AB „Klaipėdos vanduo“ finansininkų skyrimo ypatumai

Mums rašo

Povilas Baltausis
2020-06-08

Komentarų: 4

AB „Klaipėdos vanduo“ pirmieji negeri pokyčiai atsiranda, kai valdybos narys, laikinai einantis generalinio direktoriaus pareigas Alenas Gumuliauskas, atleidžia 2019-12-17 įsakymu Nr. 2019/V-PERS.03-265 Jūratę Spudulienę, Nr. 2019/V-PERS.03-263 Aldoną Jonaitienę ir Nr. 2019/V-PERS.03-264 Vytautą Valantiną, išmokant šimtatūkstantinę išeitinę.

Visą tai įvardinama dėl darnos kolektyve palaikymo ir prasprūsta, kad Jūratė Spudulienė atleista nes „nekošerinis“ išsilavinimas, Aldona Jonaitienė, nes pats Gumuliauskas pridaro daugybę klaidų, o valdybai apkaltina pastarąją (o gal tiesiog reikiamam žmogui darbo vietos reikia), Vytautas Valantinas, nes buvusio generalinio direktoriaus žmogus. Viskas labai paprasta. Bet po keleto dienų atsiveda savo gerą draugą ir bendražygį į Finansų departamento direktorius pareigas Dainių Zaperecką.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pastarasis paskirtas be jokio konkurso ar atrankos. Juk už jį kryžiumi gulėsi nuimtas nuo pareigų (oficiali versija savo noru išėjo, nes gavo darbo pasiūlymą Norvegijoje) valdybos narys, tuo metu laikinai einantis generalinio direktoriaus pareigas Alenas Gumuliauskas. Ir viskam pritarė valdybos pirmininkė Regina Dirkentytė-Kaupienė su visa valdyba ir Stebėtojų tarybos pirmininkas Valdemaras Anužis su visa Stebėtojų taryba, ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis. Niekas nieko blogo neįžvelgė, o gal nenorėjo nieko įžvelgti.

Tad kyla klausimas, kas per antžmogis tas Dainius Zapereckas, kad visi jo taip bijo? Net užmerkia akis į jo išsilavinimą.

Taip, jis turi gerą juridinį išsilavinimą, kokio galėtų pavydėti daugelis. Bet kaip galima skirti žmogų į finansų direktoriaus pareigas, be finansinio išsilavinimo? Kokiems tikslams toks žmogus statomas į finansininko vietą?

Visi tyli, kad finansų direktorius nesigaudo finansuose. Bendrovėje tai vieša paslaptis. Už šios tiesos atskleidimą ir išreikštą nepasitenkinimą, buvo atleista vyr. buhalterė Irma Lubauskienė.

O gal tylintys valdymo organai ir savininkas irgi bijo, kad jų neatleistų?

Tai kas jis toks, kad jo visa Klaipėda bijo?

Autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos pozicija

4 Comments

  1. Klausimėliai

    Turi gerą juridinį išsilavinimą…Tai kodėl Vilniuje darbo negauna, o beldžiasi kiekvieną savaitę į Klaipėdą ir atgal? Kodėl su geru juridiniu išsilavininmu neužima iki šiol laisvos Teisės departamento direktoriaus vietos? Kažkokias „varkes” Vilniaus berniukai vis tik verda. Kodėl savivaldybei, miesto tarybai, merui tokie faktai neužkliūva? Klausimų daugėja, o atsakymų matomai ir nebus.

    Reply
  2. Geradaris

    Tai gal be jokio išsilavinimo pradės priiminėti – kuo labiau ne į temą tuo labiau tinkamas. Pirmas eilėje 🙂

    Reply
  3. Vokap

    OOOOOO ir apie tą klauną parašė

    Reply
    • Faktas

      Klaipėdos bobausiams bendrovės valdyboje visj tinka…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Ketvirtadienį dalis klaipėdiečių neturės vandens

Ketvirtadienį, kovo 28 d., nuo 9 iki 17 val., Šiaulių gatvės gyventojai turės išsiversti be vandens. „Klaipėdos vanduo” praneša, jog ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This