Bėdos LEZ gamyklos neapleidžia: antro gaisro išvengta

Kriminalai ir nelaimės

Tik šį savaitgalį nuslopinus granulių gamykloje kilusį gaisrą, antradienį priešpiet vėl pranešta apie galimą pavojų Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) teritorijoje įsikūrusioje įmonėje.

Penktadienį įmonėje kilęs gaisro pasekmės likviduotos šeštadienį, bet antradienį, gegužės 26 d., vėl pranešta apie pavojų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Bendrais pagalbos centras pranešė, kad apie 11 val. skubios pagalbos telefono numeriu 112 buvo gautas pranešimas, jog UAB „Orion Global Pet” dėl įvykusio įrenginių gedimo išsiliejo alyva.

Į įvykio vietą išsiųsti Klaipėdos ugniagesiai, informacija perduota ir Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Klaipėdos LEZ savo ruožtu informavo, jog dėl incidento evakuoti visi įmonės darbuotojai, stabdoma gamyba. Nukentėjusių nėra.

Pirminiais duomenimis, antradienio ryte dėl nesandarios sklendės tarp technologinės įrangos ir dujų deginimo įrenginio pratekėjo įkaitusi termoalyva.

Dėl incidento gaisro nekilo. Įvykio vietoje budi priešgaisrinės apsaugos ir policijos pajėgos.

Penktadienį čia kilusio gaisro priežastimi buvo įvardinta įmonės biokuro katilinės šildymo sistemoje pratekėjusi alyva, dėl ko biokuro katile sprogo apsauginis filtras. Tąsyk liepsnų išvengta, putokšliu gesinta alyva, o galutinai gaisro pasekmės likviduotos šeštadienį.

Įmonė dėl kilusio gaisro vėliau apkaltino esą nekokybiškai montavimo darbus katilinėje atlikusius rangovus.

Būta nuogąstavimų, jog per gaisrą į aplinką tąsyk galėjo patekti kenksmingų medžiagų, bet šį spėjimą Klaipėdos radijo stočiai „Raduga” paneigė Visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas. Tačiau gegužės 27-ąją Aplinkos apsaugos agentūra, atlikusi paimtų mėginių tyrimus, ore nustatė viršytą benzeno koncentraciją.

Keistu sutapimu galima laikyti tą faktą, jog abu kartus alyvos išsiliejimas įmonėje fiksuotas beveik tuo pačiu paros metu – prieš 11 val.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Klaipėdos LEZ įmonės tęsia bendradarbiavimą su Baltijos gimnazija

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančios PET gamintojos „Neo Group“ ir „Orion global PET“  jau penktus metus bendradarbiauja su Klaipėdos ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Vaistų nuo sunkvežimių savivalės Rimkuose nerandama

Sunkiasvorių automobilių gabaritus ribojančių vartų Rimkuose nebus – taip penktadienį nusprendė Eismo saugumo komisija, nors vietos gyventojai seniai skundžiasi, kad ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Klaipėda ID” grimzta: už milijoną esam nežinomi Niujorke

Miesto investicijų ir verslo plėtros agentūros „Klaipėda ID” valdyba, sudaryta iš nepriklausomų narių, buvo pašalinta už nepaklusnumą, o buvusi laikinoji ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This