Galimas machinacijas Žuvininkystės tarnyboje nagrinės teismas

Kriminalai ir nelaimės

Vilniaus apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl galimo fiktyvaus asmenų įdarbinimo Žuvininkystės tarnyboje.

Anot prokuratūros pranešimo, kaltinimai piktnaudžiavimu, turto pasisavinimu, dokumentų klastojimu ir disponavimu klastotais dokumentais bendrininkų grupėje pareikšti 6 asmenims, tarp jų – Žuvininkystės tarnybos direktoriaus pavaduotojui Aidui Adomaičiui ir buvusiai direktorei Indre Šidlauskienei.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai, duomenimis, Žuvininkystės tarnyboje 2014–2017 metais fiktyviai buvo įdarbinti du asmenys, kurie realiai nedirbo, o gautą darbo užmokestį atiduodavo tuometinei Žuvininkystės tarnybos direktorei, jos pavaduotojui ir dar dviem valstybės tarnautojoms. Teigiama, kad tarnybai padaryta materialinė žala siekia 45 tūkst. eurų.

„2014 m. Žuvininkystės tarnybos direktoriaus pavaduotojas, tuomet laikinai ėjęs direktoriaus pareigas, būdamas įgaliotu disponuoti Žuvininkystės tarnybos lėšomis, turėdamas tikslą pasisavinti jam patikėtą svetimą – Žuvininkystės tarnybai priklausantį, turtą ir veikdamas bendrininkų grupėje kartu su dar dviem tuometinėmis tarnybos darbuotojomis, fiktyviai įdarbino vieną asmenį, kuris realiai tarnyboje neatliko jokių funkcijų, o gautą darbo užmokestį atiduodavo jiems. 2015 m. rugpjūčio mėn. žmogus buvo atleistas iš tarnybos. 2015-2016 m., tarnybai jau vadovaujant naujai direktorei, fiktyviai buvo įdarbinti du asmenys, iš kurių vienas pakartotinai. Iš pareigų jie buvo atleisti 2017 m. rugpjūtį. Žuvininkystės tarnybos vadovai ir dar dvi valstybės tarnautojos, žinodami, kad realiai du asmenys tarnyboje neatlieka jokių darbinių funkcijų, klastojo dokumentus dėl jų perkėlimo į kitas pareigas, skyrė priedus prie atlyginimo ir kitas išmokas, kurias paskui iš jų atsiimdavo. Tokiais savo tyčiniais veiksmais jie veikė priešingai Žuvininkystės tarnybos interesams, suklastojo ir panaudojo tikrus dokumentus bei pasisavino jiems patikėtą svetimą – Žuvininkystės tarnybai priklausantį, turtą. Taip jie sumenkino valstybės tarnybos ir Žuvininkystės tarnybos autoritetą, sudarė įspūdį apie joje dirbančių valstybės tarnautojų nevaržomą savivalę, demonstravo nuostatą nesilaikyti įstatymų ir kitų teisės aktų, dėl ko didelės turtinės ir neturtinės žalos patyrė Žuvininkystės tarnyba ir valstybė”, – rašoma prokuratūros pranešime spaudai.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Į šalies vandens telkinius išleista per 12 mln. įvairių rūšių žuvų

Šiemet, vykdant Žuvų ir vėžių įveisimo į valstybinius vidaus telkinius 2023 m. planą, į Lietuvos ežerus, upes ir tvenkinius įžuvinta ...
2023-08-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už fiktyvų įdarbinimą Žuvininkystės tarnyboje – lygtinės laisvės atėmimo bausmės

Vilniaus apygardos teismas, trečiadienį išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl fiktyvaus žmonių įdarbinimo Žuvininkystės tarnyboje, kaltais dėl piktnaudžiavimo, svetimo turto pasisavinimo, dokumentų ...
2022-07-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Žvejybos teisių perdalinti iš naujo nepavyko

Teismuose atsidūrė eilinis skundas, kuriuo žvejai bando ginčyti sprendimus dėl žvejybos teisių ar kvotų. Šįkart Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos ...
2020-12-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This