Rašinėja, kai galėtų susitikti ir viską išsiaiškinti. Kas?

Mums rašo

Ruslanas Schneiderat
2020-05-08

Komentarų: 16

Mums, gyventojams, yra labai svarbi aplinka. Deja, Klaipėdos bendruomenių asociacijos (KBA) vadovas Renaldas Kulikauskas ir mes, Vitės bendruomenės vadovai, daiktus ar žmones vertiname skirtingai. Kodėl?

R. Kulikauskas „Atviroje Klaipėdoje“ straipsnyje „ Spjauna ant įstatymų ir teršia ant mūsų galvų. Kas?“ išdėsto savo viziją. Ar ji yra teisinga? Ar tik savo išmąstymus pritempia prie filosofinių išvedžiojimų?

Renaldui Kulikauskui labai norėjosi įprasminti filosofinį teiginį „papirkinėjimas“, tad Vitės bendruomenėje neapsilankė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Dalis Vitės bendruomenės yra tos nuomonės, kad karavanas eina – šunys loja.

Vitės bendruomenė susitelkusi, sprendžia problemas ir nesižvalgo į kliauzų rašinėtojus. Kita bendruomenės dalis yra kitos nuomonės, jei neatsakysime, tai liks tik KBA vadovo vienintelė nuomonė.

Savo straipsnyje R. Kulikauskas mato tik vieną priešą – KLASCO. Jam priskiria tris mirtinas nuodėmes. Aprašysime tik vieną, nes ji liečia mūsų bendruomenę. Tai – papirkinėjimas.

Aprašydamas šią nuodėmę panaudojo bevardžio miestiečio pasakojimą, atseit, Vitės bendruomenės atstovas liaupsina KLASCO. Miestietis taip kalbėti gali, nes nežino, kokia yra tvarka gavus finansavimą.

Klaipėdos miesto bendruomenės jau trejus metus gauna pinigus iš Lietuvos Respublikos socialinių reikalų ir darbo ministerijos. Viena, galimai labai svarbi sąlyga, yra finansuotojo viešinimas. Privaloma nurodyti straipsnių kiekį, o atsiskaitant pridėti nuotraukas ar kopijas.

O dabar apie autobusiuką. Niekas niekam nedovanojo, pirktas iš projektinių pinigų ir tai buvo kolektyvinis sprendimas, o ne vieno žmogaus. Tiesa, ne autobusiuką, bet mašinos priekabą įsigijo Melnragės bendruomenė iš ministerijos pinigų. Todėl, jei reiks „įkąsti“ Melnragės bendruomenei, tai prisiminsime priekabą, kurią galimai norėjo turėti projekto vykdytojas.

O kodėl taip negalima bus rašinėti? Galima, nes taip daro R. Kulikauskas. Jis rašo „kad KLASCO mikroautobusą tuometiniam bendruomenės vadui įtaisė 2018 metais.“ arba „Va, nuo tada tuo pusiau nauju mikroautobusiuku dabar jau buvęs bendruomenės vadas ir važinėja. Norėčiau netikėti, nemačiau, bet jei miestiečio istorija teisinga, kas tai?“

Autobusiuko nėra ir niekas šiuo metu iš Vitės bendruomenės nesivažinėja. Štai ką būtų išgirdęs R. Kulikauskas, jei būtų ne tik klaipėdiečio išklausęs, bet ir susitikęs su Vitės bendruomenės valdyba. R. Kulikauskui labai norėjosi įprasminti filosofinį teiginį „papirkinėjimas“, tad Vitės bendruomenėje neapsilankė.

Kodėl R. Kulikauskas tik KLASCO mato? Kodėl tyli, kad vėl ruošiasi tiesti kelią per Vitės bendruomenės teritoriją?

Maksimali uosto plėtra yra numatyta su uostu Melnragėje. Vieno kelio – Šiaurės prospekto – neužteks, būtinai į Melnragę turi būti nutiestas papildomas keturių juostų kelias, kuris dar labiau užterš aplinką.

Benzpirenas (vienas iš keliolikos automobilio išmetamų policiklinių angliavandenilių) yra viena toksiškiausių medžiagų. Lietuvos Fizikos instituto duomenimis, benzpireno koncentracijos Lietuvoje prie intensyvaus eismo magistralių viršija didžiausias leistinas koncentracijas 15-20 kartų. Benzpirenas sukelia ir skatina piktybinius plaučių ir gerklės auglius.

Negalima tylėti ir dėl Klaipėdoje futbolo stadiono, kuris yra Sportininkų gatvėje. Jį norima sunaikinti. Ką siūlo? Apsodinti medžiais, padaryti žalią buferinę zoną. Ne, nori įrengti uostui sandėliavimo vietą.

Savivaldybė savo įmonę, kuri gamina vaistus, nori padaryti akcine bendrove ir parduoti. Kodėl meras taip trumpai laikėsi žodžio, kad išsaugos vaistinę, kuri yra labai reikalinga miestiečiams? 2018 m. rinkimai į Savivaldybes. Ateina nauji Tarybos nariai ir vienas iš naujai atėjusių prekiauja vaistais, galimai nusitaikė į Sportininkų vaistinę. Kodėl neaiškių verslininkų planams turi būti paaukota klaipėdiečių gerovė?

Geležinkelio garso apsaugos sienelės, naftos smarvė yra taip pat Vitės bendruomenės problemos.

Kas dirba ant to ir pamazgas pila, ar ne?

Autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos pozicija.

16 Comments

  1. Tik kodėl

    Turime padėkoti Renaldui Kulikauskui ne tik už ilgus ir išsamius straipsnius, bet ir už sunkų darbą – išnarplioti savivaldybės projketų finansinius išaugimus. Kam tuomet reikia vaidinti, kad perkamas pigiausias projektuotojas, rangovas? O jei Vitės bendruomenė nenori eiti drauge su Renaldo atstovaujama KBA, tai jų pasirinkimas, kaip ir Melnragės bendruomenės pasirinkimas. Kiekvienas turime teisę rinktis. Tik kodėl reikia išsižadėti to, kas ir taip akivaizdu, Ruslanai?

    Reply
  2. TRAUKŪNAS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj, „REGATOS” vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį….

    Reply
  3. Birute

    Manau, kad geriausiai viso mūsų rajono bėdas įvardija Alina Andronova su KIDE. Ir realiai ir profesionaliai ieško būdų kaip atkreipti į tą visokeriopa taršą valstybės atstovų dėmesį. Ir jau yra rezultatų, nes priimtos taršos įstatymų pataisos. O ginti ta klasco gali tik labai įtakotas žmogus

    Reply
  4. Kiek galima

    Rajone yra tiek problemų, kurios kiek įstatymai leidžia ir galimybės leidžia, yra sprendžiamos. ,, Užkibo” ant dulkių,o kodèl ,, kita Vitès bendruomenės pusė” neužuodžia nei naftos smarvės, nei geležinkelio triukšmo, nei daugybę metų buvusių ,, tamsių kiemų”. Kodèl taip aktyviai važiuodama grupė pas ministrus, kelią vieną klausimą – dulkės uosto, o visa kita rajono tarša netrugdo? Kam reikia draskytis, kaltinti nesamais dalykais, jeigu žmogus nėra bandęs eiti ,, vienu keliu” rūpimais dalykais rajono, nesprendęs nė vieno klausimo dèl rajono problemų. Susitikimuose gal porą kartų ir matytas, bet bendruomenės veikloje jokiais darbais neprisidėjęs. Nesupratantu žmogaus veiklos ,, Vitès bendruomenės gyvenime”. Gal yra Vitės bendruomenè Nr.2?

    Reply
    • Vites bendruomenė nr.2

      Taip yra vites bendruomenė nr. 2

  5. Kamara

    Kiek reikia degraduoti komentatoriui Pamąstymui, kad norėdamas įgelti autoriui apkaltina intelekto nebuvimu, prastu tekstu. Išsityčiojęs, ima mokyti, kad nerašytų. Tokie įžeidimai pilasi tik tada, kai tekstas yra labai geras, ar ne, Pamąstyme.

    Reply
  6. Pamąstymui

    Rašytojui- rinkimai buvo 2019 metais, tekstas labai padrikas, teisinimasis ir kaltinimai. Visas rašinys parodo rašytojo intelektą, kurio neturi. Patarimas – jei gali nerašyti, tai geriau nerašyk.

    Reply
  7. Vitės gyventoja

    Stiprybės Renaldai, ir ačiū tau kad stengėsi dėl vites gyventojų.

    Reply
    • Vitės gyventoja

      Noriu patikslinti: čia yra skirta Renaldui Kulikauskui AČIŪ

  8. artiomas

    Tik pletkininkams atrodo, išėjo Vitės bendruomenės pirmininkas, atstatė stambią krūtinę ir visi teršėjai išsilakstė. Atseit, neišėjo, tai toliau teršia. O ką jūsų, pletkų rinkėjų, krūtines siauresnes, išeikite, įveikite, Kas trukdo?

    Reply
  9. Jūratė

    Jei nei vienas nei tyras, nei pukuotas, tai Renaldui nereikėjo užsidėti teisuolio kaukę, o kitą bendruomenės narį numaliavoti velniu.

    Reply
  10. XXX

    Tai ką Ruslanas Schneiderat ir vėl KLASCO tave nupirko! Visa vites bendruomenė žino kad esi KLASCO klapciukas nupirktas! Žmonės geležies rūdos dulkėse turi gyventi o tu Klasco už tai padėkas teiki! Ačiū Renaldui Kulikauskui, stiprybės!

    Reply
  11. laikykitės, Renaldai,

    Jus palaiko dauguma klaipėdiečių, o į tokius straipsnelius nekreipkite dėmesio.

    Reply
    • ezys

      Su visa pagarba Renaldui, dauguma klaipedieciu net nezino, kad jis egzistuoja 😉

  12. Ne į temą

    Kulikausko tekstų jau neskaitau …Ilgi , nuobodūs su išvedžiojimais , o dar pasirodo ir tiesa ” kažkur šalia ” ?

    Reply
  13. sportininkė

    Išlindo ir vėl… Nei vienas jūs nei tyras nei pūkuotas. O šio rašytojui geriau tylėti tik, nes ir vėl akivaizdu – užsakyta tos dulkintojos ir kenkėjos

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dviratininkų nesudomino atnaujinamo dviračių tako pristatymas

„Atvira Klaipėda” ne kartą rašė apie Klaipėdos miesto savivaldybės planus sutvarkyti ties Herkaus Manto gatvėje esančiu viaduku vedantį nesaugų dviračių ...
2023-11-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This