Politikai palaimino lengvatas verslui

Verslas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog miesto Tarybos nariai ketvirtadienį posėdyje pritarė jau anksčiau atitinkamų komitetų palaiminimui palengvinti dėl COVID-19 pandemijos nukentėjusio verslo situaciją.

Nuspręsta viešose vietose vykdomas prekybos ir paslaugų veiklas atleisti nuo vietinės rinkliavos, verslo atstovams, nukentėjusiems nuo COVID-19, bus taikomos didesnės nekilnojamojo turto, žemės bei žemės nuomos mokesčio lengvatos, o savivaldybės patalpų nuomininkams sumažintas nuomos mokestis.

Sprendimas nuo vietinės rinkliavos atleisti visas viešose vietose vykdomas prekybos ir paslaugų veiklas aktualus daugiausiai smulkaus ir vidutinio verslo atstovams.

Lengvata prekybos veikloms nebus taikoma tik Jūros šventės ir miesto jubiliejinių bei istorinių sukakčių paminėjimo švenčių metu renginių teritorijoje (jei renginiai vyks ir jų metu bus vykdoma prekyba). Palmiros Mart nuotr.

Mokėti vietinės rinkliavos nereikės iki pat šių metų pabaigos, lengvatos laikotarpį pradedant skaičiuoti nuo karantino pradžios – kovo 16 d.

Vietinės rinkliavos nereikės mokėti ir leidimai nemokamai bus išduodami tokioms veikloms kaip prekyba rankdarbiais, tautodailės ir dailės dirbiniais, ledais, gėrimais, gėlėmis, dviračių nuoma, dviračių mainų ar dalijimosi paslauga, vandens pramogų priemonių nuoma, išnešiojamoji prekyba, prekyba iš kioskų, paviljonuose, specializuotose automobiliuose (food truck) ir kt.

Lengvata prekybos veikloms nebus taikoma tik Jūros šventės ir miesto jubiliejinių bei istorinių sukakčių paminėjimo švenčių metu renginių teritorijoje (jei renginiai vyks ir jų metu bus vykdoma prekyba).

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba ankstesniu sprendimu nuo vietinės rinkliavos taip pat yra atleidusi visas lauko bei paplūdimių kavines. Joms rinkliavos nereikia mokėti visus 2020 metus.

Verslo atstovams bus taikoma daugiau ir nekilnojamojo turto, žemės bei žemės nuomos mokesčio lengvatų. Lengvatos bus taikomos mokesčių mokėtojams, patenkantiems į Valstybinės mokesčių inspekcijos sudarytą mokesčių mokėtojų, nukentėjusių nuo COVID-19, sąrašą. Gegužės 4 d. duomenimis, šiame sąraše yra 2 909 Klaipėdos miesto savivaldybėje registruoti juridiniai asmenys. Klaipėdoje tokie verslo atstovai bus atleidžiami nuo 10 proc. nekilnojamojo turto mokesčio, taip pat nuo 10 proc. žemės mokesčio ir nuo 10 proc. valstybinės žemės nuomos mokesčio už visus 2020 m. mokėjimo. Tačiau patvirtintos lengvatos nebus taikomos nekilnojamajam turtui, kuris šiais metais pripažintas apleistu ar neprižiūrimu, taip pat žemei, kuri 2020 m. įtraukta į Nenaudojamų kitos paskirties žemės sklypų Klaipėdos mieste sąrašą.

Savivaldybė skelbia pagelbėsianti ir savivaldybės nekilnojamojo turto nuomininkams. Tiems nuomininkams, kurių veiklos karantino metu buvo arba yra uždraustos, nuomos mokestis bus sumažintas 30-imčia procentų. Nuomos mokesčio mažinimas gali būti taikomas nuo karantino paskelbimo šalyje iki karantino pabaigos, bet ne ilgiau kaip iki šių metų pabaigos. Šis sprendimas nuomininkams atvers kelią pasinaudoti ir valstybės parama – pagal galiojančią tvarką, valstybės lėšomis numatyta kompensuoti 50 proc. buvusio nuomos mokesčio, jei nuomotojai taip pat sumažina mėnesio įmokas bent 30 proc.

Savivaldybės taryba taip pat yra priėmusi sprendimą atidėti nuomos mokesčio mokėjimą Savivaldybės patalpų nuomininkams, kurie dėl karantino dalinai arba visiškai negali vykdyti savo veiklos. Nuomos mokestis atidėtas visam karantino laikotarpiui pridedant vieną papildomą mėnesį. Sudaryta galimybė atidėtą nuomos mokestį išsimokėti per 6 mėnesius.

Po šių tarybos sprendimų bendra iš Savivaldybės biudžeto verslui suteikiamų vietinių rinkliavų ir mokesčių lengvatų suma pandemijos sukeltų neigiamų pasekmių švelninimui sieks daugiau nei 565 tūkst. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

„Klasco” ir miesto valdžios mūšis grįžta į pradinę stadiją

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), teismams skundusi praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos 2022-ųjų pavasarį priimtą sprendimą nepritarti jos planuojamai naujai ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Politika

Prisiekė naujas Klaipėdos miesto tarybos narys

Nuo ketvirtadienio Klaipėdos miesto tarybos valdančioji dauguma turi naują narį – priesaiką davė Ramūnas Mika, pakeičiantis mandato atsisakiusį Steponą Venckų, ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This