Šilutėje siautėjusi trijulė stos prieš teismą

Regionas

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kuriame kaltinimai dėl vagysčių, plėšimų ir kitų nusikalstamų veikų Šilutėje pareikšti trims kaltinamiesiems.

Bylos duomenimis, 2019 m. gruodį nuo kaltinamųjų nukentėjo penki šilutiškiai. Visas nusikalstamas veikas trijulė įvykdė arba visi kartu, arba dviese, o dalį nusikalstamų veikų, bylos duomenimis, įvykdė vienas iš kaltinamųjų. Vieni nukentėjusieji neteko jiems priklausiusių daiktų iš gyvenamųjų vietų, kiti buvo apiplėšti tiesiog gatvėje ar jėga įsibrovus į namus, prekybinį kioską.

Bylos duomenimis, kaltinamųjų grobiu tapo skalbimo mašinos, šaldytuvas, dujų balionai, elektrinė siuvimo mašina, mobilieji telefonai bei kiti namų apyvokos daiktai, taip pat pinigai, vaistai, auksinis žiedas, banko kortelė ir kita.

Iš viso penki nukentėjusieji pareiškė beveik 6600 eurų siekiančius civilinius ieškinius dėl patirtos turtinės žalos. Civilinius ieškinius byloje taip pat yra pareiškusios Klaipėdos teritorinė ligonių kasa ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyrius.

29-erių–37 metų šilutiškiams kaltinimai yra pareikšti pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl vagysčių, plėšimų, sukčiavimo, neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo bei narkotinių ar psichotropinių medžiagų vagystės. Visi jie anksčiau teisti ne kartą, taip pat ir už analogiškas nusikalstamas veikas.

Byla su kaltinamuoju aktu perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Pirmoji balandžio dekada - šilčiausia per visą stebėjimų istoriją

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, balandžio pirmasis dešimtadienis buvo rekordiškai šiltas. Dekados vidutinė oro temperatūra Lietuvoje buvo 10,4 °C (teigiama 5,6° ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Regionas

Šilutės aplinkosaugininkai išgelbėjo žmogaus gyvybę

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos Šilutės aplinkos apsaugos skyriaus pareigūnai Vitalijus Gutauskas ir Mindaugas Mačiulis antradienį išgelbėjo skendusį žmogų. „Socialinių ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

Regionas

Trispalvę išniekino ir Šilutėje

Policija pranešė, kad penktadienį, apie 6.50 val., Šilutėje, prie Jaunimo alėjos 5-ojo namo laiptinės rasta valstybės vėliava perlaužtu kotu. Pradėtas ...
2024-03-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This