Anglijoje – liūdnai pagarsėjusio klaipėdiečio apraiškos

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Jungtinėje Karalystėje už vertingų automobilių vagystes nuteistas asmuo, stebėtinai panašus į buvusį Klaipėdos policijos pareigūną, už tokius pačius darbus baustą ir gimtajame mieste. Arba tai tas pats asmuo, senus įpročius pridengiantis pakeista pavarde.

Cambridgeshire Constebulary nuotr. Nuteistas vyras, pristatomas Valdu Raudžiu, tačiau labai panašus į Valdą Zavjalovą.

Kembridžširo grafystės policija gegužės 12-ąją visuomenę informavo apie nuosprendžius dviem mašinvagiams iš Lietuvos: jie skirtingose Anglijos vietose praėjusių metų birželio spalio mėnesiais nuvarė 10 automobilių, kurių bendra vertė – apie 226 tūkst. eurų (200 tūkst. svarų sterlingų). 

Visos transporto priemonės  „Nissan Qashqai“, „Volvo XC60“, trys „Kia Sportage“, „Land Rover Discovery“, „Hyundai Tucson“,  dvi „Nissan Juke“ ir „Ford Mondeo Vignale“ – buvo atrakinamos modernia berakte sistema. 

Šešis automobilius spėta surasti. 

Pradėjus šių nusikaltimų tyrimą pėdsakai atvedė į emigrantų iš Lietuvo tankiai apgyvendintą Peterboro miestą.

Jame šių metų kovą sulaikytas 43 metų Valdas Raudis, vyro bute aptikti 11 655 svarų sterlingų grynaisiais bei narkotinės medžiagos kanapių, kurios vėliau įvertintos daugiau nei 12 tūkst. £. Jis pripažintas kaltu dėl bendrininkavimo vagiant automobilius, draudžiamų daiktų laikymo ir kanapių gamybos.

Cambridgeshire Constebulary nuotr. Nuteistas vyras, pristatomas Valdu Raudžiu.

Už tai jam skirta 3 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, o bendrininkui Pauliui Purui – 2 m. ir 4 mėn. kalėjimo.

Gegužės 12-ąją Kembridžo Karūnos teisme paskelbtame nuosprendyje pažymima, jog Valdas Raudis anksčiau už automobilių vagystes baustas Lietuvoje ir Vokietijoje, visuomenei skirtoje informacijoje pateikta ir nuteistojo nuotrauka.

Joje – kaip iš akies trauktas Valdas Zavjalovas (gim. 1976 m.), liūdnai pagarsėjęs Klaipėdos policijos automobilių vagysčių tyrėjas. Jis 2005 metais su savo kolega iš autotransporto priemonių vagysčių skyriaus uostamiestyje nuteistas už tai, kad pavogė vienam verslininkui priklausantį automobilį ir iš šeimininko reikalavo išpirkos.

2011 metais buvęs pareigūnas įkliuvo kartu su organizuotos gaujos nariais, grobusiais prabangius automobilius Klaipėdos apskrityje ir Vokietijoje. 

Šios biografijos detalės taip pat sutampa su Anglijos policijos pranešime aprašomu vyru. 

Todėl gali būti, kad tai – tas pats asmuo, o jeigu taip yra, tai Valdas Zavjalovas pakeitė pavardę, tačiau įpročių – ne. 

4 Comments

  1. Palmira

    Kiek sitas gaidys bylu suklastuojo!!!..Ir nieko tokio..sedejo zmones…o ka teisejai???Negriauze sazine?!…Zinojo,kad visos bylos suklastuotos…ir visties sodino nekaltus zmones!!!..Ir ne vienas teisejas nesedi uz tai….

    Reply
  2. Tadas

    Tai,kad pati policija…beveik VISA -ZAVJALOVAI!!!Vien vagys,plesykai…kiek Imuniteto tarnyba,STT turi darbo…O ju pilna vis!..ir niekas nesikeicia,nes JIE save laiko nebaudziamais!!!..

    Reply
  3. Bosas

    Na grynai ZALUPA

    Reply
  4. Fui

    Lietuvaičiai jau niekuo nestebina! Visokių tokiu zavjalovu pilna Lietuva, žaidžia policija su jais. Senai reikėjo sukišti juos į cype ir būtų ramybė!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Universiteto ligoninei talkina tarptautinis ekspertas

Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL) ieško sprendimų, kaip trumpinti eiles ne tik gydytojų konsultacijoms, bet ir operacijoms. Siekdama maksimaliai išnaudoti operacines ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Mums rašo

Studentą iš Kanados nustebino kai kurie Lietuvos politikų veiksmai

Šią temą, kaip man dažniausiai būna, padiktavo pats Jo Didenybė Gyvenimas…Ech, dabar turėčiau rašyti aukštomis frazėmis apie gyvenimo vingius. Bet ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This