti tokiu permainų.

  3. Anonimas

    Kaip gali pasitikėti medikais, kai tokia atmosfera tvyro. Pacientai paskutinėj vieto. Politika, tarpusavio santykiai, kas su kuo ir už ką… o ligoniai palauks, o jeigu ir numirs nieko tokio, bus tų ligonių. Baisu ne susirgti, o pakliūti į tokią aplinką. Kai žmogui blogai, jis pyksta ant viso pasaulio, taip ir gaunasi uždaras ratas, daktarui blogai, tai jis piktas ir „ant” valdžios ir ligonis ne laiku pasirodo, tai ir kenčia visi, ir pyksta vieni ant kitų. Ir galo tam nematyti. Tik deja, visi esam mirtini.

    Reply
  4. LINA

    Labai tikiuosi, kad atejus rinkimans nepamirsite klaipedieciai visko, ka cia parasete.

    Reply
  5. Mone

    Taip per toki KUL vadovybe ne vienas gabus medikas isvyko i uzsieni, ne vienas isvyko i mazesnius miestelius. Dideli vardai S…verti jei zmogiskumo nera, pagarbos kolegoms.

    Reply
  6. Olga

    Matyt yra priešistore jei žmogus jaučiasi blogai.Medikai dirba ten , kur reikia , bet darbo paskirstymas, informacijos pateikimas, pagaliau vadovo pozicija – visa tai kelia įtampą . Tas stumdymas ir nesiskaitymas su žmogumi yra baisus.Palaikau gydytoją !

    Reply
  7. Klaipėdietė

    P. Vaitkau, aš buvau tamstos rinkėja į savivaldybės merus, ir kuo toliau, tuo labiau džiaugiuosi, kad neišrinko jūsų, nors per susitikimus su klaipėdiečiais suokėte labai gražiai. Viskas bus reformuota, sutvarkyta, pasistengsit išvalyti korupciją, nenaikinsit miesto, o puoselėsite jį. O dabar sėdite su Grubliausku, Janušoniu apsikabinę ir postringaujate apie 30-50 metų miesto perspektyvas, kai gyventojams čia ir dabar reikalinga tvarka, sąžinė, padorumas. Nusivyliau, jumis, Vaitkau, ir ne tik aš.

    Reply
    • Buvusi Vaitkaus rinkeja.

      Ta pati pagalvojau. Kita syki reiks atsirinkti kas yra kas.

  8. Anonimas

    Žinau tik vieną dalyką visuomet kai vežama mamą į ligoninę.bijom.kad tik šiandien būtų ne universitetinės budėjimo dieną pradedant priėmimo skyriui ir kardiologiniam toli gražu iki respublikinės ar jūrininkų ligonines

    Reply
    • Didesnis Anonimas

      Kiek girdėjau šią giesmelę kartų, net nežinau. Sienos RKL gražesnės, bet ne gydytojai geresni. Jei kviečiatės greitukę ir važiuojat be reikalo, tai aišku RKL linksmiau. Tačiau, jei rimta liga užpuolė, tai ten nieko gero nebus ir labai gerai, jei, po vizito RKL, dar gyvi pasieksit Universitetinę. Tai tik mano asmenine patirtimi pagrįsta nuomonė, daugiau nieko 😉

  9. Advokatų daugėja

    KUL- kaip kokia paskutinė tvirtovė, kurią ragais nagais gynė ir gina du merai_ Taraškevičius ir Grubliauskas. Užduokite sau klausimus :KODĖL? Kodėl laikomasi Janušonio , vadovaujančio ligoninei nuo 1982m, įdarbinusio ligoninėje savo sūnų, sukūrusios etatą senajam VSC vadui Pilypavičiui? Ar Janušonis vadovas reikalingas merams- esaman ir buvusiam dėl mamyčių, žmonyčių ir pačių pagulėjimo ligoninėse VIP sąlygomis? Ne tik, gal ieškokite finansinės pusės, kodėl tokios apleisto ligoninės vadovas Janušonis nenori eiti senokai užtarnauto poilsio kaip dėstytojauti Universitete. Juk auditorijas galima įkurti savivaldybėse valdomose ligoninėse, žinias perduodant ne tik Lietuvos, bet ir Rusijos, Kazachstano studentams?Dar keistesnė atrodo Arvydo Vaitkaus nuomonė? Jis kaip SAM-o specialistas siūlo galvoti apie ligoninių mieste perspektyvas dešimtmečiais į priekį… Ir nė žodeliu neužsimena apie jokias nenormalią atmosferą KU ligoninėj, keturiasdešimt metų valdantį autokratą vadovą ! Tokiu momentu galvoju, kas būtų pasikeitę, jei meru būtų išrinktas Vaitkus? Dabar manau, kad … gal NIEKAS. Pagarba, pilietiškiems Gydytojams, kuri nesitaiksto su despotizmu ligoninėje. Beje, įvertinkite, kad labiausiai Amžinąjį Vinsą Janušonį gina ligoninės skyriaus vedėja Rasa Dagienė. Taip, ta pati, ji ir hospiso vadovė…

    Reply
    • Klapeda

      100% teisybe, voratinklis susije visi, mafija.

    • Anonimas

      Kažin ar ne laikas baigti tuos sovietinius reliktus – kažkieno protegavimus, merų ir jų poniučių vipines palatas, galimus otkatus, mobingus ir pan. Šlykštu!

  10. Lina

    Palaikau gydytoją Muižį, puikus gydytojas ir specialistas! ,jei ne jis, mano mama garbingo amžiaus ,greičiausiai po šlaunikaulio lūžio būtų nebevaikščiojus, mūsų džiaugsmui ji vaikšto !!I GYDYTOJAS MUIŽYS po operacijos rekomendavo po truputį vaikščioti, kai kitas gydytojas tris mėnesius neleido lipti iš lovos, gali būti,kad po trijų mėnesių būtų ir nebeišlipusi iš lovos. Dėkoju gydytojui Muižiui už puikiai atliktą darbą ! AČIŪ !

    Reply
  11. Anonimas

    Meras sako, laiško neskaičiau , bet gitdėjau… manau meras bailys ir Janušonio padlaižys, daro gėdą miestui

    Reply
    • Jūrate

      Ir dar norėčiau merui pasiūlyti eiti pasluoti miesto – jis gi išrinktas tarnauti žmonėms, koks skirtumas kur tarnauti!!
      Gėda merui, gėda kūl vadovui, gėda visiems palaikantis šią sovietinę nomenklatūrą!

  12. Palaikau Audrių!

    Iš kur jūs ponai ir ponios girdėjot kad Gerb. MUIZIUI nepatinka jo darbas? Nors vienas jo asmeniškai kas nežinot paklauset? Šiaip jis puikus specialistas ir kaip žmogus labai Drąsus! Visi tyli, sėdi siknas sutraukę ir laukia kol kas ką padarys ar pasakys. O Gerb. Daktaras ėmė ir pasakė! Už tai valdžia bando susidoroti kai reikėtų juos pakusinti šiek tiek nes kiek suprantu jie turi kažkokią neliečiamumo teisę.
    Ger. Daktaras Muižys puikus specialistas! Drąsiai rekomenduočiau pažįstamui ar artimui sunegalavus ar atsitikus nelaimei. Niekada neliks abejingu. Visada padės. Tikimės kad šio nuostabaus daktaro iškėlimas į priėmimą tik laiko klausimas nes čia jau tikras Mobingas,siekis susidoroti su jaunu, perspektyviu žmogumi. Norima užklijuoti jam burną, bet tikiu kad Gerb. MUIZYS išliks stiprus iki galo ir kaip nors ištvers šitą mėšlą! Tikim, pasitikim Jumis! Jūs mūsų Didvyris visų tų kurie ir toliau bijo kalbėti.. Turim puikų pavyzdį, kad po prabilimo tiesiog susidorojama. Nustokit lyst visi į siknas ir pagaliau kažką padarykit dėl savo kolegų, dėl savęs.
    Audriau, laikykis! Mes su tavim!! Tu nuostabus daktaras ir žmogus!

    Reply
    • Jolanta

      Palaikau gyd Muizi, esu buvusi, nebijo prisiliesti prir zmogsus ir ji apziūtėti, priesingai negu kai kurie, esu buvusi ir pad Abelki , Zeguni del simusto kelio, jie mane su savo alkūne isstūmė i koridorių, jei cia turima omeny ved Stsniulį, jis net lsiska man amb. Kortelėje patasė

  13. Rūtelė

    Didelė konkurencija tarp gydytojų traum.sk.šiaip kiek teko išgirsti nuomonių ,kad beje geriausias ortopedas iš jaunesnių gyd. Muiżys . Matyt visi tik pas jį ir prašosi būti gydomi. O tai nekas kitiems. O dėl mobingo galiu pasakyti prieš 13 m.teko daug metų atidirbus palikt šią įstaigą dėl spaudimo vos ne kasdien . Vyr.gydytojui absoliučiai neturiu jokių pretenzijų, nebuvo jokio spaudimo . Būdavo ir be jo kas tą spaudimą taikydavo darbo dienai prasidėjus kiekvieną rytą . O ,kodėl mes nėjome pas patį vyr.gydytoją skųstis net negaliu pasakyti, bijojom matyt .

    Reply
  14. Anonimas

    Esmė ne tik šis mobingas, bet tai, jog Klaipėdoje apskritai vyksta keisti dalykai. Kažkokie keisti kriminalai, dar keistesni prioritetai, nesuvokiamas kai kurių senų vadovų protegavimas ir t.t. Išeitis panašu tik viena ir visi ją žino. Tik tyli. Bijo. Provincija. Kur gausi darbą išėstas?

    Reply
  15. Pilietis

    Jeigu KUL vadovybė nesugeba spręsti personalo problemų ir kam ji tada reikalinga?Ir sudarytos komisijos jų neišspręs! Problemas spręsti reikia ne tik biurokratiniais sprendimais, bet ir nuoširdžiu bendravimu ir pagarba dirbantiems žmonėms .

    Reply
  16. Vijolė

    Pasibaigs kantrybė šitam gydytojui ir išeis kitur dirbt.O kiek tokių jau buvo.Nenori KUL turėt gero gydytojo dėka V.Janušonio.Greit beliks vieni šundaktariai.Šaunu kad nebijo prabilt gydytojas kas daros šioje ligoninėje.Dirba giminaitis medikas ten tai oi papasakoja.Nepavydžiu jiems ir užjaučiu.

    Reply
  17. Simona

    Darbo kodekso straipsnio pavadinimą reikia keisti- ne darbo butinybė ,o mobingas. Dėl darbo butinybės darbdavys gali perkelti darbuotoją laikinai į kitą darbo vietą- taip kalba darbo kodeksas. Pasirodo tai galima traktuoti kaip mobingą.

    Reply
    • Nota bene

      Kaip traktuoti tai, jog priėmimo skyriaus gydytoją (turinti didelę patirtį ir stažą dirbant priėmimo skyriuje) perkelia į traumatologijos skyrių, o gyd. A. Muižį atkelia į priėmimo skyrių?

    • Pacientė

      Kokiu būdu tai padaroma priklauso . Viską galima padaryti žmogiškai ir tikrai neprieštarautų jei nebūtų tam priežastis

    • Marija

      Miela ponia, sutinku,kad gali būti”laikinai”,bet turi būti tinkamai sutvarkyti dokumentai, darbo sutartis ir t.t, ekstremaliomis sąlygomis tai suprantama, bet privaloma tinkamai įforminti,ypač nurodant ,kokiam laikui ! Kitu atveju,tai specialisto pazeminimas darbo pareigose ! Kokiu pagrindu ? Ekstremali situacija lyg ir praėjo !
      Ligoninėje vyrauja nenormali vidinė aplinka, jei vyr,gyd, negali padaryti ryžtingų sprendimų arba dėl per „dideles”patirties nebemato išeities,tai jau turėtų pats garbingai palikti šį postą.Kitaip ši ligoninė jau dabar nebeturi populiarumo arba įstaiga,į kurią nenorėtum pakliūti ir bėdos vedamas…Audriau,laikykis!Esi žinomas,kaip sąžiningas,doras,profesionalus darbuotojas!

      Audriau,laikykis,eini teisingu keliu,

  18. Nota bene

    Nepatinka darbas? Kurioj vietoj žmogus teigia, kad jis nemėgsta operuot? Negydo ligonių?
    Kiek teko susidurt su gerb. gydytojų jis ne tik savo darbą išmanantis ir rankas turintis specialistas, bet kaip žmogus, prašančiam visada padės, reta tokių.
    Patys pamąstykit priėmimo skyriaus gydytoją, kuris dirba apie 6-7 metus, žino visą priėmimo specifiką, pandemijos metu, perkelia į traumatologijos skyrių, ir vietoj jo atkelia gerb. gydytoją, kuris visą darbo ligoninėje laiką pradirbo traumatologijos skyriui. Tiesa buvo priverstiniai budėjimai priėmimo skyriui ir anksčiau, tačiau grupei žmonių nemokėjo už juos (traumatologams, angiochirurgui, krūtinės chirurgui), o kitai grupei mokėjo kaip papildomas valandas (chirurgams). Tai gal ir mobingas. Dėl ko taip vykdavo, nesugebėjo vedėjas užtart ir pakovot už kolektyvą, tiesiog žino, kad ši žmonių grupė dirbanti ir sugebės tą darbą padaryt?
    Dirbant priėmime ligonių profilis labai platus, neapima vien traumatologinius pacientus, sprendi visas iškilusias problemas, ne vien medicinines, tuo pačiu saugotis turi, yra agresyvių pacientų dalis, apsauga atvažiuoja per 10-20 min., policija per val. Nėra registratūros, konsultuojant ligonį į kabinetą išsiveržia dar dešimt ligonių klausdami kur eit, sesutė dirba kaip registratorė, nebespėja padėt gydytojui, atlikti įvairias manipuliacijas. Kyla pagrįstas žmonių nepasitenkinimas, išsiliejama ant personalo. Tai uždaras ratas, personalas tampa nejautrus. Be to priėmimas yra ligoninės veidas, administracija nesugeba to suprast. Priėmimo pavyzdžių toli ieškot nereikia, visi yra tam pačiam mieste. KUL III lygio ligoninė.
    Prieš smerkdami gerb. gyd. Muižį, supraskit problemą, tai ne asmeninė problema, tai ligoninės problema, administracinės sistemos problema, ji labai gyli ir sena, jei ne toks kaip jis, gal viskas būtų baigesi kaip Bergame. Ačiū Jums už drąsą.

    Reply
  19. Petras Vietinis

    Aišku Grubliauskui viskas labai keista kas sisiėje su miesto problemom.O gal ponas dūda norėtum padirbėt Darbėnų meru? Na pagal birželio grafiką. Jau užkniso tavo įstumta dūra visur ir visada. O gyd. Audriau jūs nenusiminkite. Patys geriausi chirurgai KUL dirba priėmime,nes nėra vietos jiems skyriuose ir operacinėse. Ten vedėjai ir visi kiti pensininkai subinlaižiai karšinas. Karšinas ir vyr gydytojas savo poste. Senatvinė demencija akivaizdi ant visos Lietuvos. Kažin kam ir kiek reikėjo pakišt kad galėtum taip super karšintis ir dar taraškevičiu giminės ir kitų spuogų artimuosius po porą metų skyriuose karšint.

    Reply
  20. Visiems

    NEGALIMA kaltinti ir zeminti mobingo AUKOS! BUTINA bausti MOBERI, ypac, jei jis dar ir darbavys! Zmones keicia ne darba (specialybe, profesija), bet toksine darbine atmosfera!
    Atsakymas specialistams-tik Ivanas Vasiljicius keite profesija!

    Reply
  21. Anonimas

    O kodel KUL komentaro nera? Neobjektyvu, nes pateikiama tik subjektyvi vienos puses nuomone. Visiskai neaisku ar pazeidziama darbo sutartis ar ne.

    Reply
  22. Xcx

    Kad vyksta kul mobingas tai faktas tik zmones tyli bijo, ypac is pavaduotojos slaugai su pagalbiniu personalu inai is vis nesiskaito, daktaras teisingai sako mobingas vyksta susidorojimas ir nereikia cia sventaisiais apsimesti kad tokiu metu ir t.t. sssr sugriuvo vyriausias ne jau anegdotu tapo.

    Reply
    • To: Xcx

      Siulyčiau galvą gydytis, bet matosi, kad jau per vėlu!

    • To-to

      Pati galva persisviesk, mobinguotoja. Va tokie taip ir elgiasi, slykstus padarai.

  23. artiomas

    Vyr. gydytojo komanda garsi patyčių naudojime. Brangieji, ne tipeliai, bet savo teises žinantys piliečiai.

    Reply
    • Anonimas

      O pacientu teises lygiai taip pat zino?

    • artiomui

      Nelabai supranti situacijos. Situacija paprasta – pats puola, pats šaukia, kad jį puola!

  24. Anonimas

    Nu tikrai jau atsibodo. Tokiu tipeliu visur buna.

    Reply
  25. Kamara

    Oho, koks komentaras. Nepatinka, kaip dirbama KUL, eik lauk iš ligoninės, keisk profilį. O kodėl vyr, gydytojas, kuris nesugeba perskaityti Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministro 2020 m. kovo 4 d. įsakymą Nr.V-281 neina lauk? Kokią poziciją užima meras? Nežinuko. Kokią poziciją užima Vaitkus? Mato tik perspektyvą 30 metų ar 50 metų į priekį. Grubliauskui, Vaitkui šiandiena neegzistuoja.

    Reply
    • MD

      Siūlau žmogui keisti ne profilį, siūlau keisti specializaciją, o čia jau visai kiti dalykai! Esmė ta, kad man panašu, jog Muižiui nepatinka ne tai, kaip dirbama KUL, o apskritai ortopedija-traumatologija. Tik neaišku ar jis tą pats supranta. O kai tai suprasti ” O kodėl vyr, gydytojas, kuris nesugeba perskaityti Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministro 2020 m. kovo 4 d. įsakymą Nr.V-281 neina lauk?”, matyt, tik tu pats supranti…
      Siūlau mažiau tuščių kalbų kalbėti, jei nesupranti apie ką šneki.

    • Kamara

      Atseit klaipėdiečiai nesusigaudote, o mes pasivadinę MD jus paauklėsime dėl žodžio profilis. Prieš auklėjant reikėjo pažiūrėti šio žodžio reikšmę, viena iš jų yra tokia, kad tai profesijos arba specialybės, ūkio mokymo įstaigos arba kt. objekto esminių bruožų visuma. Ar KUL vadovas nereikalauja keisti esminius specialybės bruožus?
      Iš dar niekas neleidžia KUL vadovui pasinaudoti Ministro įsakymu dėl sveikatos priežiūros specialistų ir kito ASPĮ personalo komandos ir pamainos, kurios tarpusavyje nekontaktuoja, sudarymo ir smogti nemėgstamam gydytojui.

    • MD

      Nelabai pats nutuoki ką rašai ir kitus kažko mokyt bandai. Muižiui niekas neliepia keisti profilio, jis ir pagal liceciją to profilio keisti negali. Didelės ligoninės priėmimo skyriuje paprastai be terapeuto dirba chirurgas, ortopedas traumatologos, LOR gydytojas. Taigi priėmimo skyriui jis ir dirbs ortopedu traumatologu. Tai, kurioje vietoj, gerbiamas visažini, čia matai profilio keitimą? Matyt tik pats žinai.

  26. MD

    Atvirai kalbant, užkniso tas Audrius Muižys JUODAI! O užkniso todėl, kad savo asmenines problemas bando spręsti kažkokiais iškreiptais būdais, t. y. be paliovos pilnat purvą ant savo darbovietės. O kokios tos Muižio problemas galiu tik spelioti. Bet apie situaciją ortopedijoje-traumatologijoje galiu trumpai paaiškinti:
    Lietuvoje ortopedų-traumatologų yra priruošta ženkliai per daug, nauji vis dar tokiais pat tempais ruošiami iki šiol. Vyrai stoja (baigę medicinos sujungtinį balakalaurą-magistrą), nes į kitas specializacijas, kur operuojamas, įstot balų trūksta, o operuot, juk baisiai vyriška. Vilniaus ir Kauno klinikos tiek daug priima, nes reikia daug “rankų”. Pati profesūra juk visko neišoperuos. Tai gi rezidentūros laiku viskas linksma ir nerūpestinga, o kas po to? Po to reikia ieškotis darbo. O to darbo ortopedui-traumatologui rasti nėra lengva. Jau dabar skyriui keli gydytojai naudojasi tuo pačiu stalu, o planinės operacijos vyksta iki išnaktų, nes operacinės juk ne guminės. Konkurencija tarp pačių traumatologų nežmoniška, o darbas ne iš lengvųjų.
    Tai gi mielas mano, Muižį, jei skaitai, mano pasiūlimas tau: nebegali dirbtip – keisk specializaciją! Stok į antrą rezidentūrą, kokios šeimos medicinos, ir nebereikės kažkokių dirbtinių karų su ligoninės administracijomis daryt.
    Tiesa, dar kiek žinau, KUL ne pirma įstaiga, kurioje buvai nepatenkintas… klysti, jei galvoji, kad prie kitos ligoninės “valdžios” tapsi patenekintas ir laimingas!

    Reply
    • Nota bene

      Darbovietėj dėl administracijos kaltės išplito virusas, užsikrėtė personalas, pacientai. Ar normalu epidemijos metu nuo gydytojų ir kito personalo slėpti informaciją apie COVID atvejus ir rinkti epidemiologinę anamnezę iš spaudos? Pasiskaitykite vieną žinomą komisijos išvadą, kokius duomenis ligoninė pateikė apie užsikrėtusį personalą ir kokią realią situaciją rado komisija. Žmonės nežinodami, nesisaugo. O dovanėlę išnešioja toliau.
      Apie ortopediją – traumatologiją galiu pasakyt vieną, kad prieš kokius 10 metų, gal 11 – buvo naikinama vienerių metų internatūra, tiesiog ji buvo ikomponuota į 6 metų medicinos studijas, į rezidentūrą priimta masė žmonių, praktiškai visi baigė ir darbus gavo, rinka suprantama išsikraipė, bet tie kurie mokėjo dirbt ir bendraut su pacientais, jie darbus turi ir operuoja. Po šitokio didelio kurso, visais kitais metais rezidentų skaičius ženkliai sumažėjo.
      Jeigu kalbat konkrečiai apie KUL traumatologijos skyrių ir užimamas vietas, jame yra 3 pensijinio amžiaus gydytojai, įskaitant vedėją bei gydytojas, kuris tik popieriuose dirba šiame skyriuje, o iš tikrųjų operuoja dienos stacionare. Visa budėjimų našta tenka 5 gydytojams iš traumatologijos skyriaus (tarp jų ir gerb. gydytojui Muižiui) ir 2 iš priėmimo skyriaus. Beje dažnai šie gydytojai planinius ligonius operuoja laisvalaikiu. O dėl ko planinės operacijos trunka iki iš naktų, apie tai galima prirašyti ir nemankų pastabų ir istorijų (viena iš paskutiniųjų drėlių klausimas, kai beveik visos sugedo, o naujų jau kokia pusę metų nesugebėjo nupirkt, tiesa robotą išsinuomot turim pinigų). Bet netgi ir tokiomis sąlygomis operacijų padaroma ~1400-1500 vien tik traumatologijos skyriuje.
      Manau tai ne asmeninė gydytojo problema, o beprecedentinis atvejis, paliečiantis ir parodantis tikrą ligoninės situaciją.

    • Pasibaisejau

      Kaip paprastai ir tiesmukiskai pakomentuota. Nejaugi tikrai pas zmones neliko uzuojautos kitam? Kad KUL vyksta negeri dalykai,zino daug zmoniu. Bardakas ir isnaudojimas. Atskira respublika su Janusoniu priekyje. Darbuotojai kaip vergai,vargsta ne labai zmogiskom salygom. Todel ir nesiskundzia,nes visada atsiranda toks komentatorius kuris apkaltina juos nomoksiskumu ir pasiulo pakeisti darba. Bjauru.

    • KOSTIA

      Nebekliedėkit. Žmogus skelbia tiesą, nes neturi ką prarast, o baimės jausmas senai numalšintas. Mobingas KUL konkretus administracijos grandyse, panašiai kaip pas beždžiones – HIERARCHIJA.
      O savo išvedžiojimus apie darbą traumatologije pasilik sau, nes neturi žalio supratimo.

    • Zosė

      Kiek trolių ir troliukų sušoko staugt. Siaubas! Žmogus teisingai pasakė, jei nepatinka darbas, tai keisk specialybę.

    • T.D.

      Visiskai sutinku.Nieko.nepasizymejes gydytojas,visiska vidutinybe,bando isgarseti savo pareiskimu deka,kurie s.m.niekam nereikalingi,nebent zyniaslklaidai,kad sukelti sensacija.Normali ligonine,atsidave darbuotojai,kuriem dabar visiskai nereikalingi jokie pervrersmai.Yra mase puikiu traumatologu KUL,o apie toki Muizi,ar Meizi ,net neteko gyrdeti.Gi pats gyna pacientu interesus,tai prijemimo skyrius tai pati nuostabiausia vieta parodyti ka sugebi.,jolab,kad visada vyksta rotacija ir ne tokios vidutinybes dirba prijemimo skyriuje.

    • To-T.D

      Rotacija, sioje ligonineje tokio zodzio nera, sedi pencininkai n metu iki mirties, pradedant vadovu, jo pavaduotoju ju ten daug ir t.t.

    • Wolf

      Kaip tai per daug? Nu reikia Telšiams vieno, turit ką pasiūlyti?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This