Konservatoriai sureagavo į skundą

Politika

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija išdėstė savo poziciją dėl situacijos, susiklosčiusios po Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu jo pirmininko Aido Kaveckio bei vicemero Arūno Barbšio užduotų klausimų ir pareiškimų, adresuotų viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovui Romandui Žiubriui.

Arūnas Barbšys ir AIdas Kaveckis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, penktadienį opozicinės Liberalų sąjūdžio frakcijos narė Alina Velykienė raštu kreipėsi į Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską, prašydama pradėti tyrimą dėl A. Kaveckio bei A. Barbšio elgesio. Politikė mano, kad jos kolegos galėjo nesilaikyti Valstybės tarnybos įstatymu įtvirtintų valstybės tarnautojų ir politikų etikos principų.

TS-LKD frakcijos nariai opozicijos tokius kaltinimus atmeta kaip nepagrįstus, o A. Velykienės kreipimąsi vertina kaip bandymą dangstyti Savivaldybei pavaldžių įstaigų problemas, užuot sutelkus pastangas šioms problemoms spręsti.

„Klaipėdos šventės” pristato save kaip tradicinių renginių Klaipėdos laivų parado, Jūros šventės organizatorę, tačiau reklamos paslaugas, taip pat paraiškas paramai iš Savivaldybės gauti teikia kita viešoji įstaiga, kaip teigiama, renginių organizavimo partnerė „Klaipėdos publika“. Atrodo, kad tai R. Žiubrio šeimos įmonė, nes trys iš keturių jos darbuotojų yra susiję giminystės ryšiais – R. Žiubrys, jo žmona ir žmonos brolis. Visiškai neaišku, kaip paskirstomi finansiniai srautai, kas kam ir už ką moka. Man tai panašu į pinigų plovimą“, – pranešime cituojamas A. Barbšys.

Klaipėdos miesto savivaldybės kontrolės ir audito tarnyba jau pradėjo VšĮ „Klaipėdos šventės“ veiklos auditą. TS-LKD frakcija teigia besitikinti, kad jis padės atsakyti į viešai iškeltus klausimus dėl įstaigos veiklos skaidrumo ir atskaitomybės.

„Pasirodo, Klaipėdoje yra temų, apie kurias net klausti draudžiama. Bet mes ir toliau aiškinsimės tai, kas kelia abejonių ir nesitaikstysime nei su korupcija, nei su miesto biudžeto pinigų švaistymu, nei „švogerizmu“ savivaldybės įstaigose. Nepaisant to, kaip reaguos opozicija, mūsų frakcija ir toliau kels klausimus ir ieškos sprendimų savivaldybės kontroliuojamų įmonių ir įstaigų veiklos skaidrinimui ir viešinimui, nes tai svarbu miestui ir jo žmonėms“, – cituojamas TS-LKD frakcijos pirmininkas Aidas Kaveckis.

10 Comments

  1. TRAUKŪNAS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… ..

    Reply
  2. Geda konservatoriams

    Ar tiesa, kad Kaveckis teistas?

    Reply
  3. Pagaliau, Aidai Ačiū.

    Bravo gerbiamas Aidai Kavecki. Išspardyk seniam Grubliovkiui, Taraškėvič močiutei Simanovic subines. Klaipėda padėkos.

    Reply
  4. Pinigai

    Šį koncervatorių atsaką atspausdino tik Atvira Klaipėda. Vakarų ekpresas visai nereaguoja į Jūros šventės šeimos ir finansų peripetijas, Klaipėda jau nebereaguoja. Žinant kokius pinigus skirsto VŠĮ Klaipėdos šventės žiniasklaidai, ypač šiuo sunkiu laiku, tai viską paaiškina.

    Reply
  5. ar tiesa

    kad Kaveckis pats teikė verslininkams lengvatą ir pats balsavo už ją, nes pats ją ir gaus?

    Reply
  6. iš kur tą

    virėją konservatoriai ištraukė ir girdėjau teistą, kuris vaidina teisuoliu

    Reply
  7. Organizatorius

    Džiazo festivalio steigėjas nėra savivivaldybė. Skirtingai nuo Klaipėdos švenčių. Neturėtų Klaipėdos savivaldybės įmonėje dirbti net keli šeimos nariai.

    Reply
  8. va

    dar vienas fainas uab`ėlis yra pilies dziazo festivalis 🙂 na bet faktas, ten bijo kišti nosies ir konservatoriai :)))))

    Reply
    • Linas

      Nepainiokite, Klaipėdos šventės savivaldybės įmonė ir tuo viskas pasakyta.

  9. Tikrai taip

    Žiubrienė kartu su Žiubriu dirba ir VŠĮ „Klaipėdos šventės”. Prie savivaldybės įstaigos prikurtas uabėlis – įprasta Klaipėdos savivaldybės VŠĮ vadukų praktika. Viskas turi nuplaukti, t.y. pinigėliai patekti į savas rankas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Aido Kaveckio pelėkautai naiviems piliečiams*

Šiam politikui per Finansų ir ekonomikos komiteto posėdį pasiūlius Trilapio gatvės pirties paslaugas teikti nemokamai, jo kolegos suskubo priimti, kad ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This