Klaipėdos valstybinės kolegijos įsipareigojimas regionui pripažintas Europoje

Švietimas

Paskelbtus aukštųjų mokyklų vertinimo rezultatus U-Multirank reitingavimo sistemoje, gerai įvertinta savo veikla džiaugiasi Klaipėdos valstybinė kolegija (KVK). Pranešama, jog geriausiai įvertintas jos įsipareigojimas regionui ir žinių perdavimas.

80 procentų KVK absolventų dirba regiono įmonėse ir įstaigose.

Taip pat aukščiausi balai KVK skirti absolventų įsidarbinimui regione, gaunamoms pajamoms iš regiono šaltinių, tarp jų ir pajamoms iš suaugusiųjų tęstinio mokymo ir švietimo.

Skelbiama, jog 80 procentų KVK absolventų dirba regiono įmonėse ir įstaigose. Greičiausiai įsidarbina, baigusieji Odontologinės priežiūros, Skaitmeninės geodezijos ir Elektros ir automatikos inžinerijos studijų programas. Didžiausią atlygį gauna Mechanikos, Statybos inžinerijos, Bendrosios praktikos slaugos studijas baigę absolventai.

Apie studijų kokybės užtikrinimą KVK byloja ir gerai įvertintos mokymo ir mokymosi bei tarptautiškumo kategorijos, vertinant studentų, baigusių studijas laiku, bei studentų judumo rodiklius.

Pranešama, jog KVK aktyviai bendradarbiauja su daugiau nei 120 partnerių, sėkmingai įgyvendindama Erasmus+ mainų programą, tarptautines savaites, projektus, mokslininkų vizitus, parodas ir muges.

Kolegijoje kas metai įvyksta apie 450 mainų programos vizitų, kuriuose dalyvauja studentai, dėstytojai ir administracijos darbuotojai. Vizitų metu įgyjama tarptautinės patirties, vyksta gerosios patirties sklaida, kuriami tvarūs akademiniai ryšiai su užsienio aukštosiomis mokyklomis.

INFORMACIJA

U-Multirank – unikali, Europos Komisijos iniciatyva įdiegta aukštųjų mokyklų palyginimo sistema, kuri 2020 m. vertino 1759 aukštąsias mokyklas iš 92 pasaulio šalių. Jų vertinimui naudojama daugiau kaip 30 rodiklių, kurie nustatomi bendradarbiaujant su įvairiomis suinteresuotomis šalimis. U-Multirank duomenis surenka iš sistemoje dalyvaujančių institucijų, tarptautinių bibliometrinių ir patentų duomenų bazių, nacionalinių duomenų bazių  ir iš daugiau kaip 100 000 dalyvaujančių aukštųjų mokyklų studentų apklausų. Gauti vertinimo rezultatai aktualūs studentams, karjeros planavimo konsultantams, darbdaviams, politiką formuojančioms institucijoms  ir  pačios aukštosios mokyklos bendruomenei. Klaipėdos valstybinė kolegija nuo 2014 m. teikia duomenis ir dalyvauja U-Multirank aukštųjų mokyklų vertinimo sistemoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Parengė naują akušerijos studijų programą

Klaipėdos universiteto ligoninės medikai savo įgytas žinias, patirtį ir įgūdžius pritaiko formuojant naujas studijų programas aukštojo mokslo įstaigose. Akušerijos-ginekologijos klinikos ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Švietimas

Ministerijos stipendijos - ir studijuojantiems Klaipėdoje

Ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės įsakymu skirta 260 stipendijų studentams, įstojusiems į valstybės finansuojamas STEM (informatikos, inžinerijos, matematikos) studijų ...
2023-11-06
Skaityti daugiau

Švietimas

Kolegijų studentus supažindino su policininko profesija

Spalio mėnesį Klaipėdos apskrities bei miesto policijos pareigūnai dalyvavo uostamiesčio Socialinių mokslų ir Klaipėdos valstybinės kolegijų organizuotose karjeros kontaktų mugėse, ...
2023-10-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This