Laukia dar vienas išbandymas

Svarbu, Transportas

Šilutės plente, Tilžės, Pajūrio ir Joniškės gatvėse su eismo ribojimais dėl remonto darbų susiduriantys vairuotojai nuo liepos turės įsidėmėti dar vieną „karštą” tašką.

Ties Joniškės ir Bangų gatvių sankryža iki rugpjūčio pabaigos bus tiesiamas naujas paviršinių nuotekų kolektorius, tad dviejų darbų etapų metu eismas čia bus iš viso uždraustas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

2,286 mln. vertės sutartį su AB „Klaipėdos vanduo” dėl tokių darbų atlikimo Jūrininkų prospekte ir Bangų bei Joniškės gatvėse pasirašiusios bendrovės KRS atstovas ketvirtadienį savivaldybės Saugaus eismo komisijai pristatė numatomas eismo organizavimo schemas.

Nuo liepos 7 d. numatomi darbai suskirstyti į penkis etapus. Sudėtingiausi iš jų bus du, kai vienu metu preliminariai šešias dienas būtų uždaryta minėtoji sankryža, o kitu keturioms dienoms numatoma uždaryti posūkį nuo Mokyklos tilto į Bangų gatvę ir išvažiavimo kelią iš šios gatvės Mokyklos gatvę.

Komisijos pirmininkui, Savivaldybės administracijos direktoriui Gintarui Neniškiui pasiteiravus, keliomis pamainomis bus dirbama, rangovų atstovas teigė, jog dirbs tik viena pamaina, nes konkursas buvo mažiausios kainos.

„Tokiais atvejais, kai uždaromos gatvės, pigiausia kaina gaunasi žymiai brangiau nei su dviem-trim pamainom”, – reagvo G. Neniškis, priminęs, kad miestas turi nepačios geriausios patirties su analogiškais darbais Šilutės plente, kur darbavosi UAB „Hidrostatyba”.

KRS atstovas tikino, kad stengsis parodyti, jog dirba kur kas geriau nei konkurentai ir visus darbus turėtų baigti iki rugpjūčio 21 d. Nors tiesti dviejų metrų skersmens diametro vamzdžius šešių metrų gylyje kur gali būti daug visokiausių senų komunikacijų bus nemenka iššūkis.

Laikinasis VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” vadovas Andrius Samuilovas savo ruožtu sakė, jog autobusams didžiausias iššūkis bus važiuoti per Verpėjų ir Slyvų gatves ir prašė, kad tuo laikotarpiu kelių policija pažiūrėtų, kad ten nebūtų statomi automobiliai.

3 Comments

  1. Anonimas

    klaipeda ruosiasi baltijos juros tvanui, visur kolektorius tik montuojasi 😀 nu nepades, jei jau kils lygis vandens, tai viskas velniop nueis, jura iki gargzdu bus

    Reply
    • ezys

      toks jausmas, kad ir be juros vandens lygio kilimo neteko jums patyti paskendusio Silutes pl. po didesnio lietaus?

  2. TRAUKŪNAS 2023

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… … …

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos šaligatviams tvarkyti šiemet skirs milijoną eurų

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad artimiausiu metu bus pradėti šaligatvių tvarkymo darbai Danės gatvėje, kitapusnetrukus po rekonstrukcijos atsidarysiančio Klaipėdos valstybinio muzikinio ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This