Ligita Girskienė – atviros visuomenės pilietė, Dovilų mokykla – įveikusi kliūtis (atnaujinta)

Svarbu, Veidai

Ketvirtadienio vakare Vilniuje Valdovų rūmuose vykusiuose Nacionaliniuose lygybės ir įvairovės apdovanojimuose net dviejose nominacijose iš aštuonių triumfavo atstovai iš Klaipėdos ir regiono.

Atviros visuomenės piliečio apdovanojimas, skiriamas už drąsų ir nuoseklų demokratinių vertybių puoselėjimą savo darbo, socialinėje bei visuomeninėje aplinkoje, atiteko Klaipėdos miesto tarybos narei, aktyviai kovotojai už ekologiją, prieš smarvę ir taršą Ligitai Girskienei.

Nugalėtoją paskelbęs iš Klaipėdos kilęs aktorius Giedrius Savickas neslėpė džiaugsmo, kad apdovanotoji – jo žemietė, kartu palinkėjęs kai kuriems žmonėms „įsirengti sąžinės valymo įrenginius”. Martyno Ambrazo nuotr.

Nugalėtoją paskelbęs iš Klaipėdos kilęs aktorius Giedrius Savickas neslėpė džiaugsmo, kad apdovanotoji – jo žemietė, kartu palinkėjęs kai kuriems žmonėms „įsirengti sąžinės valymo įrenginius”.

Dėkodama už apdovanojimą L. Girskienė sakė ir toliau kartu su klaipėdiečiais sieksianti, kad „mūsų vaikai augtų švarioje ir sveikoje aplinkoje, kurią mums garantuoja Konstitucija”.

Šis apdovanojimas dar reikšmingas ir dėl to, kad kartu su klaipėdiete jam buvo nominuoti tokie stiprūs dalyviai kaip 15min kolektyvas bei praėjusių metų Venecijos bienalės pagrindinio prizo laimėtojos.

L. Girskienė nebuvo vienintelė iš Klaipėdos regiono, triumfavusi šiuose nacionaliniuose apdovanojimuose.

Įveiktos kliūties apdovanojimas, skiriamas už fizinės, socialinės, kultūrinės ar kitokios kliūties sėkmingą įveikimą, užtikrinant žmonių su negalia orų gyvenimą ir dalyvavimą visuomenėje, atiteko Klaipėdos rajono Dovilų pagrindinei mokyklai, kurioje kartu su sveikais vaikais sėkmingai mokosi ir turintieji negalią.

Mokyklos atstovai sunkiai tramdė jaudulį ir džiaugsmą, tapę šio apdovanojimo nugalėtojais.

Kiti apdovanojimai atiteko: Lyčių lygybės -Donatui Paulauskui už knygą „Kam reikalingi verkiantys vyrai“ , Tautų dialogo – multikultūriniam jaunimo centrui „Padėk pritapti“ už komiksą „Nupiešk man kelią. Iliustruota romų istorija“, Vaivorykštės – Elenai Reimerytei ir projektui „Spalvos“už dokumentiką, drąsiai kalbančią apie LGBT temas, „Geriausias amžius – mano amžius“ – muzikiniam LNK projektui „Lietuvos balsas. Senjorai“,  Religijų ir įsitikinimų įvairovės – senovės baltų religinei bendrijai „Romuva“ ir Metų proveržio – iniciatyvai „Niekieno vaikai“. Martyno Ambrazo nuotr.

Laureatams atiteko menininkės Ievos Paltanavičiūtės sukurtos statulėlės bei „Swedbank“ įsteigti piniginiai prizai.

Šie nacionaliniai apdovanojimai populiariai dar vadinami žmogaus teisių „Oskarais”.

INFORMACIJA 

Nacionalinius lygybės ir įvairovės apdovanojimus rengia Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba. Jų metu apdovanojami lygybės ir įvairovės srityje pasižymėję asmenys, organizacijos, idėjos ar projektai, iniciatyvos, poelgiai, veiksmai.

Pirmieji apdovanojimai surengti 2014 metais.

Šiemet apdovanojimus rėmė AB „Swedbank“, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Atviros Lietuvos fondas, Britų taryba, Europos socialinis fondas, Norvegijos ambasada Lietuvoje, UAB „Rimi Lietuva“, AB „Telia Lietuva“. 

18 Comments

  1. bobutė

    Kur Klaipėdos spauda? Kodėl nerašo? Kodėl mala visokį š…..?Apie papus,apie Bunkaus skyrybas ir t.t. O apie tokį svarbų dalyką gali parašyti tik atvira Klaipėda? GĖDA visai Lietuvos spaudai.ŠAUNUOLĖ Ligita.Ačiū tiems,kas įvertino jos pastangas.Beveik visa Lietuvos spauda- geltonoji spauda.

    Reply
  2. TRAUKŪNAS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… ….

    Reply
  3. SImonas

    Šaunuolė , Ligita !!! Daugiau tokių žmonių Klaipėdai . tai sąžiningo , darbštaus ir bendruomeniško žmogaus pavyzdys . Aš už Ligitą ji verta šio apdovanojimo .

    Reply
  4. klaipeda

    Va ką reiškia būt pas valstiečius, iki tol neturėjo tokių pasiekimų

    Reply
    • Nuo šlykštumo

      nebloga ? 🙂 Ar čia tokia pavydo forma – niekinti dirbančius visuomenei ? Pagarba Ligitai , kuri jau 10 yra aktyvi miestietė .

    • klaipėdietė, Didžiosios Vitės gyventoja

      Tikriausia , iš pavydo visi pavyduoliai sprogs ! O dar ir Česlovo Kudabos premija !?

    • dominus

      Cia turbut melynojo provarvio atstovas uzpavydejo, laikai keiciasi ir zmones pasikeis

    • Saulė

      Teisingai pastebėta.

    • Rita

      Man tai nedaro jokio įspūdžio, nes aktyvių visuomenininkų yra ne vienas ir dirbantys ne vienerius metus. Nepažįstu Girskienės, bet stebint viską iš šono, pamenu kad į Tarybos pirmą kadenciją papuolė dėl kovos prieš taršą. Nusėdusi taryboje jokios jos kovos nesigirdėjo, bet kai dėl taršos sujudo visas miestas ir labai aktyviai, tuomet ir Girskienė išlindo. O su Grigeo tai čia didelis aktyvių piliečių nuopelnas, kurių pavardžių nemini. Čia mano pastebėjimai.

  5. Elena

    Labai džiaugiuosi už Ligitą . Puikus , sąžiningas žmogus . Sveikinimai . Ačiū .

    Reply
  6. Kristina

    Kaip norėtųsi daugiau tokiu miestiečių mūsų krašte! Sveikinimai!

    Reply
  7. klaipėdietė

    O ,kad būtų kuo DAUGIAU tokių žmonių kaip p.Ligita Girskienė ! Kiek kibirų purvo ant jos yra išpylę ,bet ji nepalūžta ir eina pirmyn su palaikymo komanda . Smagu ,kad yra įvertintas jos triūsas ir kova už švarią aplinką miestiečiams . Sakoma ,kad vienas lauke ne karys ,bet tokių karių jau daug ,net Seime priimtas ,, Klaipėdos paketas ” .

    Reply
    • klaipėdietei

      Viena L.Girskienė, be miesto visuomenės pagalbos – būtų tik tuščia vieta. Gaila, kad „Švyti” tik viena, kaip kad ir sovietmečiu vieni ir tie patys asmenys. Apdovanojimas turėjo būti skirtas visiems kovojusiems, o ne asmeniškai tik L.Girskienei., visuomenė palikta už kadro.

  8. Algirdas

    Nuo kada Dovilų pagrindinė mokykla Klaipėdoje ?

    Reply
    • klaipėdietė

      Taigi ir rašo – Klaipėdos rajono ,o ne Klaipėdos .☺

  9. Sveikinimai

    Ji turėjo triumfuoti ir metų Klaipėdiečio rinkimuose, bet ten tas dudorius sudėliojo kaip jam reikia. Nieko nuvirs ir dudorius amžinų nėra.

    Reply
    • ....

      Man tai tie ” laikraštiniai ” rinkimai niekiniai ….Atnešiau balsavimo lapelius į Akropolio priėmimo tašką – moteriškutė pasidėjo juos į kamputį ir toliau plepa ….klausiu viskas , jokios registracijos nors skaičiaus kiek atnešiau ? Sako, ne ir perdėjo į maišelį ? 🙂 O kur tas maišelis nukeliavo ? Gal į šiukšlinę ? Nustebau ir nebepasitikiu . Matyt tikrai kam reikia tą ir išrenka , o žmogučiai reikalingi papirkti laikraštuką ?

    • Gh

      Nu tai kas tu laikrasciu remejai ir pagrindiniai straipsniu uzsakovai manai leis jie laimet ju priesui nr1

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Garsusis Labrenciškės sklypas: kodėl pati savivalda nenutraukia sutarties?

Klaipėdos apylinkės teismas išnagrinėjo politikų pagimdytą bylą, kurios epicentre yra visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje.   Baigiamųjų kalbų metu Savivaldybės administracijos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos prioritetas - smarvė*

Spyglys negali nepritarti visų sričių žinovės, aktyvistės, visuomenės veikėjos ir žymios politologės Virginijos Jurgilevičienės mintims, išsakytoms iš Klaipėdiečių tribūnos ketvirtadienį ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This