Pirmasis visiškai atviras naujienų portalas
2020-05-18 |
[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=dGA6pI9wzsg&feature=youtu.be”][vc_column_text]Skelbiama, jog karantinas Lietuvoje paveikė 3,3 tūkst. įmonių maitinimo ir gėrimų teikimo sektoriuje ir net per 35 tūkst. jame dirbančių žmonių. Nors švelninant karantiną pradėjo veikti restoranų ir barų lauko terasos, o nuo gegužės 18 d. lankytojai jau priimami ir jų viduje, „Švyturys-Utenos alus“ (ŠUA) vadovas Rolandas Viršilas sako, kad šiam sektoriui atsigauti nebus lengva.
Dėl to šalies gėrimų rinkos lyderis „Švyturys“ imasi iniciatyvos „Kviečia baras“, kuria siekiama padėti maitinimo sektoriui atsistoti ant kojų, o padavėjams ir barmenams grįžti į darbus bei atgauti pajamas.
„Net ir atlaisvinus karantino sąlygas, restoranams ir barams atsitiesti po pastaruoju metu patirtų nuostolių nepavyks paprastai, jei nesusirinks pakankamas skaičius lankytojų. Su šiuo sektoriumi patys bendradarbiaujame daugybę metų, todėl mums nuoširdžiai rūpi, kad vietiniai verslai greičiau atsistotų ant kojų ir padavėjų, barmenų bei virtuvės personalo darbo vietos būtų išsaugotos. Taigi rodome iniciatyvą ir padedame vietiniams verslams kurti naujas veiklas savo bendruomenėms, o jas kviečiame susitelkti ir palaikyti savo pamėgtus barus bei restoranus. Turime į juos eiti dabar, jei norime, kad būtų kur nueiti ir vėliau. Tačiau tik laikantis visų saugos ir higienos reikalavimų“, – pranešime spaudai cituojamas R. Viršilas.
Lietuvai žengus dar vieną žingsnį karantino švelninimo etape, „Švyturys“ skuba išreikšti savo palaikymą smulkiesiems ir vidutiniams verslams, nes pastarųjų įvykių kontekste teigia jaučiantis dar didesnę atsakomybę prieš savo partnerius.
„Norime padėti jiems atsistoti ant kojų, o padavėjams ir barmenams nusiraminti dėl savo darbo vietos. Tai didelė socialinė ambicija, todėl patys jos įgyvendinimui skirsime dalį savo reklamos biudžeto, bendradarbiausime ir padėsime jiems inicijuoti veiklas, kurios leistų pritraukti lankytojų. O žmones labai kviečiame parodyti bendruomeniškumą ir paremti vietinius verslus ne tik apsilankant, bet ir patogesniais nei iki šiol būdais paliekant jų atmosferą puoselėjantiems darbuotojams tikrai pelnytų arbatpinigių“, – aiškina R. Viršilas.
ŠUA vadovas primena, kad dažnai arbatpinigiai yra didelė motyvacija darbuotojams, kadangi sudaro didžiąją dalį jų uždarbio. Tačiau grįžti į restoranus ir barus bei palikti jų personalui arbatpinigių svarbu tik griežtai laikantis saugos ir higienos reikalavimų.
Judėjimą „Kviečia baras“ inicijuojančio „Švyturio“ alaus someljė Jonas Lingys svarsto, kad restoranai ir barai yra neatskiriama žmonių socializacijos dalis, primenanti ryšį ir artumą su kitais.
„Net nepaisant to, kiek skirtingose šalyse laisvalaikio žmonės praleidžia baruose, visur – Belgijoje, Airijoje ar Lietuvoje, ši kultūra yra labai svarbi. Socialinis gyvenimas restoranuose ar baruose yra neatsiejama žmonių kasdienybės dalis. Manau, kad tuo įsitikinome karantino metu, kai laikinai to netekome“, – sako J. Lingys.
ŠUA alaus someljė įsitikinęs, kad negalime rizikuoti ir vėl šios kultūros prarasti, tačiau dabar tai jau priklauso nuo mūsų pačių požiūrio ir veiksmų.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]
Tai ne patys remsit, o siūlot darbų netekusiems žmonėms sumokėt? Gera akcija kitiems į kišenę įlįst…
…