Tarp dviejų Klaipėdos mokyklų – didelis prekybos centras

Svarbu, Verslas

Prie Gedminų gatvės ir Statybininkų prospekto sankryžos turėtų atsirasti didelis tinklinis prekybos centras. Tačiau jau anksčiau planams šioje vietoje, Gedminų g. 7A, statyti prekybos centrą pasipriešino gyventojai, siūlomų eismo organizavimo sprendinių nepalaikė Saugaus eismo komisija.

Projektuotojų vizualizacija

Bus „Norfa“

Pernai rudenį ėmė aiškėti, jog prie Gedminų gatvės ir Statybininkų prospekto sankryžos prekybos centrą su maisto prekių parduotuve nori statyti latviško kapitalo UAB VPH.

Tačiau dabar paviešinti kiti šioje vietoje numatomo prekybos centro statybų projektiniai pasiūlymai. Juose nurodoma, jog statytoja yra UAB „Rivona“, kuri priklauso „Norfos“ įmonių grupei. Projektinių pasiūlymų vaizdinėje dalyje aiškiai matyti, jog numatoma statyti prekybos centrą „Norfa XXL“.

Daugiau nei 4 tūkst. kvadratinių metrų bendro ploto pastatą norima statyti sklype, esančiame Gedminų g. 7A, kurio plotas siekia 1,1307 ha. Nurodoma, jog sklypas priklauso bendrovei „Rivona“. Įmonė šį sklypą įsigijo šių metų sausį. Šiuo metu teritorijoje yra sargo namelis ir kiemo aikštelė, abu objektai naujos statybos metu bus griaunami. Anksčiau automobilių aikštelė, joje esantys statiniai ir pats sklypas Gedminų g. 7A priklausė UAB „Klasera”. Pastaroji aikštelę buvo išnuomojusi UAB „Kemsas”.

Sklypo rytinėje pusėje yra Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazija, o šiaurinėje – „Santarvės“ progimnazija.

Projektuojamas pastatas numatomas sklypo šiaurės vakarinėje dalyje, pagal detalųjį planą nurodytoje užstatymo zonoje, atitraukiant pastatą 3 m nuo sklypo ribos.

Sklypą, kuriama planuojamos statybos, iš dviejų pusių juosia gatvės. Pietinėje pusėje – pagrindinė miesto gatvė – Statybininkų prospektas, vakarinėje – Gedminų gatvė.

„Įvažiavimas į prekybos centrą pagal detalųjį planą numatomas iš Gedminų g. Prekybos centro statybos metu bus atliekama Statybininkų pr. ir Gedminų g. sankryžos rekonstrukcija įrengiant papildomas eismo juostas ir šviesoforus, pėsčiųjų ir dviračių perėjas. Papildomai į sklypą projektuojamas įvažiavimas iš rytinės pusės, pro menų gimnaziją. Tvarkoma šio pravažiavimo atkarpa iki posūkio į prekybos centrą“, – teigiama projektiniuose pasiūlymuose.

Didžiojoje sklypo dalyje numatoma įrengti asfalto dangą. Pietinėje sklypo dalyje, palei pastato pagrindinį fasadą, ir rytinėje dalyje numatomos automobilių stovėjimo aikštelės.

Teisės aktai reikalauja, kad prie tokio dydžio prekybos centro būtų įrengta 112 automobilių stovėjimo vietų, tačiau projektuojama daugiau – 139 vietos.

Želdiniams – veja

Prekybos centras atsiras dabar esančioje pievoje tarp Eduardo Balsio menų gimnazijos ir  „Santarvės“ progimnazijos. Palmiros Mart nuotr.

Projektiniuose pasiūlymuose teigiama, jog sklypas perimetru, išskyrus įvažiavimus ir išvažiavimus, bus apželdinamas veja. Sklypo apželdinimas – 15 proc. bendro ploto.

„Sklype esami medžiai pagal detalųjį planą ir galiojančius teisės aktus kertami arba persodinami. Automobilių stovėjimo aikštelėje, tarp parkavimo vietų numatomi medžiai, sodinami kas 7,5 m. Žaliojoje zonoje už sklypo ribos numatomas tankus apsodinimas medžiais (110 vnt.)“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Juose nurodoma, jog pastatas projektuojamas stačiakampio formos, vieno aukšto su rampa. Projektuojamo pastato bendras plotas siekia apie 4330 kv. m, užstatymo plotas – apie 4453 kv. m, aukštis – apie 6,9 m.

„Pagrindinis įėjimas į pastatą suprojektuotas iš pietinės pusės, nuo Statybininkų pr., pro kurį įeinama į tambūrą ir koridorių, iš kurio patenkama į prekybos salę, vaistinę, sanitarinius mazgus, darbuotojų patalpas, esančias pastato vakarinėje dalyje. Rytinė pastato dalis skirta prekėms sandėliuoti, maisto produktų paruošimui ir pan. Pastato pietrytinėje dalyje projektuojama rampa bei pakrovimo zona“, – aiškinama projektiniuose pasiūlymuose.

Juose nurodoma, jog prekybos centro vidaus patalpų apdaila įrengiama pagal prekybos centro tinklo interjero dizaino projektą, o fasadų apdailai numatoma naudoti akmens masės plokštes, daugiasluoksnes plokštes, degto molio kabinamas plytas ir kompozitinio aliuminio plokštes.

Projektuotojų vizualizacija

Pasidomėjus, kada šis prekybos centras „Norfa XXL“ gali būti pastatytas ir atverti duris, „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis jokių terminų neįvardino.

„Mes nekomentuojame tokių dalykų. Komentuojame tada, kai yra ką komentuoti – kai jau atsidarinėjame. O statybinių reikalų neįmanoma komentuoti, nes statybos yra toks reikalas, kad visokių dalykų būna. Statybos yra statybos ir nieko čia neišbursi, ypač su tais terminais, leidimais būna visokių reikalų“, – kalbėjo D. Ryliškis.

Gyventojai baiminasi

Pernai lapkritį „Atvira Klaipėda“ rašė, jog Saugaus eismo komisijoje nagrinėta, kaip kuo geriau organizuoti eismą, kai Gedminų g. 7A slype bus pastatytas apie 4 tūkst. kv. m prekybos paskirties pastatas. Į Saugaus eismo komisiją kreipėsi latviško kapitalo bendrovės VPH pasamdyti projektuotojai, kurie prašė ir įvertinti jų parengtus eismo organizavimo sprendinius, ir dėl kai kurių patarti.

Pristatyme dalyvavusi šio rajono gyventoja baiminosi, kad toks objektas dar labiau pablogins situaciją Gedminų gatvėje, kurioje rytais esą formuojasi didžiausios spūstys. Tačiau projektuotojas patikino, kad atsiradus šviesoforinei sankryžai galimybės išvažiuoti iš šalutinės Gediminų gatvės kaip tik padidės.

Saugaus eismo komisijai užkliuvo įvažiavimas į prekybos centrą. Projektuotojai, remdamiesi audito išvadomis, siūlė naikinti dabar esantį posūkį į Eduardo Balsio gimnazijos kiemą ir įrengti naują, kuris prasidėtų ties būsima prekybos centro aikštele. Tačiau tokio sprendinio komisija nepalaimino, o klausimo svarstymą atidėjo.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki birželio 30 d. Taikos pr. 124, Klaipėdoje, darbo dienomis darbo valandomis iš anksto susitarus telefonu 8 677 61472 arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt

Pasiūlymus teikti galima iki birželio 30 d. raštu adresu UAB „Rusnė“, Miško g. 30-78, Kaunas; el. p. ruta.v@rusne.lt

Viešas susirinkimas vyks birželio 30 d. 17 val. adresu Liepų g. 11, Klaipėdoje.

16 Comments

  1. Daiva

    O kur Gedminų 22 statys savo automobilį,kai pastatys savo eilinė parduotuve

    Reply
  2. Klp

    Ją tai kur garsiosios Klaipėdos gamtos „gynėjos” Puteikiene ir jos šutvė? Kur piketai? Kur verkimai? Tai gi va kiša asfalto laukus ir bevertes dėžes, bet iš mūsų „žaliųjų” nei cyp. Beje priešintis reikia dabar, o ne kai ekskavatoriai ims važinėti.

    Reply
  3. Anonimas

    Parduotuviu salis, no coments

    Reply
    • Daiva

      Kur aš automobilį statysiu,?

  4. Anonimas

    Na tikrai smegenis kokosines kam tu parduotuviu ,ju jau ant tiek daug tam mieste su trejomis gatvemis ,juokinga kaip ir kurortinis miestas bet vaika niera kur nuvezti .jau nusibodo te tema komentuoti .maisto prekiu ir degaliniu miestas 🙂 aj ir daar statybiniu parduotuviu kur nespjauk 🙂

    Reply
    • ezys

      Tas zmogus su „kokosinemis smegenimis” vienas turtingiausiu Lietuvoje, kuo jus galite pasigirti? 😉

    • Ghmm

      Nors ežiai neuronų gausa nepasižymi, žmogaus pasiekimus vertinti jo piniginės tūrių yra kvaila.

    • Klp

      Taip žmogų reikia vertinti išgertų alaus bamblių kiekiu.

  5. Siaubas

    Kažkoks siaubas, po langais pastatys didžiulį prekybcentrį. Apie gyventojus visai negalvojama. Kam dar vienas milžiniškas prekybos centras statybininkų prospekte, kai nuo pradžios prospekto yra žardės IkI prekybcentris, aibė, viduryje grūstė, o prospekto gale – maxima. Čia kiekvienam namui po prekybos centrą pastatyti nori?

    Reply
    • ezys

      na taip, visam kvartalui tenka tenkintis Aibe, Gruste ir IKI 😀 tikrai, nauja Norfa stoves tuscia… Bet labai tuo abejociau, greiciau pries tai minetos „skyles” uzsidarys, kaip kad Gruste uzsidare po to kai Lidl kitoje puseje pradejo veikt. O i Maxima is to rajono pestute tikrai niekas neina, o jei vaziuoja masina, tai tada ir BIGas ir Banginis ir Akropolis cia pat.

  6. Erla

    Na taip tame kraste gal ir reikejo parduotuves

    Reply
  7. Martynas

    Tai prekybos centras ar dar viena maisto prekių parduotuvė? Kai vyksta nesusišnekėjimas, nenuostabu, kad gyventojai baiminasi.

    Reply
  8. Alma

    Laba diena.o gal būs prekybiniame centre ir mažų parduotuvelių.?

    Reply
    • Kaimynas

      maisto prekių parduotuvė + vaistinė žanro klasika

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Transportas

„Turbo žiedo” Baltijos ir Taikos prospektų sankryžoje nebus

Klaipėdos miesto vadovai, nutraukę konkursą dėl Baltijos ir Taikos prospektų sankryžos, svarstė ir kitą variantą – įrengti čia „turbo žiedą”. Tačiau ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Transportas

Sausio 15-osios gatvėje automobilių statyti neuždraus

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija nepritarė siūlymui, kad siekiant pagerinti matomumą Sausio 15-osios gatvės atkarpoje, tarp Taikos pr. ir Tilžės ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This