„Švyturys” kviečia palaikyti restoranų ir barų darbuotojus

Verslas

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=dGA6pI9wzsg&feature=youtu.be”][vc_column_text]Skelbiama, jog karantinas Lietuvoje paveikė 3,3 tūkst. įmonių maitinimo ir gėrimų teikimo sektoriuje ir net per 35 tūkst. jame dirbančių žmonių. Nors švelninant karantiną pradėjo veikti restoranų ir barų lauko terasos, o nuo gegužės 18 d. lankytojai jau priimami ir jų viduje, „Švyturys-Utenos alus“ (ŠUA) vadovas Rolandas Viršilas sako, kad šiam sektoriui atsigauti nebus lengva.

Dėl to šalies gėrimų rinkos lyderis „Švyturys“ imasi iniciatyvos „Kviečia baras“, kuria siekiama padėti maitinimo sektoriui atsistoti ant kojų, o padavėjams ir barmenams grįžti į darbus bei atgauti pajamas.

„Net ir atlaisvinus karantino sąlygas, restoranams ir barams atsitiesti po pastaruoju metu patirtų nuostolių nepavyks paprastai, jei nesusirinks pakankamas skaičius lankytojų. Su šiuo sektoriumi patys bendradarbiaujame daugybę metų, todėl mums nuoširdžiai rūpi, kad vietiniai verslai greičiau atsistotų ant kojų ir padavėjų, barmenų bei virtuvės personalo darbo vietos būtų išsaugotos. Taigi rodome iniciatyvą ir padedame vietiniams verslams kurti naujas veiklas savo bendruomenėms, o jas kviečiame susitelkti ir palaikyti savo pamėgtus barus bei restoranus. Turime į juos eiti dabar, jei norime, kad būtų kur nueiti ir vėliau. Tačiau tik laikantis visų saugos ir higienos reikalavimų“, – pranešime spaudai cituojamas R. Viršilas.

Lietuvai žengus dar vieną žingsnį karantino švelninimo etape, „Švyturys“ skuba išreikšti savo palaikymą smulkiesiems ir vidutiniams verslams, nes pastarųjų įvykių kontekste teigia jaučiantis dar didesnę atsakomybę prieš savo partnerius.

„Norime padėti jiems atsistoti ant kojų, o padavėjams ir barmenams nusiraminti dėl savo darbo vietos. Tai didelė socialinė ambicija, todėl patys jos įgyvendinimui skirsime dalį savo reklamos biudžeto, bendradarbiausime ir padėsime jiems inicijuoti veiklas, kurios leistų pritraukti lankytojų. O žmones labai kviečiame parodyti bendruomeniškumą ir paremti vietinius verslus ne tik apsilankant, bet ir patogesniais nei iki šiol būdais paliekant jų atmosferą puoselėjantiems darbuotojams tikrai pelnytų arbatpinigių“, – aiškina R. Viršilas.

ŠUA vadovas primena, kad dažnai arbatpinigiai yra didelė motyvacija darbuotojams, kadangi sudaro didžiąją dalį jų uždarbio. Tačiau grįžti į restoranus ir barus bei palikti jų personalui arbatpinigių svarbu tik griežtai laikantis saugos ir higienos reikalavimų.

Judėjimą „Kviečia baras“ inicijuojančio „Švyturio“ alaus someljė Jonas Lingys svarsto, kad restoranai ir barai yra neatskiriama žmonių socializacijos dalis, primenanti ryšį ir artumą su kitais.

„Net nepaisant to, kiek skirtingose šalyse laisvalaikio žmonės praleidžia baruose, visur – Belgijoje, Airijoje ar Lietuvoje, ši kultūra yra labai svarbi. Socialinis gyvenimas restoranuose ar baruose yra neatsiejama žmonių kasdienybės dalis. Manau, kad tuo įsitikinome karantino metu, kai laikinai to netekome“, – sako J. Lingys.

ŠUA alaus someljė įsitikinęs, kad negalime rizikuoti ir vėl šios kultūros prarasti, tačiau dabar tai jau priklauso nuo mūsų pačių požiūrio ir veiksmų.

                                                                                                                                              Parengta pagal agentūros „Headline Burson Marsteller” pranešimą  

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

2 Comments

  1. Gera akcija?

    Tai ne patys remsit, o siūlot darbų netekusiems žmonėms sumokėt? Gera akcija kitiems į kišenę įlįst…

    Reply
  2. DAR BOKALA ALAUS PO 10 EURU NEUZMIRSKIT PADARYT IR BUS TVARKA

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Be kategorijos, Sportas

Dėl lengvatų sportui savivaldybė negaus 209,7 tūkst. eurų

Klaipėdos savivaldybė ne tik tiesiogiai remia profesionalųjį sportą, bet ir teikia mokesčių lengvatas asmenims, remiantiems reprezentacines komandas. Meras siūlo savivaldybės ...
2023-12-04
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Jubiliejinė „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendija - violončelininkei

Šiemet jau dešimtą kartą vykęs „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendijos konkursas penktadienio popietę pasiekė kulminaciją – paskelbta, jog 5000 eurų atitenka ...
2023-10-13
Skaityti daugiau

Švietimas

Laukia kandidatų „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendijai gauti

Šiemet jau dešimtą kartą skelbiamas „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendijos konkursas, kurio metu bus išrinktas dar vienas talentingas prie Klaipėdos ir ...
2023-09-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This