Senamiesčio garažų istorija: derybų jau nebebus

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė neatsisako ketinimų rekonstruoti Pylimo gatvę, ją pratęsiant, todėl pasiryžo visuomenės poreikiams paimti Didžiojoje Vandens g. 28B esančią žemę, o sykiu – priverstinai išpirkti šiame sklype esančius sandėliukus ir garažus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Finansų ir ekonomikos komitete duotas palaiminimas pradėti žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūrą, bet tam dar turi pritarti ir miesto taryba.

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vyriausioji specialistė Alma Truncienė komiteto nariams aiškino, jog teritorijos tarp Tiltų, Turgaus, Pylimo ir Kūlių Vartų gatvių detaliojo plane, patvirtintame dar 2007 metais, yra numatyta rekonstruoti (pratęsti) Pylimo gatvę, taip atstatant istorinę jos trajektoriją. Gatvėje numatyta įrengti trumpalaikio automobilių sustojimo vietas.

„Įgyvendinti šį tikslą trukdo Didžiojoje Vandens g. 28B esantys garažai, statyti 1961 metais. Iš viso tame sklype yra 15 garažų. Turto skyrius neskelbiamų derybų būdu su aštuonių garažų savininkais susitarė dėl pardavimo, o septynių garažų savininkai nesutiko su atliktu turto vertinimu, jie nesutinka už tokią sumą parduoti savo turto. Todėl ir paruošėme tarybos sprendimo projektą pradėti žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūrą. Ji gali būti pradėta tenkinant viešąjį interesą, o jis yra gatvės rekonstrukcija“, – tvirtino A. Truncienė.

Pradėt tokią procedūrą reiškia, jog miesto taryba turi Klaipėdos savivaldybės administracijai leisti pateikti Nacionalinei žemės tarnybai prašymą paimti visuomenės poreikiams žemę, esančią prie pastato Didžioji Vandens g. 28B (įskaitant ir pastatą), nutraukiant pastate esančių patalpų savininkų žemės naudojimo teisę.

„Tada būtų atliekamas patalpų, tų garažų vertinimas. Jei žmonės nesutiks su pateikta ataskaita, turto įvertinimu, siūlomomis kompensacijomis jie turės galimybę kreiptis į teismą. Bet procesas jau vyks. Kitos galimybės perimti turtą nebematome“, – teigė A. Truncienė.

Preliminariai skaičiuojama,jog žemės ir garažų paėmimo visuomenės poreikiams procedūra Klaipėdos savivaldybės biudžetui gali kainuoti apie 110 tūkst. eurų. Didžioji dalis šios sumos yra numatyta kompensacijoms už paimamą turtą. Tačiau kompensacijos suma dar bus tikslinama pagal turto vertinimo ataskaitą.

Klaipėdos savivaldybė savo garažus sutikusiems parduoti savininkams už juos sumokėjo po 10-12 tūkst. eurų, o tai yra 5-10 proc. daugiau nei buvo nustatyta rinkos vertė.

„Laukia ilgas ir nuobodus procesas“, – konstatavo Finansų ir ekonomikos komiteto narys Rimantas Taraškevičius.

„Pusę garažų supirkome, tad laikas pajudėti ir su likusiais – juos paimti, jei kitaip neišeina“, – antrino Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

3 Comments

  1. 8

    8 savininkai sutiko buti grafais, 7 norejo buti karaliais

    Reply
  2. kryžius

    Siūlau nugriauti ir skubiai. O nugriovus pristatyti kryžių, kad tik niekas nepasipelnytų.

    Reply
  3. DM

    Teisingai griaukit ir ko greiciau vieta auksine o joje bomzynas…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This