Keleivių apklausa: laukia daugiau tarpmiestinių maršrutų

Transportas

Kodėl keleiviai karantino metu tarpmiestiniais autobusais keliauja rečiau, kuri viruso prevencijos priemonė jiems atrodo patikimiausia ir kas paskatintų keliauti dažniau? Autobusų vežėjai dalinasi keleivių apklausos rezultatais.

Į pajūrį susisiekimą nuo šios savaitės „Kautra” atnaujins šimtu procentų. Asociatyvi Martyno Vainoriaus nuotr.

Paklausus, kodėl keleiviai karantino metu autobusais keliauja rečiau, net 52% respondentų atsakė dėl to, kad neliko maršrutų, kuriais keliaudavo. Antras populiariausias atsakymas (23%) buvo, jog nedirba įstaigos ir vietos, į kurias keliaudavo. Karantino metu rečiau vykstantys keleiviai dėl baimės užsikrėsti virusu sudarė 19% apklaustųjų.

„Turime gana įdomią situaciją – autobusai nevažiuoja, nes nėra keleivių, o keleiviai nevažiuoja, nes nėra autobusų. Taip gali ir suktis be pabaigos. Dėl to nuo balandžio vidurio kiekvieną savaitę atnaujiname vis naujus maršrutus. Galvojame, kad pirmi turime sulaužyti šį ciklą ir pradėti važiuoti, kad susigrąžintume keleivius. Esame ir situacijos įkaitai – studentai mokosi nuotoliniu būdu, darbdaviai darbą organizuoja iš namų, nemažai lankytinų objektų, įstaigų dar nėra atnaujinę veiklos. Didelei daliai keleivių tiesiog neliko poreikio keliauti. Tikimės, kad karantinui švelnėjant ir šylant orams žmonės pajudės”, – pranešime cituojamas „Kautros” marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas, pridūręs, kad 18% apklaustųjų šiuo metu autobusais keliauja įprastu dažnumu.

Paklausus keleivių, kurios, jų manymu, viruso prevencijos priemonės autobusuose yra efektyviausios, daugiausiai atsakymų sulaukė autobuso salono dezinfekavimas (79% atsakiusių). Antras populiariausias atsakymas (64%) – autobusų vėdinimas, trečias (59%) – kaukių dėvėjimas autobuse.

„Pasigirdus kalboms apie viruso plitimą iš karto pradėjome autobusų dezinfekavimą. Manau, šiais metais nesustosime to daryti. Vėdiname autobusus, vairuotojai toliau dėvi ir dėvės apsaugines kaukes. Manau, dezinfekcinis skystis autobusuose taps įprasta norma – bent šiais metais autobusuose turėtų likti, jis gana populiarus tarp keleivių. Dėl kitų apsaugos priemonių – tikimės, kad po truputį bus švelninama situacija. Svarbu, kad būtų naudojamos efektyviausios prevencijos priemonės”, – mini „Kautros” atstovas.

Anot apklausos, daugiausiai respondentų (33%) autobusais keliauja darbo reikalais, 31% apklaustųjų lanko artimuosius, 23% – poilsiauja.

„Jei kelionės dėl mokslų ir artimųjų lankymo sustoję, tai, tikimės, šylantys orai ir prasidedantis vasaros sezonas paskatins žmones keliauti. Į pajūrį susisiekimas nuo šios savaitės bus atnaujintas šimtu procentų. Ši vasara bus kitokia, bet noriu tikėti, kad žmonės po ilgo karantino norės vasarą prasiblaškyti, pakeisti aplinką. Svarbu tai daryti atsakingai ir saugiai”, – teigė vežėjų atstovas.

„Kautra“ šiuo metu yra atnaujinusi per  60% tarpmiestinio susisiekimo reisų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Klaipėdos rajono vežėjų konkurse - ir Rusijos korta

Dar gegužę VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) paskelbto konkurso dviem Klaipėdos rajono maršrutų paketams rezultatais nepatenkinta bendrovė „Kautra“ nieko nepešė ...
2023-11-06
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Klaipėdos „mikriukų" penkmetis: vežėjai nesikeis

Jau prabėgo penkeri metai, kai į Klaipėdos gatves išriedėjo naujutėliai mikroautobusai, tapę ir neatsiejama miesto įvaizdžio dalimi, ir patogia, pakankamai ...
2023-06-21
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Klaipėdą su rajonu jungiantis naujas maršrutas pasitvirtina

Bandomasis viešojo transporto maršrutas Nr. 35  Klaipėda – Slengiai – Trušeliai – Smilgynai, pradėtas šių metų balandį, panašu, pasivirtino: VšĮ ...
2022-06-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This