Klaipėdos apskrityje kol kas veikia vos kiek daugiau nei pusė visų poliklinikų

Sveikata

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, jog šiuo metu iš visų Lietuvoje veikiančių gydymo įstaigų beveik 75 proc. poliklinikų, 85 proc. ligoninių ir kiek daugiau nei 84 proc. odontologijos kabinetų jau atvėrė ar ketina atverti duris pacientams artimiausiu metu. Tuo metu antradienio ryte „Atviros Klaipėdos” žurnalistei prisiskambinti į Klaipėdos miesto polikliniką nepavyko.

Antradienio ryte į Klaipėdos miesto polikliniką prisiskambinti „Atviros Klaipėdos” žurnalistei nepavyko – arba niekas ragelio nekėlė, arba telefonas buvo užimtas. Palmiros Mart nuotr.

Remiantis Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) birželio 15 d. duomenimis, Lietuvoje ligoninių paslaugų atnaujinimo planus jau yra pateikusi 171 ligoninė, 1580 poliklinikų ir 1811 odontologijos kabinetai.

Skelbiama, jog Klaipėdos apskrityje veiklą atnaujino 42 ligoninės, o tai sudaro 91 proc. visų regiono stacionarių gydymo įstaigų. Tuo metu kur kas mažiau yra veiklą atnaujinusių, žmonėms labai reikalingų poliklinikų – 287, t.y. tik 64 proc. Jas lenkia odontologijos kabinetai, iš kurių 207 (82 proc.) jau priima pacientus.

Antradienio ryte beveik valandą laiko kas 5 min. skambinant dviem nurodytais telefonais į Klaipėdos miesto polikliniką „Atviros Klaipėdos” žurnalistei prisiskambinti taip ir nepavyko – arba niekas ragelio nekėlė, arba telefonas buvo užimtas. Ragelį pakėlė tik sekretorė, kuri patarė skambinti nurodytais telefonais, kurių niekas nekėlė. Tiesa, ji patikino, kad poliklinika esą veikia, nors dėl vizito pas gydytoją vis tiek, kaip ir karantino metu, reikia iš anksto susitarti telefonu.

SAM primena, kad gydymo įstaigų veikla oficialiai atnaujinama yra tada, kai jos parengia, suderina su NVSC paslaugų atnaujinimo ir teikimo planą, kaip turi būti užtikrinta tinkama infekcijų kontrolė, pacientų ir medikų saugumas.

„Karantino laikotarpiu kiekviena gydymo įstaiga pati nusprendžia, nuo kada ir kokių paslaugų teikimas bus atnaujintas, kaip jos bus teikiamos pacientams – nuotoliniu būdu ar gyvai priimant pacientus, kaip bus valdomi pacientų srautai”, – teigiama SAM pranešime spaudai.

Planinės paslaugos šalies gydymo įstaigose buvo sustabdytos, esą siekiant užkirsti kelią koronavirusinės infekcijos plitimo rizikoms.

Primintina, jog nuo šio trečiadienio, birželio 17 d., karantino režimas visoje šalyje atšaukiamas, jį pakeis ekstremali situacija. Jos metu daugelis per karantiną egzistavusių draudimų taps tik rekomendacijomis, tarp jų ir kaukių patalpose dėvėjimas.

Tačiau, pasak sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, jei kurioje nors teritorijoje staiga išaugtų užsikrėtimų COVID-19 skaičius, tame regione vėl būtų skelbiamas karantinas.

3 Comments

  1. Ramune

    Taip Klaipėdos poliklinika 3 nežinau ar dabar kitaip vadinasi bet prisikabinti neįmanoma nors einu reabilitacija kiekvieną dieną tai registratūroje sėdi darbuotojai ir nieko neveikia tai nesuprantu kodėl jie nekelia ragelio o jei ten būdamas paprašiai taloną užsiregistruoti pas šeimos gyd tai rėkia kad turi skambinti nes jos kitaip neturi teisės vienu žodžiu bordaka veryga padarė o medikai kai kurie nedirba ir gauna pinigus

    Reply
    • ...

      Na nemanau kad del to Veryga kaltas,padetis jau senai formavosi. Tuoj visai gal grius viskas,kaip sugalvos musu visuomene taip ir bus. Medikai turi teise spresti uz save visgi,jei visuomene tikrai laisva.

  2. Tomas

    Kam dirbti, jei yra vistiek sumokama, ir dar jie skundžiasi mažais atlyginimais. Vat ir valstybinė įstaiga, ką noriu ta darau.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Politika

G. Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: reikiamo parašų skaičiaus nesurinko dar du kandidatai (atnaujinta)

Respublikos prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This