AB „Klaipėdos vanduo“ darbuotojų kreipimasis į generalinį direktorių

Mums rašo

AB „Klaipėdos vanduo“ kolektyvas
2020-06-17

Komentarų: 32

AB „Klaipėdos vanduo“ darbuotojai kreipiasi į bendrovės generalinį direktorių Benitą Joniką, norėdami išsiaiškinti tikslus, kurių siekia naujasis įmonės vadovas.

Kreipiamasi per spaudą, nes bendrovės darbuotojai yra įbauginti, bendrovėje tvyro baimės atmosfera, bet koks darbas praranda prasmę.

Tam pasitarnavo ir visa virtinė atleidžiamų darbuotojų, kurie išdrįso bent kiek pasisakyti prieš ar pakritikuoti atėjusią „Pokyčių komandą“.

2019 m. gruodžio 17 d. AB „Klaipėdos vanduo“ valdybos narys, laikinai einantis generalinio direktoriaus pareigas Alenas Gumuliauskas, atleidžia, Teisės ir bendrųjų reikalų departamento direktorę Jūratę Spudulienę, finansų departamento direktorę Aldoną Jonaitienę ir plėtros departamento direktorių Vytautą Valantiną, vėliau generalinis direktorius Benitas Jonikas atleidžia vyr. buhalterę Irmą Lubauskienę.

Šiuo įtemptu bendrovei laikotarpiu 2020 m.  gegužės 20 d. objekte, svarbiame nacionaliniam saugumui, Klaipėdos miesto nuotekų valykloje Dumpiuose atsitinka įvykis, kuris ne tik papiktina AB „Klaipėdos vanduo“ darbuotojus, bet ir išgąsdina.

Pasibaigus darbui ir visiems darbuotojams, išskyrus budintį dumblo ūkio operatorių, išvažiavus, 18 val. 23 min. į objektą atvažiuoja AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas nuosavu automobiliu (dirbti pradėjo tik kovo mėnesio gale) ir įsiveža į teritoriją 4 pašalinius asmenis, nedirbančius AB „Klaipėdos vanduo“.

Įeina į administracinį pastatą kartu su atvykusiais asmenimis. Juos pasitikusiam dumblo ūkio operatoriui Andriui Tomašauskui liepia pasišalinti iš pastato.  Atvykėliai pastate prabūna iki 19 val. 46 min. Centrinės dispečerinės operatoriui (budintis visą parą) liepia tylėti apie minėtą vizitą.

4 pašaliniai asmenys į pastatą įėjo nešini kuprinėmis, įrankių dėžėmis bei instrumentais rankose. Visa tai užfiksavo įmonėje esanti video stebėjimo sistema.

Minėtame pastate yra nuotekų valyklos SCADA sistemos valdymo serveriai, rezervinė dispečerinė valdyti nuotekų valyklą, kita svarbi įranga. Viskas vyksta be materialiai atsakingo už objektą asmens žinios, kuris taip pat yra šios nuotekų valyklos viršininkas, bei profesinės sąjungos pirmininko Timofej Muravjov.

Apie apsilankymą Klaipėdos miesto nuotekų valykloje nepranešama jokiam atsakingam personalui.

Atlikti veiksmai sukelia įtarimų, todėl prašome atsakyti į šiuos klausimus:

1. Ar įleistieji į nacionaliniam saugumui reikšmingą objektą asmenys nėra Lietuvos Respublikai priešiškų valstybių spec. tarnybų agentai?

2. Kokiu tikslu buvo šis vizitas?

3. Prašome paaiškinti, kokiomis poveikio priemonėmis buvo paveikta nuotekų valyklos technologinio valdymo schemos ir serveriai ir ar tai gali sukelti pavojų Klaipėdos miestui ir jos gyventojams?

4. Kas buvo pagrobta ar kaip tik buvo palikta kompromituojanti medžiaga?

5. Ar vizitas nebuvo surištas su profesinių sąjungos pirmininku, su tolimesne perspektyva pastarąjį šantažuoti?

Lauksime atsakymo spaudoje, nes kitokio atsakymo mes iš Jūsų bijome.

Nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos pozicija

32 Comments

  1. Tima

    Prie Makūno nebuvo jokių darbuotojų skundų, visi darbuotojai kaip ir pats Makūnas gyveno ramiai ir laimingai: algos geros-, vaistinėlė turtinga vaistais vietoje, prisiėmę turtingą „Kveterantą” Grigeo, leido jam veltui naudotis NT terirorija, vamzdynais veltui ir pn. Ir ….leido NAIKINTI MARIAS, ŽUVIS … Iš kur dabar atsirado ta profsąjunga ? Pirmininkas Timofej Muravjov? Kur tamsta, Muravjov, buvote 10 m. ir nematėte kas darosi NT Dumpiuose? Kodėl smirda dumblas, kt? Ir t.t. Kodėl tylėjote?
    Pagalvokit tik, direktorius turi „pastarti” su profs. pirmininkų ir pasakyti kas į jo vadovaujamą įstaigą ateina? Gal tas MURAVJOV reikalaus naujam direktoriui pasisakyti kas ,kada pas jį ateina? Dega padai „Kl. v” daugeliui. Juk ką tik reiškia Špučys dir, pavaduotojas, savivaldybė vyr. finansistės Špučienės vyras?
    O kur bendrovės stebėtojų taryba, valdyba? Ir ten , „seni’ savivaldybės kadrai Užuojauta naujam direktoriui, ir sėkmės kovooje su stagnacija, už saugų nuotekų, dumblo tvarkymą
    -valymą vardan sveikų mus supančių vandenų…

    Reply
    • Vandentiekis

      Kokios geros algos? Makūno patikėtinių direktorių nerealiai geros, neadekvačios, didesnės už miesto merą, premjerą- 3000. O kitų geros? 600-700 €? Todėl bus dėkingi iki grabo lentos. Prasigyveno hebrytė. O dabar kaip,naujiesiems direktoriams nelabai sumažinsi. Ir naujajam gerai….Varo tokiom pat algom. O Špučys sėdi sau tyliai ramiai nepersistengdamas ir vargo nemato.

  2. Hibarcikas

    O kas galėtų paneigti, kad dirikas buvo lindęs tam, kad galėtų prisiimti Grigeo kaltę ant įmonės, o pats gautų asmeninę naudą su daug nulių, ir po to dingtų kai viskas nurimtų.

    Reply
  3. .... )

    Super pilotazas ,esme kokiam kontekste paduota o visai kontekstas pozutivus kaip vienos taip ir kitos puses !ptitariu vadovo permainom!
    Ja v vesennem lesu…. vozmesh banku s gruntom u vodochranilisha i privizesh , press konferencija potom v filme bila kofda final zadeistvovanno bakteriologicheskoe oruzie , izera,vodovhranilidha, reki vse eto v planah kotorie utverzdenni visshim rukovodstbom kotorie lichno chital (kal v filme )

    Reply
    • Moisha

      Chemodan, vokzal, Maskva! -staltiese tau kelias.

  4. Sarmatas

    Na ir kaip su tokiu direktoriumi galima dirbti, prarado pasitikėjimą nuo pat darbo pradžios. Metodai tokie, kad NKVD tyliai rūko kampelyje susigūžę ir rauda. Ir kodėl miesto valdžia tyli bei nieko nesako ir nieko nedaro. Gal jie išvien su šita Vilniaus mafija?

    Reply
  5. TRAUKŪNAS 2023

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… … …

    Reply
  6. Samokslo teorija

    Pries 13 dienų Grigeo darbuotojai, šiandien Vandens darbuotojai. 13 = velnio tuzinas. Sutapimas? Ne į gerą, oi ne į gera

    Reply
    • Moisha

      O kas galėtų paneigti, kad Benitas nevykdė Pangonio pridengimo akcijos ?

  7. Darbuotojas

    Sąmokslo teorijų kūrėjai ir rašliavų rašytojai, kas Jums davė teisę rašyti visų įmonės darbuotojų vardu? Ko tylėjote visą mėn.? Jeigu jums ar vadovui ir profsąjungos pirmininkui T. Muravjov, kilo klausimų – reikėjo kreiptis tiesiogiai į gen. direktorių dėl paaiškinimo. O dėl konfidencialių technologinių procesų paviešinimo gen. direktorius turėtų kreiptis į prokuratūrą.

    Reply
    • Tohibara

      Koks dar darbuotojas , greičiau vienas iš Trojkos.

    • Darbuotojui

      Apie ką kalbate Jonikas technologinius procesus išmano? Su keturiais nežinomaisiais? Tai ko slepiasi? Kodėl niekas policijos neiškvietė?

    • Varklius

      Tai gal pats būsi iš Vilniaus brigadų smogiamojo būrio. Tokių kaip tu vandentiekyje yra lygiai 3, jeigu neskaitysi valdybos narių, ten tai visai vieni Klaipėdos priešai. Neduok pavalgyti, duok pakenkti Klaipėdai

    • Moisha

      Bijo Timocha, bijo, į kelnytes šika, Pirmas nulėkė Benkai subinę lyžtelėti. Niekam darbo prarasti nesinori, bet nesupranta kad Vilnietis į jo vietą yra numatytas

  8. TAI GAL MUSU DUDORIUS REZ KOKI ZODI APIE SAVO UKI? AR GALVOJE TIKTAI TANCY, PLIASKI, PROSTO TUTKI?

    .

    Reply
    • Er

      Dudoriu reik mest lauk, mieste tiek problemu o jis tik susitikimai, ekskursijos ir kiti trečiaeiliai dalykai miestas akyse degraduoja…..

    • Reikia ieškoti

      Dūdorius kelinta savaitė dingęs. Vietoje jo Cesiulis net juosteles karpo. Gal kas žino, kas atsitiko? Viešumoje savo perlų nuo koronaviruso laikų nebegirdėti. Gal užmiršo, kuo dirba?

  9. Leja

    Aš irgi siūliau kreiptis į rimtą žurnalistą kad atliktų išsamų tyrimą ir parodytų per televiziją visai tautai kas darosi su Klaipėdos įmonėmis. Kažkas nesuvokiama, kad nėra kokios tvarkos ir baudžiamumo.

    Reply
  10. To dar nebuvo

    Benito pareguliavo nuotekų valyklos sistemas kai kuriems teršėjams naudinga linkme? Ko savivaldybė kaip šūdo prisėmusi tyli? Laukia, kol viskas pasipils? iš kur prirenkat jūs tokių veikėjų, Neniškiai ir Grubliauskai?

    Reply
  11. Nesistebėkite

    O Savivaldybė, akcininkė tyli. Turbūt pati nesusigaudo kas vyksta. Tylėjo ir kai Makūnas vadovavo. Tas taip pat darė ką norėjo ir kaip norėjo. Visoms savo užmačioms gaudavo ten pritarimą. Ir mylėjo jis tik kelis, savo išrinktuosius, pasisodinęs juos be jokių konkursų į šiltas kėdes. Tiems keliems atlyginimus visokiom gudriom priemonėm išdidino iki 3000 e. į rankas, leido įsigyti naujus automobilius su kuriais važinėjo tikrai ne darbo reikalais. Ir nepersidirbdavo tie mylimieji ir didelių gebėjimų nereikėjo. Išsilavinimo taip pat. Jais galėjo dirbti bet kas. Tik kad geras dėdė į tą kėdę už 3000 € pasodintu. Ir važiuojam. Daug proto nereikia. Visi kiti specialistai vandenyse arė kaip vergai už grašius (600 eurų). Tik nebuvo atviros Klaipėdos, kur paprasti žmonės galėtu išsakyti savo skaudulius. Būtumėte irgi visko išgirdę ko negirdėjote.

    Reply
    • Žiūrėk į ateitį

      Nerašykite laiškų į praeitį. Ateitis dar labiau miglota. Vergai liko – niekas nepasikeitė – dirba už 600-700 eu. Tik dabar jų liks dar mažiau, o palikti turės padaryti ir visų atleistųjų darbą. O gal Benitas pats skaitiklių parodymus reguliuos, skaitiklius keis ir važiuos naktį avarijų likviduoti iš savo Vilniaus?

  12. Detektyvas

    Detektyvas ar kriminalas? Jeigu kas nors iš koektyvo klausė generalinio ir jis nepaaiškino, tai šitą medžiagą turėtumėt išsiųsti Grubliauskui, Neniškiui, Saugumui, galų gale paviešinkit respublikinėje spaudoje. Gal kuri nors žiniasklaida atliks žurnalistinį tyrimą? O gal ten įrengė pasiklausymo aparatūrą , gal suderinta su aukčiausia valdžia? Iš tiesų įtampos pas jus netrūksta, jeigu tylėsit sutraiškys po vieną, vienykitės!

    Reply
  13. Teorija

    Niekas tik atėjęs iškart nepaskys, kad su įmone prastai (jei prastai). Turi stebėti ir panašiai. Suprasčiau jei po metų tokie rimti pakeitimai. Dabar šokas ir stresas darbuotojams. Kai direktorius tik atėjęs jau mėto beveik visus skyrių vadovus – supranti, kad ne įmones rezultatai rūpi.
    Italijoj mafija taip ima visas komunalines įmones – įvairių minčių kylą.
    #STT #berniukams_reikia_kombinuoti

    Reply
  14. Vandenis

    Pateikta ne viso kolektyvo nuomonė, o kažkokios grupelės ar vieno darbuotojo nepasitenkinimas. Negalima savo nuomonės teikti, kaip viso kolektyvo. Kažkaip straipsnyje nurodytas laikas neatitinka su nuotraukose matomu laiku. Juokinga.

    Reply
    • Vandenis2

      Čia ne nuomonė ar darbuotojo nepasitenkinimas, o įvykis, faktas. O atsakymą tikiuosi norėtų žinoti ne tik „grupelė”, o visas kolektyvas

  15. Voblinas

    Visiškai neadekvati situacija. Garbingi žmonės, o tuo labiau tokių įmonių vadovai, taip elgtis neturėtų.

    Reply
  16. Aukštas vadybos lygis!

    Kaip Sicilijoje. Ir prasideda grasinimai?

    Reply
  17. Benito

    Viskas derinama su nenium, benito vykdo jo nurodymus.

    Reply
  18. Įdomu

    Įdomu ! Špyga taukuota, įdomu ! Lauksime tęsinio !
    Šiaip tai „Klaipėdos vanduo” kuriamas naujas serialas, kas žanrą įvardys ?

    Reply
    • murka

      Ir Klaipėdiečiai verkia

  19. Anonimas

    Nesuprantama savivaldybės adminsracijos ir politikų pozicija. Kas čia vyksta? Ar tik Vilniaus berniukai nenori pasiplenyti, o paskui dingti.

    Reply
    • Šūdų uostas

      Viskas gerai ten. Kaip smirdėjo šūdais Klaipėda, taip smirda. Nusiraminkit, geriau nebus!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This