Eismo pokyčiai Tauralaukyje – nuo trečiadienio

Transportas

Nuo gegužės 27 d. iki birželio 30-osios Tauralaukyje, kai remontui bus uždaromos Klaipėdos ir Pajūrio gatvių atkarpos, teks važiuoti aplinkeliais.

Eismas bus nukreipiamas apylankos ženklais šalutinėmis kvartalo gatvėmis: Skroblų, Kadagių, Klaipėdos ir Lazdyno gatvėmis (į vieną pusę ir į kitą).

Rangovas – AB „Eurovia Lietuva” – įsipareigoja statybos metu eismo ribojimų ruože užtikrinti gyventojų ir aptarnaujančio transporto patekimą prie įstaigų, parduotuvių ir gyvenamųjų namų.

Uždarius gatvių atkarpas numatyta vykdyti kelio ir aplinkinių teritorijų lietaus surinkimo kolektoriaus statybos įrengimo darbus.

Kaip nuo gegužės 27 d. bus organizuojamas viešojo transporto eismas galima paskaityti čia. 

Iš viso bus rekonstruota beveik pusantro kilometro ilgio kelio atkarpa. Atkarpoje nuo Palangos plento iki Klaipėdos g. ir Pajūrio g. sankirtos (vadinamojo „trikampio“ netoli buvusio dvaro pastato), kurią numatoma transformuoti į žiedinę sankryžą, bus nutiestas keturių eismo juostų kelias su nauja danga. Nuo esamos sankryžos Klaipėdos gatvės link jis susiaurės iki dviejų eismo juostų.

Prie naujos gatvės bus įrengti pėsčiųjų, dviratininkų takai, apšvietimas, 8-ios įvažos autobusų stotelėms. Rekonstruojant gatvę numatoma įrengti 4 šviesoforo sankryžas, jose bus įrengtos papildomos eismo juostos posūkiui į kairę. Šio projekto metu numatyta suremontuoti ir kai kurias aplinkines gatves.

„Eurovia Lietuva” 5,317 mln. eurų vertės darbus planuoja pabaigti iki kitų metų vasaros.

11 Comments

  1. seklys morka

    Žurnalistai turėtų pasidomėti, ar Tauralaukyje kartais negyvena kokie nors miesto tarybos nariai, savivaldybės administracijos vadovaujantys asmenys, ar neturi ten nekilnojamo turto koks nors seimo ar vyriausybės narys – jei taip tai tuoj pat paskelbti apie neregėtos korupcijos atvejį ir įvardyti asmenis, kuriems už miesto pinigus yra remontuojama ši gatvė!!!

    Reply
    • Klp

      Koks skirtumas ar ten kas iš valdžios gyvena? Gatvė buvo tragiškos būklės? Buvo. Ar gatvė yra viena iš pagrindinių šiaurinės miesto dalies gatvių? Yra. Tegul mažiau vaidenasi tau korupcija.

    • Stasys

      Nenusišnekėk. Gyveni kur nors Simonaitytėje, kur keliai asvaltuoti tau iki buto. Atvažiuok pažiūrėkį Tauralaukį, kokios būklės keliai, kiek žvyrkelių miesto teritorijoje. Gėda Klaipėdai. Seniai turėjo sutvarkyti gatves, bet Velykienė su Budinu tik pažadais maitino.

  2. Stogas

    Galu gale visus šiukšlynų meras ims tvarkyti. Nuostabu! Tauralaukio tikrai buvo pamirštas. Centrinė gatve baisi! Duobės vienos. Reikia labai Tauralauki grąžinti, nes miesto teritorija. Ačiū merui! Jis stengiasi klaipeda paversti patrauklių miestų turistams.

    Reply
    • Grubliausko fanui

      Dar į užpakalį merui pabučiuokit. Ne Grubliauskas asfaltuoja. Jis tik kalbėti daug ir apie nieką kalba. Turėjo daug laiko iš miesto saldainį padaryt. O dabar – tik piaro burbulas.

    • Geras

      O taip- ” šiukšlynų meras”!!!!???

  3. G

    Na Eurovia-lauk svečiu !!

    Reply
  4. Ev

    Stop!!! Vaikeliai, pas mane nurodyta tik 3,5 T svorio transportas, kad ženklus pakeisit-tai nieko nelemia. Aš iš Skroblu gatves.

    Reply
  5. Birutė Jurkienė

    Prieš keletą metų Klaipėdos gatvės gyventojai po ilgų kovų, gavom oficialius raštus, apie konkrečių gatvių atkarpų asfaltavimo grafikus. Oficialiuose valdininkų pasirašytuose planuose buvo nurodyta, kad Klaipėdos gatvės atkarpa nuo Virkučių iki Vėjo gatvės bus išasfaltuota 2019 metais. Dabar 2020, ir jokios kalbos apie tai nebėra. Tai ko verti valdininkų išsiuntinėti raštai? Taigi , gyvenam daugiau nei 20 metų, o taip ir liko pažadais. Matyt dėl to, kad gatvėj negyvena joks svarbus asmuo. Vienas svarbesnis buvo, tai iki to namo prieš kelis metus išasfaltavo, o kiti… užaugo vaikai, užaugs ir anūkai. Atsiranda vis svarbesnių žmogelių, kuriems reikia pagerinti sąlygas. Nieko naujo.

    Reply
    • Anonimas

      Visiška tiesa. Mus jau 20 metų maitina pažadais. Politikė savo dukrai praasfaltavo kelią ir gana. Šunys palojo, karavanas nuėjo. Šiuo metu pasirašyta sutartis su ,,Plungės lagūna” dėl lietaus nuotekų sistemų įrengimo, gatvių asfaltavimo. Darbai turėjo prasidėti gegužės mėnesį, niekas nevyksta. Virkučių gatve laksto sunkiasvoriai ir naujų statybų, gatvės dulka, valdininkams nerūpi. Niekaip neišeina pastumti tos biurokratinės savivaldybės mašinos. Kiek skundėsi gyventojai. .. Išasfaltavo pirmiausia naujesnę Tauralaukio pusę, nes ten mat gyveno svarbių asmenų vaikai.

  6. Romas

    1.5 km ilgio atkarpoje 4 šviesoforais reguliuojamos sąnkryžos?! Gal kur šviesoforų išpardavimas buvo…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This