Rugsėjį – pirmasis buitinių klientų elektros rinkos liberalizavimo etapas

Konsultacijos

Jau nuo šių metų rugsėjo apie 95 tūkst. buitinių elektros vartotojų Lietuvoje privalės pasirinkti pageidaujamą elektros energijos tiekėją.

Laisvos elektros energijos rinka Lietuvoje, kai kiekvienas buitinis vartotojas privalės pasirinkti elektros energijos tiekėją, bus kuriama trimis etapais iki 2023 m. Įsigaliojus Elektros energetikos įstatymo pakeitimams, startuos pirmasis etapas, kurio metu naujas sutartis su elektros tiekėjais pasirašys tie gyventojai, kurie per metus suvartoja 5000 kWh ir daugiau elektros energijos. Pasirinkti elektros tiekėją šiai vartotojų grupei reikės iki gruodžio 10 d.

Nuo 2022 m. nepriklausomus tiekėjus turės būti pasirinkę nuo 5000 iki 1000 kWh suvartojantys vartotojai, o nuo 2023 m. – visi likusieji. Iš viso šalyje šiuo metu yra apie 1,6 mln. buitinių elektros vartotojų.

„Konkurencijai atvertoje elektros tiekimo rinkoje svarbiausiu tampa kokybės ir kainos santykis. Tai, neabejotinai, reiškia naudą kiekvienam klientui, nes prie pastarojo poreikių taikysis ir „Ignitis“, ir kiti nepriklausomi elektros tiekėjai. Taip, kaip šiuo metu individualizuotus pasiūlymus vartotojams teikia mobiliojo ryšio operatoriai ar draudimo bendrovės, artimiausiais metais pradės elgtis ir elektros tiekėjai. Pastarieji klientui siūlys sudaryti elektros tiekimo sutartį būtent su juo, suteikdami papildomas naudas – ar tai būtų elektromobilių įkrovimo nuolaidų kortelė, ar planšetė, į kurią klientas gaus rekomendacijas kaip optimizuoti suvartojamos elektros išlaidas“, – pranešime spaudai cituojamas „Ignitis“ generalinis direktorius Darius Montvila.

Verslo klientai laisvai rinktis elektros tiekėją gali jau nuo 2007 m.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Pinga visuomeninis elektros ir dujų tiekimas, didėja valstybės reguliuojami elektros tarifai

Nuo sausio 1-osios įsigalioja nauji elektros ir dujų tarifai. Elektros tarifus visiems vartotojams sausį–liepą didins pakelta reguliuojamoji kainos dalis, tuo ...
2024-01-01
Skaityti daugiau

Verslas

Teismas: UAB „Ignitis“ padarė vartotojui moralinę žalą

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose išnagrinėta civilinė byla pagal fizinio asmens ieškinį UAB „Ignitis“ dėl moralinės žalos priteisimo. Ieškovas ...
2023-10-27
Skaityti daugiau

ELTA

Traukiantis tarptautinėms bendrovėms – nerimas dėl antrojo jūros vėjo jėgainių parko konkurso ir reputacinės žalos visam regionui

Nevienareikšmiškai vertinamas pirmojo jūros vėjo jėgainių parko aukcionas ir jo rezultatai padarė reputacinę žalą ne tik Lietuvai, bet ir visam ...
2023-08-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This