Ligitai Girskienei – dar vienas apdovanojimas

Veidai

Įkandin ketvirtadienio vakarą gautos Nacionaliniuose lygybės ir įvairovės apdovanojimų Atviros visuomenės piliečio nominacijos, Klaipėdos miesto tarybos narei, aktyviai kovotojai už ekologiją, prieš smarvę ir taršą Ligitai Girskienei bus įteikta ir Aplinkos ministerijos Česlovo Kudabos premija.

Ligita Girksienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Premijai buvo pasiūlyti penki kandidatai. Kaip sakė vertinimo komisijos pirmininkas, aplinkos ministro patarėjas Justas Jaskonis, L. Girskienė išrinkta už itin aktyvią ir visuomenei naudingą veiklą atkakliai ir ryžtingai kovojant su aplinkos tarša.

„Jos pavardė po šalį sudrebinusio vadinamojo „Grigeo“ skandalo tapo žinoma visoje Lietuvoje. Tai Ligita Girskienė kartu su kitais aktyviais Klaipėdos miesto ir rajono visuomenininkais iškėlė versiją prokurorams apie galimą nusikalstamą Kuršių marių taršą nuotekomis iš AB „Grigeo Klaipėda“. Visuomeninėje veikloje Ligita Girskienė aktyviai dalyvauja jau dešimtmetį, ketvirtus metus vadovauja asociacijai „Klaipėdos Marių bendruomenė“, yra išrinkta miesto savivaldybės tarybos nare. Ji buvo viena iš iniciatorių, kurie prieš dvejus metus kreipėsi į Vyriausybę ir paprašė sudaryti darbo grupę taršos problemoms Klaipėdoje tirti ir spręsti, pati aktyviai dalyvavo darbo grupės, kuri ruošė aplinkosaugos reikalavimus griežtinančių teisės aktų pakeitimus, veikloje. Kovai su tarša uostamiestyje Ligita Girskienė skiria ne tik savo pastangas, bet ir telkia bendruomenę, organizuoja mitingus, renka gyventojų parašus”, – rašoma ministerijos pranešime.

„Manau, kad šis apdovanojimas priklauso ne man, o visai mūsų Klaipėdos bendruomenei, aktyviai kovojančiai už švarią aplinką, todėl laimėtą piniginę premiją skiriu tęsti mūsų darbams. Už gautus pinigus tobulinsime interneto svetainę, registruojančią gyventojų skundus, vyksime į kaimynines šalis pamatyti elektroninių nosių, kurios fiksuoja kvapus, domėsimės kaip Europos uostai tvarkosi su dulkėmis ir panašiai. Visą informaciją skelbsiu Facebook grupėje „Pietinė Klaipėda smirda“. Ačiū, visiems, kurie prisidedate, kad mūsų mieste gyventi būtų švariau”, – taip šį įvertinimą komentavo pati L. Girskienė.

L. Girskienė – keturioliktoji Česlovo Kudabos premijos laureatė. Ši premija skiriama kas dveji metai šalies visuomeninėms ir kitoms nevyriausybinėms organizacijoms arba jų nariams, kitiems asmenims už aktyvią ir naudingą visuomeninę veiklą arba reikšmingus darbus aplinkos formavimo ir apsaugos srityje.

Pirmasis šią premiją, kai ji buvo pavadinta Česlovo Kudabos vardu, 1998 m. pelnė Dzūkijos nacionalinio parko ekologas, rašytojas Henrikas Gudavičius, 2000 m. – buvęs mokytojas Aleksandras Žalys, 2002 m. – tuometis Vilniaus universiteto Botanikos sodo direktorius Evaldas Navys ir „Tėviškės gamtos“ vyriausiasis redaktorius Juozas Stasinas, 2004 m. – televizijos žurnalistė Dalia Juočerytė ir mokytojas Valentinas Padriezas, 2006 m. – rašytojas Gediminas Isokas, 2008 m. – gamtininkas, rašytojas Selemonas Paltanavičius, 2010 m. – gamtininkas prof. Ričardas Kazlauskas, 2012 m. – Gamtos bičiulių asociacijos prezidentas prof. Algirdas Stanaitis, 2014 m. – savaitraščio „Žaliasis pasaulis“ vyriausias redaktorius Augustas Uktveris, 2016 m. – dr. Algirdas Knystautas, judėjimo „Už gamtą“ vadovas, 2018 m. – ornitologas dr. Eugenijus Drobelis.

5 Comments

  1. K

    Jau pamiršot, kad pati ji etikos principus buvo pazeidusi

    Reply
  2. gyventojas

    panasu, kad teisybe pagaliau triumfuos!!!!!! labai dziaugiuosi uz Ligita, ji verta visu siu ivertininimu ir dar daugiau! Valio valio, kad jos darbas matomas ir vertinamas.

    Reply
  3. Sveikinimai

    Tai yra pergalė prieš grubliausko/taraškevičiau neliečiamą mafiją. Ačiū. Kovokim toliau kol šitie du nevykėliai bus tinkamai “apdovanoti”

    Reply
  4. Elena

    Nuostabus rytas . Labai malonu skaityti , kad pagaliau įvertintas žmogus , kuri daugiau nei 10 m yra aktyvi miestietė . Nuoširdžiai sveikinu . Pagarba Ligitai .

    Reply
    • klaipėdietė, Didžiosios Vitės gyventoja

      Visiškai pritariu p.Elenai !? Svarbu turėti GERĄ ir AKTYVŲ organizatorių !

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This