Savivaldybė: dauguma protestuojančių dėl medžių negyvena Rumpiškės kvartale

Miestas

Klaipėdos savivaldybė išplatino pranešimą spaudai, kuriame dėsto savo poziciją apie daug aistrų dėl kertamų medžių sukėlusį 5,5 mln. eurų vertės Rumpiškės kvartalo daugiabučių namų kiemų sutvarkymo projektą.

„Šiame kvartale gyvena apie šešis tūkstančius žmonių. Pokyčiais nepatenkintieji rašo skundus įvairioms institucijomis. Tačiau absoliuti dauguma protestuojančių čia negyvena, o dalis iš jų – net ne klaipėdiečiai”, – rašoma pranešime spaudai.

„Keletą metų savivaldybė dirba prie šio ambicingo kiemų tvarkymo projekto, apimančio 14,6 hektarų teritoriją. Ne kartą viešai buvo pasidžiaugta, kad jis leis sukurti iš esmės naują kokybę, priartinti ją prie šiuolaikinio žmogaus poreikių. Visi nori tvarkingų kiemų, platesnių įvažiavimo keliukų, žaidimų, automobilių stovėjimo aikštelių, neprieštarauja, kad būtų sukurta nauja gyvenimo kokybė, bet ne visi nori kažką paaukoti. Juk tai – iš esmės tas pat, kaip sutvarkyti seną sodybą: reikia atsisakyti kažko, kad atsirastų vietos naujovėms, tarp jų – ir naujiems želdiniams“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Jeigu kiemų tvarkymo klausimas bus sprendžiamas iš esmės, laimės abi pusės – ir gyventojai, ir pertvarkos iniciatorė savivaldybė“, – cituojamas ir UAB „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas.

Anot jo, kai prieš kelis dešimtmečius buvo pastatyti namai, reikėjo įkvėpti gyvybės tuštiems kiemams, todėl buvo sodinami medžiai. Tai buvo daroma chaotiškai: medžiai buvo pasodinti ant inžinerinių tinklų, neišlaikant reikiamų atstumų ir pan. Želdinių specialistai galėtų papasakoti daugybę pavyzdžių, kai dėl to paties medžio namo gyventojai turi skirtingas nuomones, pavyzdžiui, žemesnių aukštų gyventojams suaugęs medis užstoja saulę, kitiems – netrukdo.

„Ar geriau įrengti vietą automobiliui stovėti ar, kaip dabar yra, statyti ją ant žalios vejos?! – teigia G. Valašinas.

Teigiama, jog projekte numatyta, kad kiekvienoje teritorijoje sklypui priklausančių želdinių dalis sudarys apie 30 proc. Sklypuose, kur jų bus mažiau, kitu teritorijos tvarkymo etapu bus papildomai pasodinti želdiniai.

Anot pranešimo, darbai vykdomi vadovaujantis galiojančiais teisės aktais, išlaikant visas privalomas procedūras, informacija apie Rumpiškės kvartalo teritorijos tvarkymą yra viešai prieinama.

„Iš patirties žinome, kad projektai, kuriais numatyta pašalinti želdinių, yra akylai stebimi visuomenės. Didelės apimties Rumpiškės kvartalo kiemų tvarkymo projekte per tris etapus numatytų pašalinti medžių skaičius yra nemažas, tačiau savivaldybė dėjo visas pastangas, kad be būtino reikalo nebūtų nukirstas nei vienas medis“, – teigia Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Teigiama, kad siekiant išsaugoti vertingus medžius, buvo tariamasi su projektuotojais, parengusiais techninį projektą, – UAB „Kelprojektas“, Želdinių apsaugos ir priežiūros komisija, gautos Lietuvos ornitologų draugijos saugotinų medžių patikros ataskaitos ir kt.

„Nors projektas tik startavo, jau laukiame jo pabaigos, kad su visa miesto bendruomenė akivaizdžiai įsitikintume, jog kvartalo žaliasis rūbas po atnaujinimo darbų ne tik nenukentėjo, bet tapo žymiai kokybiškesnis“, – sakė G. Neniškis.

„Kvartalo atnaujinimo darbai man yra gera žinia, nes bus sutvarkyti šaligatviai, atsiras daugiau vietos automobiliams. Šiuo metu jie parkuojami abiejose Rumpiškės gatvės pusėse, todėl sunku ir nesaugu pravažiuoti. Taip, mačiau, išpjauta nemažai medžių, bet vertinu taip: kažką gauni – kažką prarandi. Tikiuosi, kad atsodins naujus. Be to, dalies medžių galiojimo laikas ėjo į pabaigą“, – pranešime cituojamas DNSB „Rumpiškija“ pirmininkas Vladas Garastas.

Pažymima, kad viena iš techninių projektų dalių yra skirta želdynams ir joje pateikti detalūs želdinių inventorizavimo-tvarkymo sprendiniai dėl kiekvieno Rumpiškės kvartalo medžio, krūmo, nurodant jo amžių, aukštį, skersmenį, būklę, tvarkymo priemonę. Visi šie duomenys yra pateikti techninio projekto priede „Želdynų ir želdinių inventorizavimo ir dendrologinio vertinimo lentelė“, kertamų želdinių kiekiai pateikiami šalinamų želdinių žiniaraštyje.

Techninio projekto sprendiniuose numatyta pašalinti 201 saugotiną medį. Iš viso numatyta papildomai pasodinti 648 medžius ir krūmus, t. y., projektuotojai techninio projekto sprendiniuose suplanavo pasodinti daugiau želdinių nei jų bus pašalinta. Dalį esamų augalų numatyta perkelti.

Savivaldybė teigia gaunanti nemažai skundų dėl vykdomų darbų Rumpiškės kvartale. Tačiau į juos visus iš esmės yra vienas atsakymas, kurį savivaldybės administracija š. m. balandžio 3 d. gavo iš Aplinkos apsaugos departamento (AAD).

„Atsakyme į pil. R. S. 2020-03-11 pareiškimą dėl želdinių Rumpiškės kvartale, išanalizavus projekto vykdymo eigą, konstatuota, kad Rumpiškės kvartale vykdomi darbai atliekami pagal Klaipėdos miesto savivaldybės parengtą ir patvirtintą projektą, nepažeidžiant įstatymo nuostatų. Nustatyta, kad buvo atsižvelgta į tų gyventojų, kurie iki statybos darbų pradžios teikė prašymus, pageidavimus ir dalis saugotiniems priskiriamų medžių buvo išsaugota, sumažinant automobilių stovėjimo vietų skaičių. Taip pat Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos turimomis žiniomis, net ir medžių kirtimo laikotarpiu gyventojams kreipiantis į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyrių į dalį gyventojų prašymų buvo atsižvelgta, daromi projekto pakeitimai, nemažinant esamų žaliųjų plotų (…), taip laikantis želdinių apsaugos ir tvarkymo organizavimo principo, pertvarkant želdynus“, – cituojamas AAD direktoriaus pavaduotojo Vaido Griciaus, tuomet laikinai vykdžiusio direktoriaus funkcijas, raštas.

Kartu savivaldybė pabrėžia, jog visuomenė buvo supažindinta su projektu – 2018 m. gruodžio 19 d. vyko viešas svarstymas, kurio metu buvo pasisakymų, vyko diskusijos su visuomene. Klausimų ir pastabų dėl medžių šalinimo tuomet nebuvo.

61 Comments

  1. Tinkamus medžiu vaviams rašo dudoriaus pakalikai

    Ir gauna mūsų mokėsciu mokėtonu pinigus.savivaldai teigiamus koment už vagistes pateisinima rašo iš savivaldybės. Savivaldybės klerkai apvogė mumis .pavogė mwdžius

    Reply
  2. Martynas

    Visų pirma, komentuodamas nesidrovėk parašyti bent jau savo vardą ir nesislėpk už interneto sienos. 90% komentatorių kažkodėl slepiasi!
    Aš gyvenu šiame kvartale ir labai džiaugiuosi, kad jis tvarkomas!
    Gyvenimas dabar, tai ne tas, kuris buvo prieš 30 metų. Automobilių daugiau, judėjimas didesnis. Gal atsisakyk savo automobilio? Sumažinsi taršą ir miestas atlaisvės?
    Jei gražios aplinkos kaina, senų medžių kirtimas ir naujų pasodinimas, tai tegu.
    Reikia gamtos, važiuokime į mišką. Laibai įdomu kaip dažnai iš tų protestuojančių važiuoja į mišką??
    Nepatenkintas, siūlyk racionalų sprendimą, idėjas kaip tvarkyti miesto aplinką iki tol kol dar niekas neprasidėjo, o ne rėk atsisėdęs prie kompiuterio, jog pas mus ne kaip „Europoje”.
    Kiek idėjų dėl miesto tvarkymo pasiūlei?
    Aplink daug namų nerenovuotų? Koks tavo indėlis kad Klaipėda gražėtų? Ar kovoji už tai kad tavo namas puoštų Klaipėda ir būtų renovuotas?
    Kaip Klaipėdoje gimęs ir užaugęs pilietis aš už ir tik už, kad miestas gražėtų kiekvieną dieną, net ir jei turėsiu laikinų nepatogumų!

    Reply
  3. Miestietis

    Tai ar jau metas atsisveikint su svajone jog bus sutvarkytas miestas? Ispuve, per tankiai susodinti medziai ir isbyreje takai atsibodo.

    Reply
    • Rumpiškės gyventoja

      Tvarkytis reikia, bet ne taip barbariškai. Kas čia per projektai – ant švaraus lapo paėmus tiesiomis linijomis nubraižius. Taip, galvą pasukti reikia, kaip medį išsaugoti ir aikštelę išplatinti. Bet tam galva ir duota. Pastebėjimas- kai gyventojai sukruto, kažkaip dalį medžių (kurie jau buvo pasmerkti kryžiais) paliko. Vadinasi, tas, kas išdavė leidimus, galvos tikrai nesuko ir projekto autoriams tokios užduoties nekėlė.
      Ir dar, ne medžiai kalti, kad šaligatviai išklypę. „Kasinėtojai”- visos tarnybos, kurios taiso „mazgus”, kur po metų-kitų įgriuvos atsiranda. Aplink mūsų namą tokios 4 duobės.

  4. Apsimelavo savivaldybė su skaičiais kiek kirs medžiu

    metu I-ame kvartale buvo numatyta šalinti 201 medį (115 vnt. iš jų nesaugotini, 86 vnt. saugotini) ir 436 m2 krūmų (nesaugotini), II-jame kvartale – planuojama šalinti 153 medžius (45 vnt. iš jų nesaugotini, 108 vnt. saugotini) ir 471,8 m2 krūmų (nesaugotini). III-jame kvartale iš viso planuojama šalinti 79 medį (22 vnt. iš jų nesaugotini, 57 vnt. saugot.) ir 207,5 m2 krūmų (nesaugotini).

    o kodėl straipsnio autorius nėskelbė pavardės

    Reply
    • Kodėl kodėl

      Todėl kad VSD žvalgyba supakuos! ☝️??

  5. Klaipėdos apsaugos departamentas sėdi kišenyje pas mera

    Manome aplinkos apsaugos departamento V.Gricius .Marius Sanda rašo savivaldybėi užsakytus raštus kaip reikia. Taip 20metu nematė Grigeo, nemato Klasko taršos nemato pažeidimus Rumpiškes medžiu kirtimosę. Ny jog kišianinai sedi ir algas gauna. Ir nieko nedaro. Svarbu jog alga eina………

    Reply
  6. Eva

    Mano seneliai gyvena Rumpiškės kvartale, o aš per visą karantiną kalbėdavau dažnai su močiute per skype ir ji pasakodavo daug apie tai, kaip pas juos renka gyventojai parašus dėl to, kad nekirstų medelių. Aš taip pat esu tas žmogus kuris šitame kvartale negyvena, bet online siunčiau prašymą išsaugoti medelius senelių kieme. Nesuprantu kas blogai tame. Visą savo vaikystę praleidau pas juos daug laiko ir man visada patiko, kad jų kieme taip žalia. Tie, kas rašė šį straipsnį meluoja. Į žmonių prašymus niekas nekreipė dėmesio, o senelių name pasirašė kiek žinau visi gyventojai išskyrus pora kaimynų. Prieš keletą dienų užsukau pas juos ir nepažinau kiemo. Tai baisu, siaubinga. Dar mačiau kaip kitame kieme nukirto žydinčius medžius. O tai tipo galima pjauti žydėjimo metu? Ir man bjauru skaityti tokį šlykštų melą miesto laikraščiuose. Visi, kas čia gyvena, žino kaip buvo iš tikrųjų. O tie trolliai kurie rašo nesamones, nevarkit. Gyventojai žino tiesą, ką jūs bandote apgauti? Kitus miesto žmones? Tipo betonuotas kiemas bus gražiau? Jūs ką, galvojat kad tokią nesamone galit kažkam prastumti? žiauriai gaila ir senelių ir medžių. Manau, kad kai baigsiu gimnaziją nepasiliksiu Lietuvoje. Bent jau į Klaipėdą tikrai negrįšiu. Čia negerbia žmonių, nesaugo gamtos, o ir pats miestas darosi tragiškas, pilkas ir neidomus.

    Reply
  7. N.Puteikienė

    Nepadės jokie teismai. Čia reikalingi vertybiniai – politiniai sprendimai, nes projektas patvirtintas, leidimus davė ne tik savivaldybė, bet ir ornitologai. Kirtimus turi sustabdyti Klaipėdos meras Grubliauskas, taip, kaip Vilniaus meras Šimašius sustabdė Sapiegų parko kirtimus ir buvo pakeistas jau anksčiau suderintas projektas. Lygiai taip pat Šimašius sustabdė Trakų Vokėje senų liepų alėjos kirtimą, nors jų arboristai nesaugojo, nes jos sutrešusios. Medžiai turi ir sociokultūrinę, ir emocinę vertę. O keisti sprendimus Grubliauską gali priversti tik gyventojų aktyvumas ir reikalavimai. Beje, Vilniuje medžius gina žinomi menininkai, kiti visuomenės autoritetai. Klaipėdoje – tylu, kaip po šluota. Tai, matyt, nėra šiame mieste nei menininkų, nei autoritetų.

    Reply
    • Anonimas

      Panašu, jog šiame mieste daugiausiai gyvena tie, kuriems viskas vienodai. A.S.Puškinas tokius yra pavadinęs ” čern tūpaja”. Jie ir yra visokių kongų rinkėjai.

    • Klp

      Graudu, kai politiniai lavonai bando pasirodyti svarbūs ir kelia bangas.

    • Taigi

      Teismai galimai yra lojalūs ir parsidavę. Meras lojalus verslui, kaip jis gali verslą išduoti?! Kas nuostolius atlygins?! ? Menininkai dabar tik tokie likę kur kartuves ir dešrelas kuria… ☝️? O autoritetai yra perku parduodu bukiai Buduliai! ??

    • O tas Martynas sėdi savivaldybėi

      Ir tikrai ne iš Rumpiškės . O mero samdytinis kuris bango užglostyti medžiu vagistė ir ES pinigu plovima. Ir dar manau € gaunana. Apgaudinėja ir manau riebiai meluoja. Eikit lauk šaila dudoriaus
      Lauk iš savivaldybės kartu su kneniskiu

  8. Rumpiškės gyventoja geras straipsnys vakaru eksprese

    Dėl medžių kirtimo Rumpiškės kvartale – į teismą –

    tai straipsnys vakaru ekspresė dėl medžių kirtimo

    Dauguma protestuotoju gyvena šiam kvartalė o savivaldybė MĖLUOJA

    Reply
    • Klp

      Tai mauk gyvent į šabakštynus. Jei verki dėl kiekvieno medelio.

    • Tai tie komentatoriai iš savivaldybės.

      Tai ku-ku ir Klp užsivadinusiems
      Tai jūsų pavardės Javaitienė?iš savivaldybės . Ar Švedas iš Kelprojekto?

    • Kuku

      Deje bet ne esu paprastas miesto gyventojas kuriam atsibdo sabakstynai mieste

  9. Rumpiškės gyventoja

    Dauguma protestuotoju gyvena šiam kvartalė o savivaldybė MĖLUOJA

    Reply
    • Kuku

      Gyventojai prieš savo kiemų atnaujinimą? Jums senukams stogas visai baigia nučiuožti.

  10. miestietis

    Jau baisu Klaipėdoje ir dienos metu vaikščioti, ypač kur medžiai auga. Žiaurus kertamų medžių technikos gausmas, naikinama viskas , kas gyva, gražu ir sveika. Baisu, kad tas kirvis ar pjūklas nepasiektų mano kojos ar rankos, nes, kas aš, tik statistinis rinkėjas, o rinkimai dar toli, jeigu ir be kojos būsiu, juk tie klaipėdos želdinių naikintojai prisibels į mano duris su rinkiminiu biuleteniu. Manau, ne visi medžiai dar bus nupjauti, o naujiems valdžiažmogiams pelnas garantuotas.

    Reply
    • Kuku

      Keista ka tik išėjau pasivaikščioti, miestas pilnas medžių, pjūklu nesigirdi. Paranoja miestiečiui? Paranoja…

  11. Asociacija "Klaipėdos žalieji"

    Jau trijuose portaluose migruoja tas pats straipsnis. Keista kodėl inkognito žurnalistas nesikreipė į aprašomus herojus, ant kurių taip uoliai pilamas negatyvas. Kaip visuomeninė oganizacija, veikianti aplinkosaugos srityje puikiai žinau šią situaciją. Taigi, žurnaliste išlįsk iš apkasų, susisiek su mūsų organizacija ir aš supažindinsiu su to kvartalo gyventojais, trukdančius įgyvendinti šviesaus rytojaus projektą.

    Reply
    • Klp

      Buvau speciailiai praėjas pro kiemus, kur kirto medžius. Medžių liko daug ir jų tikrai ten užtenka. Šiaip jei esat tokie gamtą mylintys, kodėl nepasisakot už automobilių eismo uždraudimą senamiestyje?

    • akadministratorius

      Gerbiamieji, gal laikas pradėti išmokti skaityti – pirmieji šios publikacijos žodžiai: „Klaipėdos savivaldybė išplatino pranešimą spaudai”. Toliau: „rašoma pranešime spaudai”, „pranešime cituojamas”. Kur jūs čia matėte kokį nors žurnalisto straipsnį?

  12. Ilgametis nuo Klp. savivaldybės projekto nukentėjusio kvartalo gyventojas

    Sveiki, aš – šio kvartalo, kuris dabar yra savivaldybės užsakymu siaubiamas, kapojant sveikus, didelius medžius, gyventojas. Name, kuriame daugelį metų gyvenu, šių metų kovo mėnesį surinkta viso namo – net 95% gyventojų parašų, kad nebūtų beprasmiškai iškapoti sveiki medžiai, augę mūsų kieme. Visi parašai buvo įteikti savivaldybei per seniūnaitę. Kaip galvojate, koks rezultatas? Taikos pr. 31 namo kieme buvo iškirsta apie 30 didelių medžių, o keli, labiau nupiepę, palikti. Tai, ką perskaičiau šiame straipsnyje – tai šlykštus melas, atmieštas šmeištu. Kiemų tvarkymo projekto pristatymas gyventojams buvo netinkamas, formaliai atliktas tam, kad savivaldybė galėtų vykdyti savo susigalvotus projektus ir tam gautų ES fondų lėšas. 80% šio projekto lėšų skiriama iš Europos Sąjungos, o likę 20% – iš savivaldybės lėšų. T.y. – tai mūsų, mokęsčių mokėtojų, pinigai. Po to, kai savivaldybės klerkams nusispjovus į realią daugumos kvartalo gyventojų nuomonę, buvo barbariškai iškapoti gražūs medžiai, kurie gamina deguonį ir saugo mus visus nuo išmetamųjų transporto dujų, pilni kiemai buvo verkiančių tiesiogine prasme pagyvenusių žmonių. Šie žmonės – tai ta karta, kuri statė mūsų miestą. jie daugumoje pagyvenę, daugelis neturi kompiuterinio raštingumo ir neprivalo jo turėti. Todėl jie nežinoj apie jokius savivaldybės ruošiamus projektus. Tai, kad prieš porą metų valdininkai dėl savo pačių susikurtų susikurtų įstatymų raidės pravedė „projekto pristatymą visuomenei” – tai primityvi, tačiau veiksminga teisinė manipuliacija, atsidaranti vartus į ES fondų milijonus. Šio projekto vertė, nei daug nei mažai – 5 500 000 eurų. Dėl tokių pinigų kai kurie ponuliai savus tėvą su motiną į cirką parduotų, o ką ten kalbėti apie klaipėdos gyventojų interesus… Jeigu pas projekto sumanytojus ir vykdytojus su sąžine ir loginiu mąstymu būtų viskas tvarkoje, jie būtu galvoje, kaip sutvarkyti kiemus, išsaugant didžiąją dalį medžių. Būtų buvę kitaip paprojektuota, tačiau – kiekvieno medžio nukirtimas – pinigai, naujo sodinuko pasodinimas – vėl pinigai. Keli šimtai eurų už kiekvieną kirtimą ir kiekvieną sodinimą. Plius nemaži pinigai, gaunami už parduodamą sveikų medžių medieną. Tik kam kirsti gerus, didelius medžius, kurie efektyviai valo deguonį? Tam, kad pakeisti juos mažyčiais, de fakto menkaverčių, tačia brangiai kainuojančių dekoratyvinių veislių sodinukais? Kurių nemenka dalis apskritai nusprogs, o likusi dalis neišaugas nei iki trečdalio buvusių medžių dydžio ir tų pačių medelių augimo procesas truks pusę šimtmečio… Kam visa tai? Ar tai nėra neūkiškumas ir neskaidrumas? Ar tai nėra kenkimas šių kvartalų gyventojų sveikatai? Ar tai – ne mūsų, klaipėdiečių ir mokęsčių mokėtojų, pinigų švaistymas? Aš ilgus metus gyvenu šiame kvartale, kurį jie ruošiasi paversti plyna automobilių stovėjimo aikštele. O juk projekte planuotas automobilių stovėjimo vietų skaičius tilpęs ir kiek kitaip padėliojant patį projektą ir neiškertant tiek medžių – apie tai mane, kaip gyventoją, konsultavo jau ne vienas architektas. Bet mes, šių kvartalų gyventojai, buvome apgauti – tiek tada, kai projekto pristatymo metu susirinkusios varganoms dviems dešimtims žmogelių iš kvartalų, kuriuose gyvena virš 6000 gyventoju, melagingai buvo pasakojama apie patį projektą – projekto protokole nėra nei vieno žodžio apie masinius medžių kirtimus! Ten kaip tik projekto pristatytojų kalbama, kad žalieji plotai mažinami nebus. Kas tai, jeigu ne apgavystė? O dabar Arviroje Klaipėdoje patalpinamas savivaldybės straipsnis, kuriame manipuliuojama faktais, norint įtakoti plačiosios visuomenės nuomone. VE šiandie irgi atspausdino greičiausiai nemenkai Klaipėdos savivaldybės apmokėtą, identišką straipsnį – klaipėdiečiai neva nori sutvarkytų kiemų? Tai – šlykštus melas! Mes norime tvarkos, bet – ne tokia kaina. Mes norime, kad savivaldybės valdininkai turėtų išminties ir sąžinės, tvarkant mūsų gimtą miestą, o ne vien tuščias ambicijas, beribį gobšumą ir begėdiškas kiaulės akis, kuriomis be jokios sąžinės graužaties įžūliai žvelgia į apgautų, apvogtų ir įskaudintų klaipėdiečių, daugiausia jau žilagalvių, ašarotus veidus… Ir mes tikrai nenorime šio bjauriaus melo, dabar skleidžiamo per spaudą plačiajai visuomenei. Žmonės, jus visus kažkas mulkina – ciniškai, įžūliai, viduryje baltos dienos!

    Reply
    • teisingai Dmitrijau palaikau

      mes visi nukentejome nu savivaldybės pinigu ES plovėjų per medžių kirtimus

    • Klp

      Vienam kieme 30 didelių medžių? Tu ką miške gyveni?
      Beje mano kieme irgi medžius kirto, dabar daugiau šviesos, likusių medžių tikrai užtenka.

    • Dovilė

      Pritariu Jums 100 proc. Kad tiems svoločiams ( ar svoločiui) , davusiems leidimą kirsti, rankos nudžiūtų! Nieko šitie mankurtai nežino, išskyrus tas blekinesėžes, automobiliais vadinamas. Primityvai, kurių Kl. Bijo net inteligentai ( jeigu tokių dar likę). Gėda už Klaipėda.

  13. Taigi

    Jiems nusispjauti tie komentarai. Kur įteisinta kontrolė iš apačios? Niekur. Galite komentuoti kiek norite, o jie eina toliau. Kodėl nereiškiate nepasitikėjimą tokiems ir nepaleidžiate? Ar dar matote kitą kelią? Tada visiški naivuoliai…

    Reply
  14. Ilgametis kvartalo gyventojas

    Sveiki, aš – šio kvartalo, kuris dabar yra savivaldybės užsakymu siaubiamas, kapojant sveikus, didelius medžius, gyventojas. Name, kuriame daugelį metų gyvenu, šių metų kovo mėnesį surinkta viso namo – net 95% gyventojų parašų, kad nebūtų beprasmiškai iškapoti sveiki medžiai, augę mūsų kieme. Visi parašai buvo įteikti savivaldybei per seniūnaitę. Kaip galvojate, koks rezultatas? Taikos pr. 31 namo kieme buvo iškirsta apie 30 didelių medžių, o keli, labiau nupiepę, palikti. Tai, ką perskaičiau šiame straipsnyje – tai šlykštus melas, atmieštas šmeištu. Kiemų tvarkymo projekto pristatymas gyventojams buvo netinkamas, formaliai atliktas tam, kad savivaldybė galėtų vykdyti savo susigalvotus projektus ir tam gautų ES fondų lėšas. 80% šio projekto lėšų skiriama iš Europos Sąjungos, o likę 20% – iš savivaldybės lėšų. T.y. – tai mūsų, mokęsčių mokėtojų, pinigai. Po to, kai savivaldybės klerkams nusispjovus į realią daugumos kvartalo gyventojų nuomonę, buvo barbariškai iškapoti gražūs medžiai, kurie gamina deguonį ir saugo mus visus nuo išmetamųjų transporto dujų, pilni kiemai buvo verkiančių tiesiogine prasme pagyvenusių žmonių. Šie žmonės – tai ta karta, kuri statė mūsų miestą. jie daugumoje pagyvenę, daugelis neturi kompiuterinio raštingumo ir neprivalo jo turėti. Todėl jie nežinoj apie jokius savivaldybės ruošiamus projektus. Tai, kad prieš porą metų valdininkai dėl savo pačių susikurtų susikurtų įstatymų raidės pravedė „projekto pristatymą visuomenei” – tai primityvi, tačiau veiksminga teisinė manipuliacija, atsidaranti vartus į ES fondų milijonus. Šio projekto vertė, nei daug nei mažai – 5 500 000 eurų. Dėl tokių pinigų kai kurie ponuliai savus tėvą su motiną į cirką parduotų, o ką ten kalbėti apie klaipėdos gyventojų interesus… Jeigu pas projekto sumanytojus ir vykdytojus su sąžine ir loginiu mąstymu būtų viskas tvarkoje, jie būtu galvoje, kaip sutvarkyti kiemus, išsaugant didžiąją dalį medžių. Būtų buvę kitaip paprojektuota, tačiau – kiekvieno medžio nukirtimas – pinigai, naujo sodinuko pasodinimas – vėl pinigai. Keli šimtai eurų už kiekvieną kirtimą ir kiekvieną sodinimą. Plius nemaži pinigai, gaunami už parduodamą sveikų medžių medieną. Tik kam kirsti gerus, didelius medžius, kurie efektyviai valo deguonį? Tam, kad pakeisti juos mažyčiais, de fakto menkaverčių, tačia brangiai kainuojančių dekoratyvinių veislių sodinukais? Kurių nemenka dalis apskritai nusprogs, o likusi dalis neišaugas nei iki trečdalio buvusių medžių dydžio ir tų pačių medelių augimo procesas truks pusę šimtmečio… Kam visa tai? Ar tai nėra neūkiškumas ir neskaidrumas? Ar tai nėra kenkimas šių kvartalų gyventojų sveikatai? Ar tai – ne mūsų, klaipėdiečių ir mokęsčių mokėtojų, pinigų švaistymas? Aš ilgus metus gyvenu šiame kvartale, kurį jie ruošiasi paversti plyna automobilių stovėjimo aikštele. O juk projekte planuotas automobilių stovėjimo vietų skaičius tilpęs ir kiek kitaip padėliojant patį projektą ir neiškertant tiek medžių – apie tai mane, kaip gyventoją, konsultavo jau ne vienas architektas. Bet mes, šių kvartalų gyventojai, buvome apgauti – tiek tada, kai projekto pristatymo metu susirinkusios varganoms dviems dešimtims žmogelių iš kvartalų, kuriuose gyvena virš 6000 gyventoju, melagingai buvo pasakojama apie patį projektą – projekto protokole nėra nei vieno žodžio apie masinius medžių kirtimus! Ten kaip tik projekto pristatytojų kalbama, kad žalieji plotai mažinami nebus. Kas tai, jeigu ne apgavystė? O štai dabar dabar patalpinamas Atviroje Klaipėdoje manipuliuojantis faktais savivaldybės straipsnis (už kurį greičiausiai buvo nemenkai apmokėtą Vakarų Ekspresui), nes VE atspausdintas beveik identiškas straipsnis – kad klaipėdiečiai neva nori sutvarkytų kiemų? Tai – šlykštus melas! Mes norime tvarkos, bet – ne tokia kaina. Mes norime, kad savivaldybės valdininkai turėtų išminties ir sąžinės, tvarkant mūsų gimtą miestą,o ne vien tuščias ambicijas, beribį gobšumą ir begėdiškas kiaulės akis, kuriomis be jokios sąžinės graužaties įžūliai žvelgia į apgautų, apvogtų ir įskaudintų klaipėdiečių, daugiausia jau žilagalvių, ašarotus veidus… Ir mes tikrai nenorime šio bjauriaus melo, dabar skleidžiamo per spaudą plačiajai visuomenei. Žmonės, jus visus kažkas mulkina – ciniškai, įžūliai, viduryje baltos dienos!

    Reply
  15. Visi medžiai yra visos Lietuvos ir netgi visos planetos medžiai

    Klaipėda yra vienas miestas. Visi medžiai yra Klaipėdos miesto medžiai.

    Reply
  16. Masajų gentis

    Skaldyk ir valdyk principu veikiama visuomenė sužlugdoma paverčiant ją nuolankiais mankurtais pigios darbo jėgos eksportui tinkančiais. Todėl čia siautėja perku parduodu bukiai tarpininkai parsidavėliai miegančių piliečių sindromo dėka lėšų įsisavinimo planas tęsiasi ir jie dar turi visą 100 pseudoprojektų, kurie skirti darnios strateginės plėtros visuomenei ir visuomenės vardu vykdomi, bet praturtės ne visuomenė o perku parduodu bukiai, ne vienu ir ne dviejais milijonais…

    Reply
  17. Viešinimas

    Yra didelė problema su viešinimu. Turėtų būti prieš kiekvieną projekto svarstymą to rajono ir namų gyventojams į pašto dėžutes išmėtomi kvietimai ateiti į svarstymą. Ir prieš vykdymą dar pora mėnesių vėl turi būti gyventojai perspėjami, informuojami, kas bus vykdoma. Ir turi būti aptariamas kiekvienas medis, ar tikrai jis trukdo, ar tikrai negalima išsaugoti. Tada ir protestų nebus. Yra video, su dulkėta plyne vidury, pilna vietos mašinoms ir vaikų aikštelei, bet kertami žali sveiki medžiai šalia namo. Liūdna.

    Reply
    • Lauk šutvę

      … Rinkimus tai viešina! … ?

    • Juze

      O medžiai neverkia, kai bereikalingai popierius gadinamas? Jei taip už medžius kovojat – permąstykit savo pasiūlymus. Suvokiat mąstus kiek tų bukletų reiktų mėtyti nuolatos?

  18. Negyvena!

    O tie, kurie sugalvojo ir vykdo projektą, juo labiau tame rajone negyvena!!! Kirtėjai išvis iš Plugės šaipydamiesi iš gyventojų pjovė medžius…

    Reply
  19. slogutis

    tie plastmasiniai sodinukai niekada neatstos normalaus medžio; ten niekada nrerasite paukščio lizdo; nerasit pavėsio; nepasidžiaugsit lapija. Tai – negyva. Gi normalaus medžio gyvybės reikia ir vaikams, ir senukams; ir netgi tam, kuris su maške. kad būtų ko įkvėpti po dienos darbų. Lai pavaikšto po miestus Vokietijoj, Prancūzijoj. Net Latvijoj. Pagarba medžiui – tai tikros miesto kultūros ženklas. „Funkcionalumaas” sveikatos sąskaita – tai labai trumparegiška, jei ne blogiau..

    Reply
  20. martin

    I have lived in an apartment in Rumpiškės for almost two years where many aged and healthy trees were chopped down a few days ago. There were many residents protesting as the trees were being felled. Police were standing by to keep the peace even though the protests were peaceful just residents wanting to know why this destruction of these beautiful trees was happening. I was told it was to clear spaces for car parking spaces! I’m sure these parking spaces will be metered and a source of income for the local authorities.
    There’s no justification whatsoever for this act of atrocity. The trees were a source of pleasure to the residents and to the variety of birds that were to be seen all day. Now there are only a few birds – most have been frightened away by the violence of humans.
    It says in this article that the trees were planted when the apartment blocks were built but that is an obvious lie. Several of the trees are well over a thirty metres high and are clearly many decades old.
    At a time when the world is over-heating and the planet is in acute danger, especially for the children of today who will grow up watching the increasing decline in the earth’s resources as the polar ice caps melt and lands become flooded, and cutting down trees – the lungs of the world – is nothing less than criminal.
    This has been done for one reason and that is to make money. Of course, the politicians will win, they always do. They win because the average citizen can’t fight corruption. And this event has happened because of corrupt politicians.
    They’ll get their way but they’ve created some seriously bad karma for themselves.

    Reply
    • its tru I am agree with YOU

      This is PROJECT wich push Grubliauskas , Neniškis I think is CRIMINAL, very criminal

  21. Renata

    Viską galima padaryti protingai. Ir šaligatvius, ir aikšteles ir paliekant medžių. Kas iš to, kad visur , kur atsodino, liko sudžiuvę šluotkočiai, tai ne medžiai ir jie, atvežtiniai už milijonus, čia neprigys ir oro nevalys…Kodėl Klaipėdos valdžia yra apkurtusi…apakusi…melas ir išsisukinėjimai…kam tada išleisti tie įstatymai nekirsti medžių jų vegetacijos laiku, kai peri paukščiai, jei ta pati aplinkos ministerija, išleidusi tą įstatymą, atsako, kad „įstatymai nepažeisti”. Kam tada jie galioja???

    Reply
  22. Yra skirtumas

    Yra skirtumas, kai už lango tau žalia užuolaida, nuolat besikeičianti, ir kai pilka plytų siena. Na, bet yra tokių, kurie nemato toliau savo nosies…

    Reply
  23. Rumpiškės gyventoja

    o kodėl slapstosi straipsnio autorius . O ko dėjai į krūmus? Ar baisu su pavardė meluoti? Ar lengvai meluojasi be pavardės? ononimas . Savivaldybė ononomassss. Vat gražu….

    Reply
  24. Rūta

    Tvarkyti galima su meile ir be meilės, su protu ir be proto. Namą rekonstruoti galima išsaugant vertingą parketą ir raižinius arba viską nuverčiant ir palikus plikas sienas išdengti gipskartonio plokštėmis, o paskui džiaugtis, kaip „tvarkinga”. Tai va, antrasis variantas būdingas Klaipedai, deja. Nėra pasitikėjimo savivaldybe, tikrai pjaunama daug daugiau medžių, nei reiktų kiemams sutvarkyti ir aikštelėms praplėsti. Neaišku, kodėl. Ir neatsižvelgta nei į draudimą dėl paukščių perėjimo, nei į gyventojų nuomonę ir protestus. Tie nauji „želdiniai” bus ilgai mažiukai ir savo verte dar dešimtmečius neatstos nupjautųjų medžių. Visa bėda ir yra, kad neieškoma išsaugoti ir sutvarkyti padarant kuo mažiau žalos esamiems medžiams. Jie matomi ne kaip turtas ir vertybė, o kaip kliuvinys ir šiukšlės. Net terminologija atitinkama vartojama: „pašalinti, sutvarktyti”, o iš tiesų yra nupjauti, niokoti, naikinti, bloginti ekologinę situaciją. Lygiai kaip Tilžės žiedo rekonstrukcijai buvo paaukotas išlakus retas medis (vėliau rašė spaudoje, kad buvo unikalus) ir nepaieškota sprendimų jį išsaugoti. O juk įmanoma ir šaligatvius ir kelius nutiesti aplink. Tik trubūt tingima, nenorima. SUGYVENTI su gamta jei neišmoksim, mes tiesiog išmirsim. Ir protingesni tai supranta, ir progresyvūs miestai tausoja kiekvieną medį, ir tvarkosi jų nežalodami ir kirsdami kuo mažiau.

    Reply
  25. Rumpiškės gyventoja

    Niekada nebūtume pagalvoję, kad mes, gyventojai, turėsime saugoti savo miesto medžius nuo valdininkų, kertančių juos pagal įvairiausius ES projektus. Institucijos, kurios sukurtos ginti ir saugoti gamtą ciniškai ją naikina. Tai nusižengia net Lietuvos Respublikos Želdynų įstatymui, teigiančiam, jog želdynus ir želdinius būtina išsaugoti kaip estetiškai, ekologiškai, istoriškai ir kultūriškai svarbius kraštovaizdžio elementus (3 str.2 dalis). Nekalbant apie tai, kad medis lietuviui buvo ir yra jo istorijos, tapatybės, etnokultūros dalis per visą Lietuvos gyvavimo istoriją. Kol kas mūsų mieste ir visoje Lietuvoje visos žmonių pastangos išsaugoti medžius buvo bevaisės. Laimėdavo kaskart valdininkai, pateikę teisiškai sutvarkytą dokumentą. Netolimoje ateityje Klaipėdos savivaldybėje numatyti Danės gatvės, Skulptūrų parko, viso miško masyvo ties Melnragės – Girulių pajūriu kirtimai.

    Reply
  26. ar skaidrijai be gyventojų sutikimu leidžiami jų pinigai?

    Tuo metu, kai visa Lietuva sėdėjo karantine dėl pandemijos ir buvo sustabdyti visi nebūtini darbai, Rumpiškės kvartale medžių kirtimas vyko pilnu tempu. Vykstant pandemijai, būtent tada, kai Klaipėdos universitetinei ligoninei trūko lėšų įsigyti būtinas apsaugos priemones medikams, LR vyriausybei skolinantis milijardines sumas pandemijos padariniams likviduoti, kai visuomeninės organizacijos, bendrovės ir pavieniai asmenys stengėsi materialiai paremti Klaipėdos ligoninę, Klaipėdos savivaldybė skubėjo šienauti Rumpiškės kv. medžius ir kuo greičiau įsisąvinti projekto lėšas. Šiam projektui yra skirta apie 5,5 mln. ES lėšų ir apie 390.000 savivaldybės lėšų, t.y. mūsų, gyventojų, pinigų. Kodėl taip yra, kad mes neturime jokios galios spręsti kaip juos panaudoti net ten, kur klausimas liečia mūsų pačių kiemus? Viena vertus, iškirsti vienus medžius, kurie puikiai valo orą ir vietoj jų pasodinti kitus, mažus sodinukus, kurie tinkamai jį valys tik po kelių dešimtmečių, nėra efektyvus mokesčių mokėtojų pinigų panaudojimas.

    Reply
  27. o kodėl kiemus savivaldybė netvarkė 30 metu?

    30 metu netvarkė kiemu. Apleido. O kai galima išplauti per asfalta ir trinkelius t5.5 mln eurų sukruto? Kodėl?

    Privalėjo kas met rupintis kiemais. O dėja……nesirupino.

    Reply
  28. ir vėl apsimėlavo savivaldybė?

    Savivaldybės administracijos ir UAB „Kelprojekto“ raštuose gyventojams teigiama, jog pagal gyventojų klausimus ir siūlymus buvo koreguojami techninių projektų sprendimai. Tikrovėje gi vieninteliame 2018 12 19 d. vykusiame projekto pristatyme gyventojai pateikė keletą pasiūlymų ir pageidavimų, tačiau iš rangovų atsakymų gyventojams matyti, jog projekte viskas lieka tiksliai taip, kaip jų ir buvo sumanyta

    Reply
  29. ant kiek buku reikia buti kad nesuprasti elementariu dalyku

    kvartalo gyventojai labai nukenčiame, netekdami augalų, kurie saugojo mūsų sveikatą – t.y. valė ir taip paskutiniu metu itin smarkiai užterštą miesto orą. Toks didelio kiekio brandžių medžių iškirtimas smarkiai pablogins centrinės miesto dalies ekologinę būklę, padidins mūsų, gyventojų, sergamumą kvėpavimo, alerginėmis, onkologinėmis ligomis. Klimato kaitos kontekste, esant padidėjusiam ES dėmesiui šiai problemai, taip pat Jums bei LR vyriausybei skiriant padidintą dėmesį oro užterštumui ir parengus Valstybinę 2018-2023 m. aplinkos užterštumo monitoringo programą, brandžių, gerai valančių orą medžių iškirtimas miesto centre atrodo ir nelogiškas, ir pavojingas. Minimas sodinukų pasodinimas taipogi nėra logiškas sprendimas ne tik lėšų švaistymo aspektu, bet ir todėl, kad jie nebus pajėgūs taip valyti orą, kaip jį valo brandūs medžiai su gausia lapija.

    Reply
  30. autorius meluoja kiek medžiu kertama

    Neniskis žadi tvarkyti tik mažiau nei 1 ha iš 14 ha teritorijos
    bet nukirtai su Grubliausku arti pusę tūkstančio sveikų ir brandžių 30-60 metų medžių bei 1114 m2 krūmų. Gyventojai netenka apie 90 % šio kvartalo želdinių

    Ti kas nemoka suskaičioti medžiu Neniškiss? Grubliauskas?Ar leidima išdavusi kirsti Rasa Javaitienė?? kas???

    Reply
  31. autorius meluoja kiek medžiu kertama

    , šiuo metu atlikti medžių kirtimo darbai I-ame kvartale. II ir III kvartaluose medžius dar kirs. Techninio projekto metu I-ame kvartale buvo numatyta šalinti 201 medį (115 vnt. iš jų nesaugotini, 86 vnt. saugotini) ir 436 m2 krūmų (nesaugotini), II-jame kvartale – planuojama šalinti 153 medžius (45 vnt. iš jų nesaugotini, 108 vnt. saugotini) ir 471,8 m2 krūmų (nesaugotini). III-jame kvartale iš viso planuojama šalinti 79 medį (22 vnt. iš jų nesaugotini, 57 vnt. saugotini) ir 207,5 m2 krūmų (nesaugotini).
    Iškirsti ir numatomi kirsti želdiniai sudaro arti pusę tūkstančio sveikų ir brandžių 30-60 metų medžių bei 1114 m2 krūmų. Gyventojai netenka apie 90 % šio kvartalo želdinių

    Reply
  32. autorius straipsnio nori buti anonimas O kodėl???? anonimai ayyayyy

    Savivaldybė teigia, jog Želdinių būklės ekspertizė Rumpiškės kvartale negali būti atliekama, nes numatomos tvarkyti teritorijos želdynų plotas Rumpiškės kvartale nėra didesnis nei 1 ha (ekspertizė atliekama, jei želdynų plotas didesnis nei 1 ha).

    tai kur sodinsi Neniški tuos modifikuotus medelius gal kai rašai plote mažesnėi nėi 1 ha.?????

    Reply
  33. autorius straipsnio nori buti anonimas O kodėl???? anonimai ayyayyy

    •Norime pabrėžti, jog visuose Rumpiškės kvartalo kiemuose yra pakankamai daug laisvų plotų, kurie leidžia plėsti mašinų statymo ir vaikų žaidimų aikšteles, neliečiant medžių (Priedas Nr.7). Kyla klausimas, kodėl landšafto architektai net nesistengė sukomponuoti stovėjimo aikštelių ir mažosios architektūros objektų kartu su medžiais, pastaruosius įkomponuojant salelėmis, kaip tai daroma kitose V.Europos šalyse? Visi šie faktai tik rodo, kad medžiai galimai buvo kertami turint tikslą padidinti projekto kainą, pasisavinti labai daug kokybiškos medienos ir iš to gerai pasipelnyti, nes kirtimai neša pelną, o likusius tuščius plotus iškloti dideliu kiekiu plytelių ir asfalto, kurių darbai yra labai brangūs. Kyla pagrįstų įtarimų, kad jei valdininkai taip suinteresuoti juos pjauti, ar nėra visa ši situacija dar ir labai neskaidri

    Reply
  34. autorius straupnio nori buti anonimas O kodėl????

    Pradėjus įgyvendinti projektą, gyventojai pamatė, jog raudonai kiemuose sužymėti medžiai bus kertami. 2020 03 11 d. (Priedas Nr. 1) gyventojai surengė Rumpiškės kvartalo gyventojų susirinkimą, kurio metu suformulavo viešą kreipimąsi į miesto merą V.Grubliauską, savivaldybės administracijos direktorių G.Nėniškį, aplinkos kokybės skyriaus vedėją R.Jievaitienę su prašymu stabdyti medžių kirtimą. Gyventojų kreipimąsis buvo viešai paskelbtas miesto dienraštyje „Atvira Klaipėda“ (2020 03 12) (https://www.atviraklaipeda.lt/2020/03/13/rumpiskes-rajono-gyventojai-kyla-i-kova-uz-savo-kiemu-medzius/). Tačiau į gyventojų kreipimąsi savivaldybė nereagavo. O po poros savaičių prasidėjo masiniai medžių kirtimai.

    Reply
  35. o kuo nesiskelbė autorius?

    Savivaldybės administracijos teigimu, visi jų vykdyti renginiai, skirti visuomenės supažindinimui su Rumpiškės kvartalo pertvarkymo klausimais ir visa pateikta informacija jų pačių įvertinta, kaip įstatymiškai atitinkanti reikalavimus visuomenės informavimui. Tačiau iš tiesų, Klaipėdos savivaldybė ir rangovai UAB „Kelprojektas“ per visą projekto rengimo laiką nuo 2015m. iki 2020 04 20, t.y. per penkis projekto metus, suorganizavo tik vieną (!) projekto pristatymą gyventojams 2018 12 18 ( Priedas Nr. 5), kuriame dalyvavo tik 26 asmenys (kvartalo gyventojų iš jų – 20) iš maždaug 5000 kvartalo gyventojų. Toks mažas gyventojų dalyvių skaičius vėlgi liudija ne aktyvumo, o informuotumo stoką,
    LR Želdynų įstatymo 3 straipsnio 3 dalies 7 punktu, pertvarkant esamus želdynus ir kuriant naujus, įvertinama suinteresuotos visuomenės motyvuota nuomonė, informuoja visuomenę, kai numatomi vykdyti želdinių tvarkymo, kūrimo, medžių ir krūmų kirtimo, persodinimo, kitokio naikinimo darbai…(2 punktas).

    Reply
  36. o kuo slapstoso autorius?

    Gyventojams įtarimų kelia ir tas faktas, kad UAB „Kelprojektas“ projekto vadovas V.Zbrujevas tuo pačiu buvo ir susirinkimo su gyventojais pirmininkas. Savaime suprantama, UAB „ Kelprojektas“ vadovas ir šiam susirinkimui pirmininkaujantis V. Zbrujevas melavo gyventojams, kad žalieji plotai nebus mažinami t.y. medžiai nebus kertami. Tais žodžiais jis bandė nuraminti ir suklaidinti dėl medžių kirtimų susirūpinusius gyventojus.
    LR teisės aktų: svarbių tarptautinių konvencijų nuostatas, t.y. Orhuso konvenciją, Europos Kraštovaizdžio konvenciją bei LR Želdynų įstatymo 3 straipsnio 3 dalies 7 punktu, pertvarkant esamus želdynus ir kuriant naujus, įvertinama suinteresuotos visuomenės motyvuota nuomonė, informuoja visuomenę, kai numatomi vykdyti želdinių tvarkymo, kūrimo, medžių ir krūmų kirtimo, persodinimo, kitokio naikinimo darbai. To nepadarė savivaldybė

    Reply
  37. Balsas iš Rumpiškės

    Seniai klaipėdiečiams žinoma, kad mūsų miestą užvaldė kostiumuoti nusikaltėliai, kurie veikia pagal planą “ Vsio zakono!„. Per jų valdymą Klaipėda tapo labiausiai užterštu miestu, kur nei viename miesto rajone, nei pietinėje, nei šiaurinėje bei centrinėje miesto dalyje žmonės nebeturi švaraus oro, švarios aplinkos! Ir visi jų taip vadinami „projektai“, tai akių dūmimas naiviems žmogeliams, tai „legalus“ ES ir miesto lėšų išplovimas. Vien tik iš Rumpiškės kvartalo jie į asmenines kišenes susižers didelę dalį iš tų 5,5 mlj. eurų. Jei jie būtų tikrai atstovavę Klaipėdiečių interesus, tai būtų išsaugoję praktiškai visus Rumpiškės medžius, palikę gyventi mūsų žaliuosius plaučius pačiame miesto centre. Palikus gyventojų sodintus didžiulius, sveikus medžius, jiems būtų pakakę tik atnaujinti ,modernizuoti esamus šaligatvius, infrastruktūrą`, buvo dar pakankamai vietos be kirtimų padidinti parkavimo vietų skaičių.Dabar šio rajono senukai neturės jokio medžių teikiamo pavėsio, paukščių čiulbesio, liepų ir kaštonų žiedų. Mūsų Rumpiškės gyventojų dabar laukia dulkės ir karštis, kylantis nuo išbetonuotų plotų, kvėpavimo, širdies kraujagyslių bei onko ligos. Tai genocido projektas, kurį galima palyginti su projektu skiepų pagalba sumažinti Žemės gyventojų skaičių.

    Reply
  38. Naujiena

    Protestuoti gali tik to kvartalo gyventojai? Kažkas Klaipėdoje naujo. Jau pagal kvartalą sąžinę ir aktyvumą deklaruosim. Senesnių gyventojų nuomonė nebeįdomi, nors jie šitą miestą atstatė ir jam mokesčius mokėjo.

    Reply
  39. Irma iš Rumpiškės g.

    Nemato šviesos dėl to ir susikaupė tiek negatyvo. Faktas įrodytas mokslo. Iš tamsos lenda pyktis ir nepasitenkinimas.

    Reply
  40. Čelita

    Žmones visai nušoko nuo proto. Jiems tvarko buitį, nori suteikti daugiau šviesos, jaukumo, tvarkos, nori apšviesti kiemus, sutvarkyti automobilių stovėjimą, o jie ‘ant ragų”.Nejaugi jums tikrai taip patinka gyventi prieblandoje, grūstis nesutvarkytuose kiemuose, kliuvinėti už išklypusių šaligatvių, kad jūs taip elgiatės? Jei taip, tai tada tikrai pristatykite aplink kryžių, kaip dabar madinga Klaipėdoje , ir toliau pykite ir keikite visus, visur ir visada.

    Reply
  41. Rasa

    Ne, ne taip. Tai dauguma gyvenančių – neprotestuoja. 😀 Iš tūkstančių gyventojų keli senoliai sverkia. Suprantu juos, jie matė, kaip tie medžiai augo. Labai liūdna. Bet suprantu ir jaunas šeimas, kuriom svarbiau estetinis vaizdas ir funcionalumas: geri privažiavimai vežimėliu , automobiliui vieta, vaikams- aikštelės… O ne senolių sukasti ir aptverti darželiai-šiuklynėliai po langais (kokį matome Taikos 33 kieme), į kuriuos, neduokdie, įlips koks mažius kamuolio pasiimti, bus apstaugtas, lazda apgrūmotas 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This